Újabb mérföldkő az ingyenes számlainformáció felé

Újabb mérföldkő az ingyenes számlainformáció felé
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-16 Frissítve: 2021-08-09
 

Idehaza elsőként a Gránit Bank kínált olyan szolgáltatást ügyfeleinek, amellyel a hagyományos SMS értesítések helyett díjmentes online üzenetekkel követhetőek a számlamozgások és a bankkártya műveletek. Hosszú várakozás után pedig most egy új szereplő kezdi végre bontogatni szárnyait ezen a területen. Bár akadnak még hiányosságok, de az irány mindenképpen kedvező. Lassan ugyan, de talán előbb-utóbb a drága SMS szolgáltatások emléke végleg a múlt homályába vész?

1

A napokban látott napvilágot, hogy augusztus elejétől új szolgáltatással bővíti repertoárját az AXA Bank. A közeljövőben debütáló ún. Számla kontroll szolgáltatás célja, hogy ügyfelei mindig naprakészek legyenek a bankszámlájukon történt mozgásokkal kapcsolatban.

A szolgáltatás keretében két módon lehet majd tájékozódni

A hagyományos SMS szolgáltatás akciós díja decemberig 19 Ft üzenetenként, ezután 25 Ft-ra módosul ár. Akciós lesz első körben a számla kontroll push üzenet szolgáltatás is, havi díja a következő év elejéig 1 Ft, ezután lakossági ügyfeleknél 99 Ft, míg vállalkozásoknál 199 Ft-ra módosul. Azaz lakossági ügyfélként az ötödik, míg vállalkozói ügyfélként a kilencedik tájékoztatótól már jobban meg fogja érni a push üzenetes verziót igénybe venni.

A kezdeményezés mindenképpen üdvözlendő, azonban akad némi hiányérzetünk. Nem teljesen értjük ugyanis, hogy a kártyaműveletekhez kapcsolódó szolgáltatás miért csak a hagyományos formájában lesz továbbra is elérhető. Ennél ugyanis egyelőre sajnos nem lesz lehetőség választani, itt az üzenetek továbbra is SMS-ek maradnak. Amint viszont ezt sikerül pótolni és már push üzenet formájában is lehetőség lesz a szolgáltatást igénybe venni, azonnal rá is tudjuk sütni a szolgáltatásra a csillagos ötöst!

Addig is marad egyelőre egyszereplős azon bankok tábora, amelyeknél teljes körűen tájékozódhatunk online üzenetekkel a számlamozgásokról és a bankkártya műveletekről okostelefonon, vagy akár táblagépen. Jelenleg ugyanis kizárólag a GRÁNIT Üzenő alkalmazásával tudjuk az SMS-eket kiváltani.

Légy mindig naprakész, tudd meg az elsők között, hogy milyen újdonságok látnak napvilágot a bankok kínálatában!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés