Betöltés
loading

Új termék a lakáshitelek piacán: 1-3%-kal kedvezőbb THM

A lakáshitelek piaca átalakulóban van. A végig fix kamatozású és a hosszabb kamatperiódusú lakáshitelek utat törnek maguknak. Az UniCredit Bank ezért új lakáshitel termékkel állt elő. Az eddigi 5, 10, 15, 20 éves kamatperiódusú hiteltípusok mellé bevezette a rugalmasan a futamidő végéhez igazodó fix kamatozású lakáshiteleket. A pénzügyi előny az átlagos hitelfelvevő számára elérheti az 1-3%-ot THM vonatkozásában és több százezer forintot a teljes visszafizetést tekintve. Mutatjuk a részleteket!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Hitelfelvételkor nem szükséges ezentúl egy 8 éves futamidejű lakáshitelnél 10 éves, 12 éves futamidő mellett 15 éves, 17 éves futamidő mellé 20 éves kamatperiódusú lakáshitelt választanunk, ha végig fix kamatozású hitelt szeretnénk igényelni. Például választhatunk ezentúl akár 8, 12 és 17 éves kamatperiódusú lakáshitelt is. Nyilván fontos tényező, hogy rugalmasan alkalmazkodik a hitel futamidejéhez a fix kamatozás, ezzel olcsóbb hitelt vehetünk fel. Ezen oknál fogva, mondhatjuk azt, hogy az UniCredit Bank újítása nagyszerű és egyedülálló a maga nemében. Lássuk a részleteket!

Vegyünk példának családi nettó 300 ezer forintos jövedelmet és 10 millió forint hitelösszeget, jövedelemérkeztetést és aktív számlahasználatot feltételezve! Három konkrét példán keresztül mutatjuk be, hogy mit jelent ez a gyakorlatban! Az UniCredit új termékeit vetettük össze a versenytárs ajánlatok legjobbjaival. Az eredmények magukért beszélnek. Lássuk az összehasonlítást!

1., Első példánk 8 éves futamidő mellett a végig fix, azaz a 8 éves kamatperiódusra vonatkozik. Ezt az új terméket vetettük össze a 10 éves kamatperiódus értékeivel. 0,66 százalékpontnyi THM különbözet, 2 970 forintos törlesztőrészletbeli különbözet (121 596 Ft vs 124 566 Ft) figyelhető meg a futamidőhöz igazodó kamatperiódus javára (a 10 éves kamatfixáláshoz képest), és összesen 288 907 forinttal kevesebbet kell a hitel visszafizetésére fordítanunk.

2., Második példánk a 12 éves futamidő melletti 12 éves kamatperiódusra vonatkozik. Ezt vetettük össze a 15 éves kamatperiódus értékeivel. Mivel jelenleg nincs konkrét hiteltermék a 15 éves kamatperiódus melletti 12 éves futamidőre, ezért a 15 évre fixált hiteleket vettük alapul olyan formán, mintha 12 évre is igényelhetőek lennének. 1,03 százalékpontnyi THM különbözet, 4 571 forintos törlesztőrészletbeli különbözet (90 784 Ft vs 95 355 Ft) figyelhető meg a futamidőhöz igazodó kamatperiódus javára (a 15 éves kamatfixáláshoz képest), és összesen 694 470 forinttal kevesebbet kell a hitel visszafizetésére fordítanunk.

3., Harmadik példánk esetében 17 éves futamidőre 17 éves kamatperiódust néztünk. Ezt vetettük össze a 20 éves kamatperiódus értékeivel. 3,1 százalékpontnyi THM különbözet, 14 922 forintos havi törlesztőrészletbeli különbözet (76 479 Ft vs 91 401 Ft) figyelhető meg a futamidőhöz igazodó kamatperiódus javára (a 20 éves kamatfixáláshoz képest), és összesen 3 169 782 forinttal kevesebbet kell a hitel visszafizetésére fordítanunk.

Összességében elmondható, hogy az UniCredit Bank új lakáshitel terméke sok megtakarítást jelent majd a hitelfelvevők számára. Tehát érdemes élnünk a futamidőhöz igazodó kamatfixálással. Használd a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát, hogy megtudd, melyik lakáshitel a legkedvezőbb számodra!

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan kezeljünk rendszeres megtakarításként egy hitelt?

Spórolni mindenképpen érdemes, ezzel biztosítjuk jövőbeni nagyobb kiadásainkhoz a fedezetet. Azonban jelen piaci környezetben a megtakarításokon elérhető hozam igen alacsony, ez különösen igaz a rendszeres megtakarításokra - olyan befektetés, melynél...

Blogajánló