Betöltés

Új szelek fújnak a lakossági bankolásban – Bekeményített az OTP

szerző: Bankmonitor.hu
2015-06-25

Nem várt lépésre szánta el magát a hét elején az OTP Bank. A nagy sikereknek örvendő Simple számlacsomag a jelenlegi áldozat. Pontosabban annak az egyik kedvezménycsomagja, ami a hétfői naptól már nem biztosít korlátlan számú díjmentes utalási lehetőséget tulajdonosainak. Mégis mi történt és mit érdemes tenni ebben a helyzetben? Segítünk, hogy ne érjenek meglepetések!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Indulásakor az OTP Simple számlacsomag volt az első olyan bankszámla idehaza, amelynél maga az ügyfél dönthet arról, hogy milyen banki szolgáltatást vesz igénybe és melyiket nem kéri. Fizetni pedig természetesen csak azután fizet, amit be is állít a bankszámlájához. Az igénybe vehető szolgáltatáscsomagok tulajdonképpen minden igényt kielégítenek. A teljesség igénye nélkül,

  • ha sokszor van szükségünk készpénzre, akkor akár 5 alkalommal ingyen vehetünk fel pénzt az OTP Bank saját ATM-jeiből, a jogszabály által biztosított 2 készpénzfelvételen felül,
  • ha szeretnénk szemmel tartani a pénzmozgásokat a számlánkon, akkor mindenről tudhatunk, mert a bank SMS-ben értesít bennünket,
  • ha sokat utalunk, akkor minden internetes és okostelefonos utalás (legyen az eseti, állandó, vagy éppen csoportos beszedés) ingyenes lehet, pontosabban lehetett a hét elejéig.

A hétfői nap (2015.06.22) ugyanis komoly fordulatot hozott a számlacsomag életében. Az addig korlátlan számú díjmentes utalást lehetővé tevő ún. Online Tranzakciós csomag ettől a naptól kezdve sajnos már nem igényelhető. Mindamellett a korábban csak lebegtetett darabszámbeli korlát is érvénybe lépett, azaz hétfő óta havonta csak az első 5 tranzakció díjmentes (a meglévő kedvezménycsomagok megtarthatóak). Az ezek után teljesült megbízások már a sztenderd díjakkal kerülnek teljesítésre.

A kedvezménycsomag persze nem szűnt meg teljesen, de átalakult. Az újonnan igényelhető Tranzakciós csomag esetében nem darabszámban, hanem összértékben kerültek korlátozásra a díjmentes átutalások, mégpedig havi 250.000 Ft-ban.

A szolgáltatáscsomagok díja nem változott, 35 éves korig 198, afelett 348 Ft-ért vehető továbbra is igénybe. Aki még az online változattal rendelkezik azoknak, viszont érdemes átgondolni, hogy melyik változattal járnak jobban…

  • Ha az utalások összértéke havonta a 250.000 Ft-ot meghaladja, de ezek darabszáma még az 5 alatt marad, akkor nincs teendő.
  • Ha, viszont az utalások száma több mint 5 darab havonta, de ezek összértéke nem éri el a 250.000 ezer Ft-ot, akkor váltani kell az újra.

A kedvezőtlen változás ellenére aktív bankhasználat mellett az OTP Simple számlacsomag még mindig kiváló választás azoknak, akik mindennapi pénzügyeik intézéséhez a netbankot részesítik előnyben. Ezzel a számlával egy életre elfelejthetőek „az előre dobozolt megoldások”, hiszen a kedvezménycsomagoknak köszönhetően tetszőlegesen testre szabható a bankszámla, amelyek összetétele nem mellesleg, ha kell, bármikor módosítható.

Más típusú megoldások érdekelnek? Keresd meg bankszámla kalkulátorunk segítségével a számodra leginkább megfelelőbbet!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019. 01. 18.

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 250 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk....

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.