Új szelek fújnak az UniCredit Banknál

szerző: Bankmonitor.hu
2015. 05. 21.

Régi számlacsomagok új köntösben, köztük a korábban csak kiemelt ügyfeleknek kínált bankszámla mára bárki számára elérhető lett. Ezzel pedig egy újabb szereplővel bővült azon bankok köre, amelyek a széles körben elérhető bankszámláknál is lehetőséget biztosítanak az idehaza oly nagy népszerűségnek örvendő korlátlan számú díjmentes készpénzfelvételre. Az élet viszont nem lehet fenékig tejfel. Akadnak kedvezőtlen változások is, amivel számolni kell. Összeszedtük a legfontosabbakat, amivel nem árt tisztában lenni a jövőre nézve.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Derült égből villámcsapásként hatott az UniCredit Bank múlt pénteki lépése. A pénzintézet többek között számos számlacsomag értékesítését függesztette fel. A döntés eredményeként 8 számlacsomag forgalmazása megszűnt, míg 4 némi ráncfelvarráson esett keresztül. Mire számíthatunk a bank ügyfeleként a jövőben? Nézzük a legfontosabb részleteket!

Megszűnő kedvezmények…

Átlagos jövedelem (150 ezer Ft) és normál bankhasználati szokások mellett a Bónusz számlacsomag a favorit a banknál. Ez nem lesz másként a jövőben sem, viszont június elejétől a számlavezetési díjkedvezményre vonatkozó akció részben visszavonásra kerül. Azaz búcsúzhatunk a díjmentes számlavezetéstől, így a legjobb esetben is 550 Ft-os havidíjjal kell majd számolnunk. További szomorú tény, hogy ettől az időponttól kezdve az állandó átutalások és a csoportos beszedések díjmentessége is megszűnik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mindez hogyan lehetséges, ha az ügyfelek számára kedvezőtlen díjmódosítást legalább két hónappal korábban közzé kell tennie banknak? Nos, a válasz roppant egyszerű: Nem kell egyebet tenni, mint minden kedvezményhez visszavonásig érvényes akciót kell kötni. Ezek megszüntetésekor ugyanis nem kell figyelembe venni a két hónapot.

Korlátlan számú készpénzfelvétel akár ingyen

Mind a neve, mind pedig az igénybevételi feltétele módosult a korábbi Prémium Banking Ikon számlacsomagnak. Az új Ikon számlacsomag igényléséhez már nem kell, hogy a bank kiemelt ügyfelei közé tartozzunk, így elérhetővé vált bárki számára. Ettől függetlenül nem biztos, hogy ez lenne az optimális választás számunkra, ha csak a jövedelmünk nem éri el a 400 ezer Ft-ot, vagy nem tudunk a banknál elhelyezni 5 millió Ft-ot. Ezek hiányában ugyanis csak a számlavezetés 4.000 Ft-ba kerül havonta, de a feltételek teljesítésével is legfeljebb 2.000 Ft-ra faraghatjuk le a díjat. Júniustól ugyan itt is változik a kedvezményrendszer, amelynek köszönhetően elérhető lesz a díjmentes számlavezetés, de ehhez már 30 millió Ft-unknak kell a banknál pihennie.

A számlacsomagban persze van kakaó…

 • díjmentesen utalhatunk a netbankon, valamint a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül
 • díjmentesek az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések
 • díjmentes a bankkártya az első évben, és kedvezményes a további években
 • díjmentes a készpénzfelvétel bármely belföldi bankautomatákból (ATM)
 • díjmentes az SMS szolgáltatás mind a kártya, mind pedig a számlaforgalomról

Egyszóval számos díjmentes szolgáltatást élvezhetünk. Amin viszont érdemes elgondolkodni, hogy mindez mennyit ér nekünk. Mivel a díjmentes számlavezetést csak a bank tehetősebb ügyfeleként élvezhetjük, ezért azt kell mérlegelnünk, hogy a fenti kedvezmények megérnek-e 2.000 vagy 4.000 Ft-ot adott esetben. Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie.

Egyben, viszont biztosak lehetünk. Ha a fentieknél valamivel kevesebbel is beérjük, akkor könnyebben teljesíthető feltételek mellett lényegesen olcsóbb megoldást is találunk a bankok kínálatában. Kételkedsz? Nézd meg a lehetőségeket bankszámla kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Eltörlik a tranzakciós illetéket! Részben.

2018. 06. 21.

2019. január 1-jétől mentesülnek a pénzügyi tranzakciós illeték alól a lakosság által bonyolított átutalások, utalásonként 20 ezer Ft-ig. Megvizsgáltuk, mennyit jelent ez egy aktív számlahasználó ügyfél esetében.  Nézd meg aktuális...

Listáztuk a legolcsóbb bankszámlákat!

2018. 06. 14.

Az utóbbi években szépen nőtt az átlagkereset, ma már ott tartunk, hogy bő 200 ezer forintból gazdálkodhatunk. Ekkora kereset mellett is húsba vágó tételt tehet ki a bankszámlaköltség, viszont aki...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

2018. 05. 31.

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is...

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Emelkedő ingatlanárak, Bitcoin és robotok e heti ajánlónkban, valamint arról is megnézhet egy videót, hogy nem is azt látjuk a világból, ami a valóság… Jó...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.