Újabb bank, ahol megújulnak a bankszámlák!

Újabb bank, ahol megújulnak a bankszámlák!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-10
 

Hamarosan új számlacsomag kínálattal várja ügyfeleit az AXA Bank, a jelenleg értékesített számlái pedig nem lesznek már újonnan igényelhetők. A megújult kondíciókat már előzetesen közzétette a pénzintézet, azonban azok csak április 12-től lesznek elérhetőek. Mi viszont már most utánaszámoltunk, és megmutatjuk, mit tudnak majd az egyes csomagok.

Az AXA Banknál tavasztól elérhető bankszámlák az OKÉ névre hallgatnak, és jövedelemtől, vagy megtakarítási állománytól függően négy féle csomagban érhetünk el díjmentes havi számlavezetést. Ezt a díjmentességet a bank akció keretében biztosítja, amelyet követően kedvezményes díj kerül felszámításra.

Az egyes csomagoknál a díjmentes számlavezetés feltételei az alábbiak:

  • OKÉ 1: Legalább 500 000 Ft átlagegyenleg, 
  • OKÉ 2: Legalább 125 000 Ft jövedelem jóváírás maximum 2 részletben vagy legalább 1 millió Ft átlagegyenleg, 
  • OKÉ 3: Legalább 200 000 Ft jövedelem jóváírás maximum 2 részletben vagy legalább 2 millió Ft átlagegyenleg, 
  • OKÉ 4: Legalább 300 000 Ft jövedelem jóváírás maximum 2 részletben vagy legalább 3 millió Ft átlagegyenleg a bankszámlán.

Az ötödik a sorban az OKÉ Betétszámla, amely feltétel nélkül 0 Ft-os számlavezetési díj mellett érhető el akciótól függetlenül, kondícióit tekintve pedig kifejezetten megtakarítási célra alkalmas csomag.

A díjmentes számlavezetés időszaka után az OKÉ 1 és OKÉ 2 bankszámlát havi 300 Ft, az OKÉ 3 havi 200 Ft, míg az OKÉ 4 havi 100 Ft kedvezményes díjjal biztosítja a bank. Amennyiben nem teljesítjük az adott kategóriához tartozó jövedelmi, vagy megtakarítási feltételt, a bankszámlák fenti sorrendjében 450, 1 900, 2 900, illetve 3 900 Ft-os számlavezetési díjjal terhelnek. 

Az átutalások, csoportos beszedés, bankkártya költségei az OKÉ 4 esetén a legolcsóbbak, míg az OKÉ 1 és az OKÉ Betétszámla esetén a legdrágábbak. Utóbbinál bizonyos szolgáltatások el sem érhetőek a számla megtakarítási jellege miatt. 

Három csomagban kapunk kedvezményeket az
interneten vagy mobilon megadott eseti átutalásra, bármely csatornán megadott állandó átutalásra és a csoportos beszedési megbízásra a következőképpen:

  • OKÉ 2: a fenti tranzakciókból havi 1-1-1 db ingyenes, maximum havi 100 000 Ft értékhatárig, 
  • OKÉ 3: a fenti tranzakciókból havi 2-2-2 db ingyenes, maximum havi 200 000 Ft értékhatárig,
  • OKÉ 4: a fenti tranzakciók korlátlan számban ingyenesek, maximum havi 300 000 Ft értékhatárig.

De nézzük mit is jelent ez forintban kifejezve! Az
OKÉ 1 és 2 esetében átlagos jövedelemmel, míg az
OKÉ 3 és 4 esetén átlag feletti jövedelemmel számoltunk a bankszámlák feltételeihez igazodva:

oke_140210A jelenleg elérhető AXA Kamathozóhoz képest az OKÉ 1 és OKÉ 2 számlacsomagok valamelyest drágábbak a fenti szokások mellett. A Kamathozó számla nevéhez hűen látra szólóan biztosít magasabb kamatot, amelyet a megújult csomagok közül csak az OKÉ Betétszámla konstrukcióban kapunk majd meg. Viszont, ha teljesíteni tudjuk (ami a fenti esetben nem valósul meg) a 300 000 forintos jövedelmi, vagy 3 millió forintos átlagegyenleg egyikét, akkor az OKÉ 4 a jelenlegi Kamathozónál kedvezőbb kondíciókat kínál.

Ha neked viszont egyik sem OKÉ, akkor bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyedén találhatsz az igényeidnek és pénztárcádnak leginkább megfelelőt!



Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés