Betöltés
loading

Tudni akarod, hogy mennyi lakáshitelre vagy jó a bankoknál? Most megnézheted!

Sok magyar már határozott elképzelésekkel – hitelösszeg, futamidő, kamatperiódus – rendelkezik, amikor ki szeretné választani, hogy melyik a számára legkedvezőbb banki ajánlat. Addig nincs is semmi gond, amíg nem szembesülnek azzal, hogy nem kaphatnak annyi hitelt, mint amennyire szükségük volna. Létezik erre a helyzetre is megoldás, van ugyanis olyan kalkulátor, ami megmutatja, hogy mennyi lakáshitelre számíthatunk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Ha lakásvásárlást tervezünk, és az ingatlanpiacon elkezdtünk nézelődni, akkor már nagyjából tudjuk, mennyi hitelre lehet majd szükségünk. A tudatos igénylők ekkor egy kalkulátor segítségével – ilyen a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora – megnézik, hogy hol milyen feltételekkel lehet felvenni a kölcsönt, melyik bank ajánlata a legkedvezőbb? De mi történik akkor, ha azzal szembesülünk, a kiválasztott konstrukciót nem tudjuk megigényelni?

Van olyan kalkulátor, amely megmutatja mennyi lakáshitelre lehetünk jogosultak

Példaként vegyünk egy családot, nettó havi jövedelmük 200 ezer forint. Igényelni szeretnének 15 millió forint lakáshitelt, 20 éves futamidőre és 5 éves kamatperiódussal.

Ilyen feltételekkel nem kaphatnak hitelt, ugyanis jövedelmük nem bírja el a törlesztőrészletet. A Bankmonitor „Mennyi Lakáshitelt Kaphatok” Kalkulátora segíthet megtudni, hogy milyen lehetőségeik vannak ebben a helyzetben. A kalkulátor azonban nem csak egy számot közöl, több különböző alternatívát is megmutat számunkra.

Máris látunk legalább két megoldást arra, hogy a kért hitelösszeget megkapjuk. A kamatperiódust módosíthatjuk 10 évesre, vagy akár a futamidőt megnövelhetjük 30 éve. Mindkét változatnak megvan a maga előnye és hátránya.

Nem csak számokat kapunk, hanem magyarázatokat is

Ezeken az előnyökön és hátrányokon rengeteg múlhat, éppen ezért a kalkuláció eredménye nem csak számokat tartalmaz. Bemutatja a kamatváltozás szempontjából legkedvezőbb esetet külön, sőt a legmagasabb hitelösszeghez kapcsolódó konstrukció kamatkockázatát külön is minősíti.

Regisztrációt követően pedig további hasznos dolgokat tudhatunk meg: bemutatja például a kalkulátor, hogy mit jelentene számunkra egy esetleges kamatemelkedés – melynek mértékét mi magunk is beállíthatjuk – hitelünk törlesztőrészletére és a teljes visszafizetendő összegre.

Sőt, a jogszabályi korlátok alapján még azt megmutatja, hogy milyen önerő kellene minimálisan a hitelhez, vagyis milyen értékű ingatlant tudnánk vásárolni.

Bankmonitor tipp: Ha lakásvásárlásban gondolkodsz érdemes lehet a Bankmonitor „Mennyi Lakáshitelt Kaphatok” Kalkulátorával kezdeni a keresgélést. Az itt kapott adatokra támaszkodva sokkal könnyebben el tudunk indulni az ingatlanpiac felé.

Azonban egyetlen kalkulátor sem tudja helyettesíteni a szakértőket, akik a személyes igényeidet felmérve, szakmai tapasztalataikra támaszkodva tudnak segíteni a legjobb megoldás kiválasztásában.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Milyen költségei vannak egy lakáshitel igénylésének?

Nem mindig a kamat, havi törlesztőrészlet a legfontosabb egy lakáshitel igénylésekor. Van az igényléshez és a hitelbírálathoz kapcsolódóan ugyanis számos olyan egyszeri költség, amely jelentősen befolyásolhatja a döntésünket. Sőt, ezek...

Blogajánló
  • alapblog Osztrák beruházási támogatás

    Az osztrák állam 1 milliárd eurós pályázati keretet hirdetett meg önkormányzatok számára, hogy abból olyan beruházási és felújítási programokat, mint például iskola, idősotthon, közlekedés, szélessávú... The post Osztrák beruházási támogatás appeared first on alapblog.