Betöltés

Új szelek fújnak az UniCredit Banknál

szerző: Bankmonitor.hu
2015-05-21

Régi számlacsomagok új köntösben, köztük a korábban csak kiemelt ügyfeleknek kínált bankszámla mára bárki számára elérhető lett. Ezzel pedig egy újabb szereplővel bővült azon bankok köre, amelyek a széles körben elérhető bankszámláknál is lehetőséget biztosítanak az idehaza oly nagy népszerűségnek örvendő korlátlan számú díjmentes készpénzfelvételre. Az élet viszont nem lehet fenékig tejfel. Akadnak kedvezőtlen változások is, amivel számolni kell. Összeszedtük a legfontosabbakat, amivel nem árt tisztában lenni a jövőre nézve.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Derült égből villámcsapásként hatott az UniCredit Bank múlt pénteki lépése. A pénzintézet többek között számos számlacsomag értékesítését függesztette fel. A döntés eredményeként 8 számlacsomag forgalmazása megszűnt, míg 4 némi ráncfelvarráson esett keresztül. Mire számíthatunk a bank ügyfeleként a jövőben? Nézzük a legfontosabb részleteket!

Megszűnő kedvezmények…

Átlagos jövedelem (150 ezer Ft) és normál bankhasználati szokások mellett a Bónusz számlacsomag a favorit a banknál. Ez nem lesz másként a jövőben sem, viszont június elejétől a számlavezetési díjkedvezményre vonatkozó akció részben visszavonásra kerül. Azaz búcsúzhatunk a díjmentes számlavezetéstől, így a legjobb esetben is 550 Ft-os havidíjjal kell majd számolnunk. További szomorú tény, hogy ettől az időponttól kezdve az állandó átutalások és a csoportos beszedések díjmentessége is megszűnik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mindez hogyan lehetséges, ha az ügyfelek számára kedvezőtlen díjmódosítást legalább két hónappal korábban közzé kell tennie banknak? Nos, a válasz roppant egyszerű: Nem kell egyebet tenni, mint minden kedvezményhez visszavonásig érvényes akciót kell kötni. Ezek megszüntetésekor ugyanis nem kell figyelembe venni a két hónapot.

Korlátlan számú készpénzfelvétel akár ingyen

Mind a neve, mind pedig az igénybevételi feltétele módosult a korábbi Prémium Banking Ikon számlacsomagnak. Az új Ikon számlacsomag igényléséhez már nem kell, hogy a bank kiemelt ügyfelei közé tartozzunk, így elérhetővé vált bárki számára. Ettől függetlenül nem biztos, hogy ez lenne az optimális választás számunkra, ha csak a jövedelmünk nem éri el a 400 ezer Ft-ot, vagy nem tudunk a banknál elhelyezni 5 millió Ft-ot. Ezek hiányában ugyanis csak a számlavezetés 4.000 Ft-ba kerül havonta, de a feltételek teljesítésével is legfeljebb 2.000 Ft-ra faraghatjuk le a díjat. Júniustól ugyan itt is változik a kedvezményrendszer, amelynek köszönhetően elérhető lesz a díjmentes számlavezetés, de ehhez már 30 millió Ft-unknak kell a banknál pihennie.

A számlacsomagban persze van kakaó…

  • díjmentesen utalhatunk a netbankon, valamint a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül
  • díjmentesek az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések
  • díjmentes a bankkártya az első évben, és kedvezményes a további években
  • díjmentes a készpénzfelvétel bármely belföldi bankautomatákból (ATM)
  • díjmentes az SMS szolgáltatás mind a kártya, mind pedig a számlaforgalomról

Egyszóval számos díjmentes szolgáltatást élvezhetünk. Amin viszont érdemes elgondolkodni, hogy mindez mennyit ér nekünk. Mivel a díjmentes számlavezetést csak a bank tehetősebb ügyfeleként élvezhetjük, ezért azt kell mérlegelnünk, hogy a fenti kedvezmények megérnek-e 2.000 vagy 4.000 Ft-ot adott esetben. Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie.

Egyben, viszont biztosak lehetünk. Ha a fentieknél valamivel kevesebbel is beérjük, akkor könnyebben teljesíthető feltételek mellett lényegesen olcsóbb megoldást is találunk a bankok kínálatában. Kételkedsz? Nézd meg a lehetőségeket bankszámla kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

  • alapblog

    Élet a www.szallas.hu után

    A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.