Van Erste bankszámlád? Akkor ez a jó hír érdekelni fog…

2016. 03. 11. szerző: bankmonitor

Míg az MNB és a GIRO Zrt. már az azonnali fizetési rendszer gondolatával kacérkodik, addig a bankok zöménél még házon belül sem tudunk adott esetben pénzt mozgatni. Nemrégiben az Erste Bankkal egy újabb szereplővel bővült azon bankok köre, ahol erre akár hétvégén is lehetőség van, de még így is kiábrándítóan fest az összkép. Tizennégy bankból nyolcnál, ha nem gondoskodunk időben, hogy a hétvégi vásárláshoz folyószámlánkon elég pénz legyen, akkor bizony a pénztárnál hoppon maradunk.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Múlt hét óta már az Erste Bank is azonnal teljesíti a hétvégén, illetve munkaszüneti napokon megadott saját számlák közötti átvezetési, valamint bankon belüli átutalási megbízásokat.

Így, ha pénteken el is felejtünk gondoskodni arról, hogy elég pénz legyen a bankszámlánkon, akkor a jövőben már szombat, vasárnap sem okozhat gondot, hogy a helyzetet orvosoljuk. Megbízást akár a netbankon, akár telefonon is adhatunk, bár ez utóbbi az ügyfélszolgálat elmondása alapján még némileg akadozik.

A bank lépése feltétlenül üdvözlendő, viszont szomorúnak tartjuk, hogy milyen kevés versenytársnál működik ilyen rendszer. Ki gondolná egyébként, hogy az ilyesmi házon belül nem azonnal történik, amikor egy bankból bankba történő átutalás is átlagosan 1 óra alatt teljesül (igaz, csak hétköznap)? Kapaszkodjunk meg, így fest jelenleg a kép…

Akár fontos számodra, hogy hétvégén is azonnal teljesüljenek átvezetéseid, akár nem, érdemes használnod az alábbi bankszámla kalkulátorunkat. Abban fog Neked segíteni, hogy megtalálhasd a számodra legolcsóbb számlát.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Az Erste Bankkal együtt tehát összesen öt bankot találunk, ahol mind a két megoldás működik és szükség esetén a netbankon kívül telefonon is tudunk megbízást adni. Tekintsünk csak egy kicsit a jövőbe.

Ugyebár az AXA és a Citi Bank is felvásárlás alatt áll, így ilyen néven valószínűleg nem sokáig fognak már idehaza tevékenykedni, azaz a jelenlegiek tükrében az ötből marad három. Nem túl rózsás kilátások, még akkor sem, ha a Gránit Bankot is bevesszük ebbe a körbe.

Egy szónak is száz a vége, 7 banknál bármit is teszünk a hétvégi átvezetési és bankon belüli átutalási megbízások legkorábban csak hétfőn teljesülnek. A legszomorúbb pedig, hogy rövid időn belül nem nagyon várhatóak kedvező irányú változások ezen a téren.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.