Tudjuk, hol fogsz nyaralni idén… Itt a lista hol éri meg

2016. 04. 02. szerző: bankmonitor

A Bankmonitor.hu nem egy utazási portál, sokkal inkább egy pénzügyi összehasonlító oldal. A nyári témához mégis szeretnénk hozzászólni egy olyan hasznos összeállítással, mely megmutatja, hogy az adott ország elmúlt egy évi inflációját (árak átlagos változását) és a devizájának a forinttal szemben mutatott egy éves elmozdulását is figyelembe véve összesen hol lett olcsóbb vagy drágább a nyaralás.

A rossz hírünk, hogy a magyarok egyik kedvenc célországában, Horvátországban az átlagos drágulás 5,9% egy év alatt, mely a vizsgált országok közül a legrosszabb pozíciót adja. Az euróval rendelkező országok között jelentős eltérés nem mutatkozik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt egy évben az infláció érdemi differenciát nem mutatott: az összesített drágulás, mely szinte kizárólag a forint gyengülésének köszönhető, 4,3% és 5,1% között mozog.

Igazán kedvező változásokat csak meglehetősen távoli, magyar szemmel egzotikus országok esetében találunk. Argentínában a gazdasági problémák miatt 40%-kal esett a Peso, miközben az infláció átlépte a 30%-os szintet. A kettő együttes hatására 20%-kal lett olcsóbb az ország a magyar turista számára. Ugyanezen olcsóbbodás Dél-Afrika esetében 14%.

Fontos kiemelni, hogy a turisztikai szolgáltatások árváltozása eltérhet az infláció mértékétől az egyes országokban. Ezzel együtt is azonban összeállításunk jó kiinduló alappal szolgálhat a külföldi nyaralást tervező magyaroknak.

Címkék:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Ezzel a trükkel olcsóbban jön ki a nyaralás

2016. 07. 20.

Szívesen látnánk világot, de ehhez nem mindig adott a pénzügyi háttér. A bankoknál elérhető személyi kölcsönök segítségünkre lehetnek, de ezért cserébe bőven 10% feletti kamatot kell fizetnünk. A gyűjtésünk szerint...

Blogajánló

  • alapblog

    Párbeszéd a gazdaságról 9.

    Újraindítjuk az MNB-vel és az Inforádióval közös, Párbeszéd a gazdaságról című sorozatunkat. Az első adást ma este hallgathatják meg az Inforádión, 19.00 órai kezdettel. Ebben...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.