Betöltés

Új korszak következik – Már otthonról is nyithatsz bankszámlát

szerző: Bankmonitor.hu
2017-06-26

Európában több országban elegendő az elektronikus azonosítás például egy bankszámlanyitásnál, és a mai nappal már nálunk is elvileg lenne erre lehetőség. A bankok még a jegybank ide vágó rendeletére várnak, és utána élesben is indulhat a projekt. Az új korszakban a digitális bankolás széles köre számára nyílik meg az út. Az első vélhetően az lesz, hogy egy egyszerű video chat segítségével megnyitjuk a bankszámlát, elkerülve a felesleges bankfióki időpocsékolást.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Nagy jelentőséggel bír ez a nap, mert mától hatályos az a törvény, ami lehetővé teszi a személyes helyett az elektronikus csatornán való ügyfélazonosítást is. A 2017. évi LIII. számú törvény a tervek szerint megnyitja az utat a XXI. századi digitális bankolás előtt, aminek egyik fontos lépcsőfoka, hogy például egy egyszerű bankszámlanyitás miatt ne kelljen személyesen is bemenni a bankfiókba.

A Gránit Bank be is jelentette, hogy zárt körben már tesztelik a videó-chat-en keresztüli ügyfélazonosítást. Élesben a lakossági ügyfeleknél viszont csak akkor lesz erre lehetőség, ha az elektronikus azonosítást részletesen szabályozó MNB rendelet is hatályba lép. A bank sajtóközleményéből kiderült, hogy a jegybank az egyeztetésbe bevonta a Magyar Bankszövetséget is, vagyis a bankok véleményének figyelembe vételével alakulhat ki a végső álláspont.

Mondani sem kell, hogy mennyire átalakíthatja az erőviszonyokat egy ilyen fontos újítás. A Gránit Bank 1400 fős felmérése alapján kiderült, hogy:

  • 92% örömmel nyitná meg otthonról a bankszámláját, ha közben a személyes ügyintézésről sem kell lemondania
  • 73% szerint nagymértékben elősegítené a bankváltást, ha nem kellene bemenni személyesen a bankfiókba
  • 79% kipróbálna egy új bankot, ha nincs számlavezetési díj és a bankkártya az első évben ingyenes
  • 84% inkább otthonról online nyitna bankszámlát, mint egy bankfiókban vagy előre egyeztetett helyszínen, vállalva ezzel az esetleges kiszállási díjat is

Nézd meg, melyik számodra a legolcsóbb bankszámla!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019. 01. 18.

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 250 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk....

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.