Újabb ingyenes bankszámla érkezett

 • 2016.06.30.
 • szerző: bankmonitor.hu

Ezúttal viszont a tehetősebb ügyfelek a célközönség. Díjmentes számlavezetés, ingyenes magas presztízs értékű aranykártya és kedvező átutalási díjak. De mégis mennyire jó az UniCredit Bank új számlacsomagja a többi banki ajánlathoz képest? A Bankmonitor természetesen tesztelte…

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Mit tud az új számlacsomag?

 • Nem kell fizetni a számlavezetésért, ha havonta legalább 400 ezer Ft-os jóváírás történik a bankszámlán, vagy 10 millió Ft megtakarítással rendelkezünk a banknál. Új ügyfeleknek már 5 millió Ft-tól jár a kedvezmény.
 • Ingyenes az első évben egy dombornyomott arany kártya, ami MasterCard vagy akár Visa is lehet. Míg előbbi PayPass funkcióval van felvértezve, addig az utóbbi sajnos nem alkalmas az érintéses fizetésre. Bármelyiket is választjuk, 18 ezer Ft-ot spórolhatunk meg az első évben, a második évtől viszont már nem ússzuk meg a 21 ezer Ft-os költséget.Akinek persze nincs szüksége ilyesféle úri huncutságokra, mint az aranykártya, lényegesen olcsóbb lehetőségeket is talál a pénzintézet bankkártya kínálatában.
 • Kedvezőnek mondható 0,3% max. 6 ezer Ft-os díjért lehet a netbankon átutalni és ugyanennyibe kerülnek a rendszeres átutalások, valamint a csoportos beszedések is.
 • Nem utolsó sorban pedig említést érdemel, hogy nem kell fizetni a netbankért. Bármilyen hihetetlenül hangzik, de a banknál nem minden számlacsomagnál van ez így.

Beszéljenek a számok…

Természetesen ahhoz, hogy érdemi véleményt alkothassunk a bankszámáról, elengedhetetlen, hogy kicsit mélyebbre ássunk. Nézzük, hogy hol helyezkedik el az új Superior Gold számlacsomag a többi lehetőséghez képest. Ehhez egy magas jövedelemmel (400 ezer Ft) rendelkező ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki az átlagosnál lényegesen aktívabban bankol.

unicreditkep160630Nos, a fenti bankszámla használati szokások mellett havi 970 Ft-os költségével nem éppen jó választás a Superior Gold számlacsomag. Ahogy látjuk, a mezőny elején ennek töredékéért több lehetőséget is találunk.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy saját szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Két dolgot fontos leszögeznünk

 1. A számítások során a kedvezményes, magas presztízs értékű aranykártya helyett az olcsóbb elektronikus bankkártyával kalkuláltunk. Így az első évben ugyan 208 Ft-tal magasabb havidíj szerepel a táblázatban, viszont a második évben havi 1.475 Ft-ot nyerünk ezzel.
 1. Csak a kártyaműveletekről kapott SMS tájékoztatók költsége havi 432 Ft a 970 Ft-ból amiatt, hogy üzenetenként 36 Ft-ot kell fizetni a banknak. Nyilván ez nem egy kötelező szolgáltatás, de biztonsági szempontból komoly szerepe van. Persze lehet ezen faragni limit beállításával (ilyenkor az általunk meghatározott összeget el nem érő műveletekről nem küld értesítést a bank), vagy használhatunk mobilbankot, de nem ajánlott éppen ezen spórolni.

Összességében elmondható, hogy ha a kedvezményes számlavezetés feltételei teljesülnek, akkor a Superior Gold az egyik legjobb számlacsomag az UniCredit Bank kínálatában. Piaci viszonylatban viszont ilyen, de akár még ennél alacsonyabb jövedelemmel is lényegesen kedvezőbb ajánlatok között válogathatunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

2 Hozzászólás

 • Feri 49. 2016-07-03 16:15:48 - Válasz

  Havi 400.000,- mellett nevetséges a 4 db netbankos utalás összesen 50.000,- Ft- … a kártyás vásárlás – 10 db össz. 80.000,- Ft, készpénzfelvétel: 2 db (ATM) össz. 100.000,- Ft !!!!!! stb….
  Komolyan gondolták ????????

 • pmksz 2016-07-05 18:11:21 - Válasz

  Jól van, de ez egy reklám volt, maga nem tudta?

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Párbeszéd a gazdaságról

  Az Inforádió, az MNB és a HOLD Alapkezelő koprodukciójában megvalósuló sorozat* mai, második adásában Balatoni András, az MNB vezető elemzője és Szabó László a HOLD...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.