Betöltés

Újraindul a 0%-os finanszírozási akció

szerző: Csányi Franciska
2017-03-03

Most induló 0%-os finanszírozási akciójuk kapcsán beszélgettünk Major-Maróthy Zsolttal, a Magnet Faktor üzletág vezetőjével arról, hogy mikor és milyen vállalkozásoknak érdemes a faktor finanszírozási formát választania. Mivel nyújt többet a faktorálás egy átlagos hitelnél, mik az előnyei a szolgáltatásnak.

Ha minden igaz, a Magnet Faktor újra indítja ingyenes akcióját, mely április végéig fog tartani. 

Igen, a múltkori akciónk olyan sikerrel járt, hogy úgy döntöttünk, ezt idén is megismételjük. Az ügyfélszerzés mellett a Magnet Bank filozófiájának megfelelően fontos számunkra a vállalatok edukációja is. Az ingyenes lehetőség kiváló alkalom azon cégek számára, akik még nem ismerik ezt a finanszírozási formát. A szerződéskötéstől számított 30 napig tartó finanszírozási költségektől menetes akció keretében ezt minden elkötelezettség nélkül díjmentesen megtehetik.

Természetesen örömmel várjuk faktoráltatásban már jártas társaságok jelentkezését is, több mint 10 éves múlttal rendelkező összeszokott csapatunk örömmel mutatja meg rugalmas, gyors és ügyfélközpontú szolgáltatását.

Mit jelent pontosan a faktor finanszírozás?

A faktoring egy rövid lejáratú finanszírozás, mely beszállítói pozícióban lévő mikro-, kis- és középvállalatok számára biztosít kiváló és gyors hitelszerzési alternatívát. A gyakorlatban a vevőknek kiállított és teljesítésigazolással alátámasztott bruttó számla 70%-90%-os előfinanszírozását, fizetési határidő előtti azonnali megelőlegezését jelenti.

Milyen vállalkozásoknak ajánlod ezt a finanszírozási formát?

Olyan termelő vagy szolgáltató cégeknél működik jól, ahol a vevőkör stabil (rendszeres megrendelőkkel rendelkezik), vevőnként legalább 20-25 millió forint éves forgalmat bonyolítanak (lehet akár egy vevő is).

A faktor finanszírozás  alapvetően az induló vállalkozások, illetve intenzív növekedési szakaszban lévő cégek számára jelenthet kiváló megoldást rendelkezésre álló saját forrásuk kiegészítésére.

Az induló vállalkozások, – a gazdasági múlt hiányában – nem, illetve nagyon kis összegben tudnak banki forráshoz jutni. A faktoring finanszírozásnál viszont a fő szerepet a vevők játsszák, az ő gazdasági múltjukat vizsgáljuk. Hiszen attól kezdve, hogy az általuk megfizetendő számla ellenértéket kvázi „megelőlegezzük” a számlát kiállító ügyfelünknek a kockázatot az ő fizetési képességük és hajlandóságuk jelenti számunkra.

Másik igen fontos előny, hogy így nem kell fedezettel rendelkeznie (például ingatlannal) a finanszírozást igénylő társaságnak.

Az érett, növekedési pályára lépő vállalkozások esetében már adott ugyan a működési múlt, így banki hitelforrás már rendelkezésre állhat. A kérdés náluk viszont már az, hogy elegendő-e a saját működésük alapján elérhető bankhitel nagysága. Amennyiben növekedési lehetőségük túlmutat ezen az összegen, a faktor finanszírozás kiváló kiegészítő forrást jelenthet számukra.

Mennyibe kerül ez a finanszírozási forrás?

A banki hitelforráshoz jutni valamivel olcsóbb, így természetesen a faktor finanszírozás akkor kerül előtérbe, ha a már említett induló, illetve növekedési fázisban tart éppen a vállalkozás.

Faktor finanszírozásnál a bruttó számla értékre vetített 1-3%-os finanszírozási költséggel számolhatunk attól függően, hogy a számla hány napos fizetési határidejű. Ezért a díjért viszont nem „csupán” forrást biztosítunk ügyfeleink számára, hanem más, igen hasznos szolgáltatásokkal is támogatni tudjuk működésüket.

Milyen kiegészítő szolgáltatások kapcsolódnak a faktor finanszírozáshoz?

Egyrészt nagyon hasznos a követelésbiztosítás: Ez a szolgáltatás, lehetőséget teremt arra, hogy amennyiben ügyfelünk vevője nem fizet, hitelbiztosító partnerünk megtéríti a követelések általában 80%-át. További előny, hogy a követelésbiztosítás bonyolult adminisztrációját is mi végezzük, átvállalva egy bonyolult feladatot a szállító partnertől

A biztosítás stabil növekedési lehetőséget teremt ügyfelünk számára, mivel korábban nem ismert vevőknek is szállíthat, úgy hogy a nem fizetés kockázatát nem kell viselnie.

Értékes információ lehet számunkra vevőink bevizsgálásánál, ha kiderül valamelyik vevőnkről, hogy komolyabb pénzügyi problémákkal küzd. Ez jelzés lehet arra, hogy akár fizetésképtelenné is válhat, érdemes átgondolnunk, hogy fenn akarjuk-e tartani vele továbbra is a szállítói kapcsolatot.

Jó vevőink körét viszont kibővíthetjük, felpörgethetjük velük a gazdasági kapcsolatunkat, hiszen lehetőségünk van nekik hosszabb fizetési határidőt biztosítani (egy kis felár ellenében természetesen). Gyorsabban és nagyobb volumenben tudjuk őket kiszolgálni, nem lesz probléma, hogy miből vásároljuk meg a teljesítéshez szükséges alapanyagokat.

Ügyeleink nagyon szeretik és aktívan használják vevőkkel kapcsolatos nyilvántartási rendszerünket, mely hatalmas segítség az adminisztrációban, illetve a vezetői döntéseknél egyaránt. Használatával egy gombnyomással lekérdezhető (a teljesség igénye nélküli felsorolásban):

 • pénzszámla kivonatunk
 • limitkihasználtságunk
 • követeléseink státusza (nyitott, lejárt)
 • szállítói egyenlegeink
 • banki jóváírások
 • terhelt díjak

Ha kíváncsi vagy, hogy mekkora finanszírozási keretet vehetsz igénybe faktorálásra, próbáld ki Faktor kalkulátorunkat:

Mennyi finanszírozást kaphatok vevőimre?

Hitelkeret megállapítása a kibocsátott számlákra
millió Ft
nap
nap
Elérhető finanszírozás *
Várható költség **
1-3%
* A becsülhető faktorkeret összege, mely minden esetben függ a vevő(k) minősítésétől. A feltüntetett összeg nem tekinthető ajánlatnak.
** A faktorált számlára vetített jellemző költség, melynek konkrét mértékét a vevők minősítése határozza meg.
Igényeld szakértőnk segítségét, hogy könnyen hozzájuss a hitelhez

Azonnali tájékoztatás a hitel(ek) feltételeiről.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Hunpay

  Érdekes megoldás, de vajon hány olyan mikrovállalkozás van, amelynek évi 20-25 milliós forgalmú stabil vásárlói vannak? Szerintem igen közel van ez a szám a 0-hoz… Ez az adat kisvállalkozásra jellemző.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Miért nőnek veszettül a magyar lakásárak?

2018. 12. 18.

Biztosan benned is megfogalmazódott már a kérdés, hogy miért emelkednek Magyarországon, különösen pedig Budapesten ilyen elképesztően a lakásárak? Összegyűjtöttük az okokat. Az ingatlanok drágulása alapján az Európai Unió topligájába tartozunk...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.