Újabb magyar banknál érhető el az Apple Pay

Újabb magyar banknál érhető el az Apple Pay
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-04-20
 

Már a Budapest Banknál is elérhető az Apple Pay fizetési szolgáltatás, így elég az iPhone telefont vagy az Apple Watch okosórát az üzlet POS termináljához tartani az érintésmentes bankkártyás fizetéshez. 

Az Apple Pay – és az Androidos mobilokon használható Google Pay – szolgáltatások lényege, hogy eltárolja a bankkártyánk adatait, így fizetésnél, nem kell elővennünk a kártyát. Fizetni a pay pass kártyához hasonlóan lehet: a mobilunk képernyőjét feloldva odatartjuk a leolvasó készülékhez a kereskedőnél.

Hol használható az Apple Pay?

Az Apple Pay-t élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban, taxikban, éttermekben, kávézókban, kereskedelmi üzletekben és több más helyen lehet használni. Az Apple Pay segítségével könnyebb étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, közlekedési eszközökön és többek közt parkolásért is fizetni. Az Apple Pay segítségével az Apple Watch-on elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságos mobillal vagy okosórával fizetni? 

Minden Apple Pay vásárlás biztonságos, mert ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt.

Amikor az ügyfelek betéti vagy hitelkártyájukat használják az Apple Pay-jel, a kártya adatait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendelnek hozzá, ezt titkosítják, és biztonságosan tárolják a készülék biztonsági moduljában (Secure Element).

Online vásárlásra is használható

Az online vásárlás az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokban és honlapokon egyszerű a Touch ID segítségével, vagy elég kétszer megnyomni az oldalsó gombot és rápillantani az iPhone 12-re, hogy Face ID-val engedélyezzék a tranzakciót.

Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat. A szolgáltatás a telefonokon az alkalmazásokban vagy a Safari böngészőben működik az Apple Pay iPhone 6-os vagy újabb modellekkel, iPhone SE-vel, iPad Pro-val, 5. generációs iPad-del, iPad Air 2-vel és iPad mini 3-mal vagy ezek későbbi modelljeivel.

Az Apple Pay ezen felül bármilyen 2012 után bemutatott, macOS Sierra-t futtató Mac számítógép Safari böngészőjében használható, a fizetést pedig iPhone 6 vagy későbbi modellekkel, Apple Watch-csal, vagy az új MacBook Pro és MacBook Air Touch ID-jával lehet jóváhagyni.

Hogyan kell beállítani? 

Az Apple Pay beállítása egyszerű: iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Budapest Bank betéti vagy hitelkártyáját. Amint az ügyfelek hozzáadták kártyájukat iPhone-jukhoz, Apple Watch-ukhoz, iPad-ükhöz vagy Mac számítógépükhöz, már használhatják is vele az Apple Pay-t.

Mely bankoknál, pénzügyi szolgáltatóknál használható az Apple Pay Magyarországon?

A support.apple.com oldalon található információk szerint jelenleg a következő bankoknál és pénzügyi szolgáltatóknál használható Magyarországon: Bank of America, Budapest bank, CIB Bank, Curve, DiPocket, Erste Bank, Gránit Bank, iCard, K&H Bank, MKB, Monese, MTB, OTP Bank, Paysera, Raiffeisen Bank, Revolut, Takarékbank, TransferWise, Zen.com.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés