Új korszak következik – Már otthonról is nyithatsz bankszámlát

 • 2017.06.26.
 • szerző: bankmonitor.hu

Európában több országban elegendő az elektronikus azonosítás például egy bankszámlanyitásnál, és a mai nappal már nálunk is elvileg lenne erre lehetőség. A bankok még a jegybank ide vágó rendeletére várnak, és utána élesben is indulhat a projekt. Az új korszakban a digitális bankolás széles köre számára nyílik meg az út. Az első vélhetően az lesz, hogy egy egyszerű video chat segítségével megnyitjuk a bankszámlát, elkerülve a felesleges bankfióki időpocsékolást.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Nagy jelentőséggel bír ez a nap, mert mától hatályos az a törvény, ami lehetővé teszi a személyes helyett az elektronikus csatornán való ügyfélazonosítást is. A 2017. évi LIII. számú törvény a tervek szerint megnyitja az utat a XXI. századi digitális bankolás előtt, aminek egyik fontos lépcsőfoka, hogy például egy egyszerű bankszámlanyitás miatt ne kelljen személyesen is bemenni a bankfiókba.

A Gránit Bank be is jelentette, hogy zárt körben már tesztelik a videó-chat-en keresztüli ügyfélazonosítást. Élesben a lakossági ügyfeleknél viszont csak akkor lesz erre lehetőség, ha az elektronikus azonosítást részletesen szabályozó MNB rendelet is hatályba lép. A bank sajtóközleményéből kiderült, hogy a jegybank az egyeztetésbe bevonta a Magyar Bankszövetséget is, vagyis a bankok véleményének figyelembe vételével alakulhat ki a végső álláspont.

Mondani sem kell, hogy mennyire átalakíthatja az erőviszonyokat egy ilyen fontos újítás. A Gránit Bank 1400 fős felmérése alapján kiderült, hogy:

 • 92% örömmel nyitná meg otthonról a bankszámláját, ha közben a személyes ügyintézésről sem kell lemondania
 • 73% szerint nagymértékben elősegítené a bankváltást, ha nem kellene bemenni személyesen a bankfiókba
 • 79% kipróbálna egy új bankot, ha nincs számlavezetési díj és a bankkártya az első évben ingyenes
 • 84% inkább otthonról online nyitna bankszámlát, mint egy bankfiókban vagy előre egyeztetett helyszínen, vállalva ezzel az esetleges kiszállási díjat is

Nézd meg, melyik számodra a legolcsóbb bankszámla!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Deglobalizáció működésben

  A 2015-ös csúcshoz képest 2017-re 40%-kal (!) esett az USA-ban tanulni kívánó diákoknak kiadott vízumtömeg – szoros összefüggésben a bevándorlást korlátozni kívánó Trump-elnökséggel és azzal...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.