loading

Új szelek fújnak az UniCredit Banknál

Régi számlacsomagok új köntösben, köztük a korábban csak kiemelt ügyfeleknek kínált bankszámla mára bárki számára elérhető lett. Ezzel pedig egy újabb szereplővel bővült azon bankok köre, amelyek a széles körben elérhető bankszámláknál is lehetőséget biztosítanak az idehaza oly nagy népszerűségnek örvendő korlátlan számú díjmentes készpénzfelvételre. Az élet viszont nem lehet fenékig tejfel. Akadnak kedvezőtlen változások is, amivel számolni kell. Összeszedtük a legfontosabbakat, amivel nem árt tisztában lenni a jövőre nézve.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Derült égből villámcsapásként hatott az UniCredit Bank múlt pénteki lépése. A pénzintézet többek között számos számlacsomag értékesítését függesztette fel. A döntés eredményeként 8 számlacsomag forgalmazása megszűnt, míg 4 némi ráncfelvarráson esett keresztül. Mire számíthatunk a bank ügyfeleként a jövőben? Nézzük a legfontosabb részleteket!

Megszűnő kedvezmények…

Átlagos jövedelem (150 ezer Ft) és normál bankhasználati szokások mellett a Bónusz számlacsomag a favorit a banknál. Ez nem lesz másként a jövőben sem, viszont június elejétől a számlavezetési díjkedvezményre vonatkozó akció részben visszavonásra kerül. Azaz búcsúzhatunk a díjmentes számlavezetéstől, így a legjobb esetben is 550 Ft-os havidíjjal kell majd számolnunk. További szomorú tény, hogy ettől az időponttól kezdve az állandó átutalások és a csoportos beszedések díjmentessége is megszűnik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mindez hogyan lehetséges, ha az ügyfelek számára kedvezőtlen díjmódosítást legalább két hónappal korábban közzé kell tennie banknak? Nos, a válasz roppant egyszerű: Nem kell egyebet tenni, mint minden kedvezményhez visszavonásig érvényes akciót kell kötni. Ezek megszüntetésekor ugyanis nem kell figyelembe venni a két hónapot.

Korlátlan számú készpénzfelvétel akár ingyen

Mind a neve, mind pedig az igénybevételi feltétele módosult a korábbi Prémium Banking Ikon számlacsomagnak. Az új Ikon számlacsomag igényléséhez már nem kell, hogy a bank kiemelt ügyfelei közé tartozzunk, így elérhetővé vált bárki számára. Ettől függetlenül nem biztos, hogy ez lenne az optimális választás számunkra, ha csak a jövedelmünk nem éri el a 400 ezer Ft-ot, vagy nem tudunk a banknál elhelyezni 5 millió Ft-ot. Ezek hiányában ugyanis csak a számlavezetés 4.000 Ft-ba kerül havonta, de a feltételek teljesítésével is legfeljebb 2.000 Ft-ra faraghatjuk le a díjat. Júniustól ugyan itt is változik a kedvezményrendszer, amelynek köszönhetően elérhető lesz a díjmentes számlavezetés, de ehhez már 30 millió Ft-unknak kell a banknál pihennie.

A számlacsomagban persze van kakaó…

 • díjmentesen utalhatunk a netbankon, valamint a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül
 • díjmentesek az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések
 • díjmentes a bankkártya az első évben, és kedvezményes a további években
 • díjmentes a készpénzfelvétel bármely belföldi bankautomatákból (ATM)
 • díjmentes az SMS szolgáltatás mind a kártya, mind pedig a számlaforgalomról

Egyszóval számos díjmentes szolgáltatást élvezhetünk. Amin viszont érdemes elgondolkodni, hogy mindez mennyit ér nekünk. Mivel a díjmentes számlavezetést csak a bank tehetősebb ügyfeleként élvezhetjük, ezért azt kell mérlegelnünk, hogy a fenti kedvezmények megérnek-e 2.000 vagy 4.000 Ft-ot adott esetben. Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie.

Egyben, viszont biztosak lehetünk. Ha a fentieknél valamivel kevesebbel is beérjük, akkor könnyebben teljesíthető feltételek mellett lényegesen olcsóbb megoldást is találunk a bankok kínálatában. Kételkedsz? Nézd meg a lehetőségeket bankszámla kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
siker
Nagyon jó hír érkezett a Revolut számlásoknak!

Múlt hónapban A Revolut e-mailben értesítette a magyar felhasználókat arról, hogy módosítják a bankautomaták használatáért és a nemzetközi átutalásokért felszámított díjakat. Most egy új levélben arról tájékoztatnak, hogy elmarad a...

Újabb magyar banknál érhető el az Apple Pay

Már a Budapest Banknál is elérhető az Apple Pay fizetési szolgáltatás, így elég az iPhone telefont vagy az Apple Watch okosórát az üzlet POS termináljához tartani az érintésmentes bankkártyás fizetéshez. ...

Blogajánló
 • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

  Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

 • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

  Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

 • Haszon.hu Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

  A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon. A listán sok a bizonytalanság, de az összesítéséből kiderül, hogy mi az, ami már biztosan elmarad, mi az, ami megmarad, illetve...