Betöltés

Új számlacsomag debütált – Megnéztük, mit tud

szerző: bankmonitor.hu
2016-08-18

Ingyenes bankszámla és bankkártya, ez persze még közel sem mondható forradalmi újításnak. Az már viszont sokkal figyelemre méltóbb, hogy mindennek nincs komolyabb feltétele. Nem kell, hogy a bankszámlára rendszeres jövedelem érkezzen, és különböző megbízásoknak sem kell teljesülnie. Mik lehetnek a buktatók? Mikor jöhet jól? Erre számíts, ha az MKB Bank nemrégiben debütált számlacsomagja mellett döntesz.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Ahhoz, hogy a bank új bankszámláját (MKB Díjcsökkentő e-Szolgáltatáscsomag) igénybe vehessük, néhány egyszerű feltételnek kell csupán megfelelnünk

 • a megelőző két évben nem lehetett MKB Bankos bankszámlánk,
 • bankkártyát kell igényelünk és nyilatkozunk kell, hogy a jogszabályi ingyenes készpénzfelvételünket ezen a bankszámlán érvényesítjük, továbbá
 • igénybe kell vennünk a netbanki szolgáltatást.

Szóval, ahogy látjuk a bankszámla és annak kedvezményei minden komolyabb erőfeszítés nélkül elérhetőek.

Mik lehetnek a buktatók?

A szolgáltatáscsomag legfeljebb egy évig vehető igénybe. Ezután automatikusan az MKB Praktika bankszámla díjai lépnek életbe. Ugyan bővül a kedvezmények köre, de ezekért már fizetni kell. Ráadásul, ha nincs jóváírás a bankszámlán, akkor igen borsos árat, havi 1.135 Ft-ot.

Sajnos akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha jövedelmünk a bankszámlára érkezik. Ugyan a havi díj a jóváírások alapján, sávosan kerül megállapításra (minél nagyobb összeg kerül a számlára, annál kevesebbet kell fizetni), de még a legjobb esetben is havi 735 Ft-unk bánja, amihez már ráadásul 300.000 Ft feletti jóváírás kell.

Ilyen és ennél jóval alacsonyabb jövedelmi szint mellett pedig már olyan bankszámlát is találunk, amelynél díjmentes szinte minden banki szolgáltatás. Nem csak a számlavezetés és a bankkártya, de még az átutalások és a készpénzfelvételek is…

Kíváncsi vagy, hogy számodra melyik számlacsomag jelenti-e a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mikor jöhet jól?

Aktív bankoláshoz nem ajánljuk a Díjcsökkentő e-Szolgáltatáscsomagot, ilyen célra lényegesen kedvezőbb lehetőségeket találunk a bankok kínálatában. Ugyanakkor, ha valamilyen oknál fogva elkülönítetten szeretnénk kezelni a bankkártyás vásárlásainkat (pl.: biztonsági okokból külföldi utazások során), akkor egy kiváló megoldást jelent. Sajnos azonban csak korlátozott ideig.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Blogajánló

 • alapblog

  Infokommunikációs kockázatok és mellékhatások

  Az amerikai részvényindexek ismét célba vették korábbi csúcsaikat, az idei évi intenzív emelkedés következtében néhány százaléknyi távolságra tartózkodnak attól. A technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq 100...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.