Tovább borzolja a kedélyeket a Quaestor-botrány

 • 2015.04.16.
 • szerző: bankmonitor

Továbbra sem tud lecsengeni a Quaestor-botrány, és erre a kormány is minden okot megadott a héten megszavaztatott kártalanítási jogszabályával, amivel nem csak az adófizetőket, hanem a tisztességesen működő pénzügyi vállalatokat is a botrány érintettjeivé tette. Ezen kívül a héten tanácsokat kaptunk Zsiday Viktortól, hogyan is érdemes befektetni, ha éppen nem az elképzeléseink szerint alakulnak a dolgok.

A Quaestor-károsultak kártalanítása tovább borzolta a kedélyeket a hét folyamán is. Borókai Gábor komplett okfejtését olvashatjuk el például arról, mennyire ésszerű, hogy az adófizetőknek és a tisztességesen működő pénzpiaci vállalatoknak kellene kifizetniük „a könnyelműség és a szélhámia mézesheteinek számláját”? De a befektetési vállalatokra váró következményeket részletesen bemutatja az Alapblog írása is

A Gazdálkodj hülyén! elnevezésű társasjáték segítségével pedig bárki könnyedén megismerheti, hogyan is működik egy Quaestoréhoz hasonló botrány, és ki lehet az, aki a végén fedezetnélküli Arany Tarsoly kötvény boldog tulajdonosa lehet. A teljes játékszabályt Tóth Gábor Ákos mutatta be.

De megtudhatjuk azt is, miért tesz annyira rosszat az országnak a kormányzat azzal, hogy az amúgy sem túl fejlett pénzügyi kultúrával rendelkező magyar lakosságot a Quaestor-kártalanítással arra ösztönzi, hogy pénzügyeiket tekintve a jövőben se járjanak el körültekintőbben. Mindezt elolvashatjuk Gayer Attila cikkében az Alapblog oldalán.

Végezetül, hogy ne csak a Quastor-botrányról, és annak minden jel szerint elhibázott kártalanításáról essen szó, Zsiday Viktor minden befektető számára hasznos tippeket ad arról, hogyan is cselekedjünk, amikor éppen nem érzünk rá a piac aktuális irányára, ehhez olvassuk el „Tél” című írását.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.