Betöltés

Tudjuk, hol fogsz nyaralni idén… Itt a lista hol éri meg

szerző: Bankmonitor.hu
2016-04-02

A Bankmonitor.hu nem egy utazási portál, sokkal inkább egy pénzügyi összehasonlító oldal. A nyári témához mégis szeretnénk hozzászólni egy olyan hasznos összeállítással, mely megmutatja, hogy az adott ország elmúlt egy évi inflációját (árak átlagos változását) és a devizájának a forinttal szemben mutatott egy éves elmozdulását is figyelembe véve összesen hol lett olcsóbb vagy drágább a nyaralás.

A rossz hírünk, hogy a magyarok egyik kedvenc célországában, Horvátországban az átlagos drágulás 5,9% egy év alatt, mely a vizsgált országok közül a legrosszabb pozíciót adja. Az euróval rendelkező országok között jelentős eltérés nem mutatkozik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt egy évben az infláció érdemi differenciát nem mutatott: az összesített drágulás, mely szinte kizárólag a forint gyengülésének köszönhető, 4,3% és 5,1% között mozog.

Igazán kedvező változásokat csak meglehetősen távoli, magyar szemmel egzotikus országok esetében találunk. Argentínában a gazdasági problémák miatt 40%-kal esett a Peso, miközben az infláció átlépte a 30%-os szintet. A kettő együttes hatására 20%-kal lett olcsóbb az ország a magyar turista számára. Ugyanezen olcsóbbodás Dél-Afrika esetében 14%.

Fontos kiemelni, hogy a turisztikai szolgáltatások árváltozása eltérhet az infláció mértékétől az egyes országokban. Ezzel együtt is azonban összeállításunk jó kiinduló alappal szolgálhat a külföldi nyaralást tervező magyaroknak.

Címkék:

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Befektetések a forint árnyékában

2018. 07. 16.

Az elmúlt időszakban a forint árfolyama több százalékos elmozdulást mutatott. Megvizsgáltuk, hogy ezek a változások milyen hatással vannak a különböző befektetéseink hozamára. Nem egyszerű a kép: az elérhető hozamunkat számos...

Trükkök, melyekkel a nyaraláson is ezreket spórolhatsz!

2018. 07. 05.

Akik külföldön töltik a nyaralásukat, azok szerencsésnek mondhatják magukat, de ha nem figyelnek a cikkünkben felsorolt származékos költségekkel, akkor könnyedén tízezrek csúszhatnak ki a kezükből. Most különösen érzékeny a téma,...

Blogajánló

  • alapblog

    Nem kell templom!

    Van elég, parkot akarunk! Jekatyerinburgban, Oroszország negyedik legnagyobb városában napok óta tüntetők ezrei, főleg fiatalok protestálnak, mert a város egyik közparkjába óriási katedrálist akarnak építeni,...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.