Betöltés

Újabb bank, ahol megújulnak a bankszámlák!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-02-10

Hamarosan új számlacsomag kínálattal várja ügyfeleit az AXA Bank, a jelenleg értékesített számlái pedig nem lesznek már újonnan igényelhetők. A megújult kondíciókat már előzetesen közzétette a pénzintézet, azonban azok csak április 12-től lesznek elérhetőek. Mi viszont már most utánaszámoltunk, és megmutatjuk, mit tudnak majd az egyes csomagok.

Az AXA Banknál tavasztól elérhető bankszámlák az OKÉ névre hallgatnak, és jövedelemtől, vagy megtakarítási állománytól függően négy féle csomagban érhetünk el díjmentes havi számlavezetést. Ezt a díjmentességet a bank akció keretében biztosítja, amelyet követően kedvezményes díj kerül felszámításra.

Az egyes csomagoknál a díjmentes számlavezetés feltételei az alábbiak:

 • OKÉ 1: Legalább 500 000 Ft átlagegyenleg, 
 • OKÉ 2: Legalább 125 000 Ft jövedelem jóváírás maximum 2 részletben vagy legalább 1 millió Ft átlagegyenleg, 
 • OKÉ 3: Legalább 200 000 Ft jövedelem jóváírás maximum 2 részletben vagy legalább 2 millió Ft átlagegyenleg, 
 • OKÉ 4: Legalább 300 000 Ft jövedelem jóváírás maximum 2 részletben vagy legalább 3 millió Ft átlagegyenleg a bankszámlán.

Az ötödik a sorban az OKÉ Betétszámla, amely feltétel nélkül 0 Ft-os számlavezetési díj mellett érhető el akciótól függetlenül, kondícióit tekintve pedig kifejezetten megtakarítási célra alkalmas csomag.

A díjmentes számlavezetés időszaka után az OKÉ 1 és OKÉ 2 bankszámlát havi 300 Ft, az OKÉ 3 havi 200 Ft, míg az OKÉ 4 havi 100 Ft kedvezményes díjjal biztosítja a bank. Amennyiben nem teljesítjük az adott kategóriához tartozó jövedelmi, vagy megtakarítási feltételt, a bankszámlák fenti sorrendjében 450, 1 900, 2 900, illetve 3 900 Ft-os számlavezetési díjjal terhelnek. 

Az átutalások, csoportos beszedés, bankkártya költségei az OKÉ 4 esetén a legolcsóbbak, míg az OKÉ 1 és az OKÉ Betétszámla esetén a legdrágábbak. Utóbbinál bizonyos szolgáltatások el sem érhetőek a számla megtakarítási jellege miatt. 

Három csomagban kapunk kedvezményeket az
interneten vagy mobilon megadott eseti átutalásra, bármely csatornán megadott állandó átutalásra és a csoportos beszedési megbízásra a következőképpen:

 • OKÉ 2: a fenti tranzakciókból havi 1-1-1 db ingyenes, maximum havi 100 000 Ft értékhatárig, 
 • OKÉ 3: a fenti tranzakciókból havi 2-2-2 db ingyenes, maximum havi 200 000 Ft értékhatárig,
 • OKÉ 4: a fenti tranzakciók korlátlan számban ingyenesek, maximum havi 300 000 Ft értékhatárig.

De nézzük mit is jelent ez forintban kifejezve! Az
OKÉ 1 és 2 esetében átlagos jövedelemmel, míg az
OKÉ 3 és 4 esetén átlag feletti jövedelemmel számoltunk a bankszámlák feltételeihez igazodva:

oke_140210A jelenleg elérhető AXA Kamathozóhoz képest az OKÉ 1 és OKÉ 2 számlacsomagok valamelyest drágábbak a fenti szokások mellett. A Kamathozó számla nevéhez hűen látra szólóan biztosít magasabb kamatot, amelyet a megújult csomagok közül csak az OKÉ Betétszámla konstrukcióban kapunk majd meg. Viszont, ha teljesíteni tudjuk (ami a fenti esetben nem valósul meg) a 300 000 forintos jövedelmi, vagy 3 millió forintos átlagegyenleg egyikét, akkor az OKÉ 4 a jelenlegi Kamathozónál kedvezőbb kondíciókat kínál.

Ha neked viszont egyik sem OKÉ, akkor bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyedén találhatsz az igényeidnek és pénztárcádnak leginkább megfelelőt!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.