Vállalkozói hitel fix 1,5%-os kamaton? Szerintünk megéri

Vállalkozói hitel fix 1,5%-os kamaton? Szerintünk megéri
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-21
 

Egy kiemelten kedvező vállalati hitel lehetőség felett siklik el a vállalkozók figyelme, pedig akár fix 1,5%-os kamaton is elérhető egy kevésbé a figyelem középpontjában lévő lehetőség. Eléri-e az ingerküszöbünket egy 1,5%-os kamat, ráadásul a hitel teljes futamidejére fixen? A miénket elérte!

Milyen támogatott konstrukció tud fixen 1,5%-os kamatozás mellett vállalkozói hitelt biztosítani?

Az EXIMbank export élénkítést támogató hitelprogramjaival párhuzamosan a hazai vállalkozások belföldi versenyképesség javítására is kínál kedvezményes hitelkonstrukciókat. Bár az EXIM-ről elsőre talán mindenkinek a nagyvállalati hitelezés jut eszébe, hiteltermékei a legtöbb kereskedelmi banknál is széles körben elérhetőek. Az EXIM versenyképesség javító programja beruházási és forgóeszköz hitelre egyaránt igénybe vehető!

A jó hír, hogy itt a kereskedelmi bankoknak jóval nagyobb a mozgásterük, a különböző konstrukciós lehetőségek és a hitelcélok tekintetében, mint a Növekedési Hitelnél , vagy a 0%-os hitelnél. A vállalkozásoknak alapvetően a következő követelménynek kell megfelelnie:

  • többségében olyan munkavállalókat alkalmaz, akik után Magyarországon fizet járulékot,
  • garantálni kell bizonyos mértékű gazdasági növekedést a futamidő végére. (ami egyébként is természetes célunk legtöbb esetben egy hitelfelvétel során),
  •  a hitel deminimis körbe tartozik, azaz a vállalkozás által az utóbbi 3 évben igénybe vett EU-s támogatás tartalom nem haladhatja meg a 200.000 EUR-t.

A konstrukció engedi a türelmi időt, a támogatható hitelcélok köre tág, banki preferencia rendszertől függően változhat, ezért érdemes egyszerre több banknál is érdeklődni a lehetőségekről.

Hirdetés

Hirdetés

Az árazás

1,5%- 3% fix kamatozás között mozog, függően az egyes bankok hitelezési kedvétől és preferencia rendszerétől.

  1. Legnagyobb befolyással természetesen az ügyfél minősége bír: azaz hogy mennyire tartja a bank jónak, perspektivikusnak az ügyfelet hosszú távon. Ahhoz, hogy elérjük a 1,5%-os fix kamatajánlatot, a társaságunknak is szépen kell teljesítenie. Árbevételünknek, illetve a realizált profitnak pár évre visszamenően stabilnak kell mutatkoznia.
  2. Másik fontos szempont a hitelcél. Az hogy, melyik bank éppen melyik hitelcélt hitelezi szívesen, igen változó. Találkoztunk már olyan visszajelzéssel is bankok részéről, hogy „ebben az évben erre a célra már nem tudunk hitelt biztosítani- betelt a keret-, de jövőre ismét megnyílik a lehetőség”.
  3. Végül ne felejtkezzünk meg a hitel nagyságáról sem. Minél nagyobb az igényelt és a vállalkozás számára kihelyezhető kölcsön összege, hiszen a bank realizált profitja ezzel arányosan nő.

Kezdj el körbenézni a bankoknál, hol-milyen feltételekkel juthat vállalkozásod hozzá a hitelhez! Nézd meg, hogy társaságod mekkora hitel felvételére alkalmas a Bankmonitor vállalati-hitel kalkulátorának segítségével.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés

    Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

    Hirdetés