Van K&H bankszámlád? Ennek az újdonságnak örülni fogsz…

Van K&H bankszámlád? Ennek az újdonságnak örülni fogsz…
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-03-20
 

Új mobilbanki alkalmazással rukkolt elő a héten a K&H Bank, amivel új lehetőséget kapsz az ebankba történő belépésre is. Néhány évvel ezelőtt még csak elvétve találtunk olyan szolgáltatást a bankoknál, amivel akár útközben is elintézhettük a legfontosabb bankügyeinket. Ma már viszont alig találunk olyan pénzintézetet, ahol ne lenne erre lehetőségünk. A mobilbankok ráadásul igen kedvező feltételekkel vehetőek igénybe. Amellett, hogy költséghatékony megoldást jelentenek, még spórolhatunk is velük.

1

Új mobilbank applikációval jelentkezett a héten a K&H Bank, melyben új és a magyar piacon ritkán megtalálható funkciót is bevezetett. Ezek a főbb újdonságok az eddigi mobilbankhoz képest:

  1. Az applikációba épített mobiltokennel sokkal biztonságosabbá válik a belépés a mobilbankba.
  2. A mobiltokennel egyszerűen és gyorsan lehet belépni az ebankba is. Csak beszkennelünk egy kódot a monitorról az okostelefonunkkal és mehet a buli. Ennek a funkciónak talán azok örülnek majd a legjobban, akik sokat szenvedtek a K&H chipkártyás megoldásával.
  3. Ezentúl nem csak az ebankban már rögzített számlaszámokra lehet utalni a mobibankból, hanem bármely magyar számlaszámra.

Szinte nincs már olyan bank idehaza, amelyiknél ne lehetne napi pénzügyeinket mobilunkon intézni. A legtöbb pénzintézetnél ehhez egy alkalmazást kell letöltenünk, míg egy-két banknál telefonunk böngészőjén keresztül érhetjük el a szolgáltatást. Arról, hogy melyik „a jobb megoldás” megoszlanak a vélemények, ahhoz viszont kétség nem fér, hogy a hazai mobilbank piacot a letölthető alkalmazások uralják. Tizennégy bankból tizenegynél ez a befutó.

Amellett, hogy a napi pénzügyek intézése kényelmesebb mobilbankon keresztül, még költséghatékony is. A szolgáltatásért jelenleg egyik banknál sem kell külön fizetni. Ráadásul ugyanolyan díjak mellett lehet átutalni, mintha azt a netbankból tennénk (kivéve az Erste Banknál). Ez lényegesen olcsóbb, mintha telefonon, vagy bankfiókban adnánk erre megbízást.

A klasszikus netbanki műveleteken (számlainformációk, eseti átutalások kezdeményezése, stb.) kívül néhány mobilbankban extrákat is találunk. A teljesség igénye nélkül például

  • pénzt küldhetünk anélkül, hogy ismernénk partnerünk bankszámlaszámát – erre az AXA és az Erste Bank alkalmazása is képes;
  • hagyományos SMS-ek helyett díjmentes üzenetekkel követhetjük nyomon a számlamozgásokat – a Gránit és az AXA Banknál lehetséges;
  • beépített jelszógeneráló eszköz (token) teszi még biztonságosabbá a netbank használatát – az újonnan debütált CIB, valamint a ráncfelvarráson átesett K&H mobilbankban is;
  • újlenyomatunkkal is azonosíthatjuk magunkat, ha erre alkalmas készülékkel rendelkezünk – szintén a CIB, valamint a K&H Banknál;
  • bankkártyánkat akár okosóránkon is blokkolhatjuk – kizárólag a Gránit Banknál.

Tehát olcsó, kényelmes és egyszerűsíti az életünket. Ráadásul egy-két mobilbankkal jelentősen csökkenthetjük a bankköltségeinket. A Gránit és az AXA Banknál például azzal, hogy a hagyományos SMS szolgáltatást az alkalmazásban elérhető tájékoztató szolgáltatásra cseréljük. A CIB Banknál ugyan csak időszakos kedvezményről van szó, de május végéig díjmentesen lehet a mobilalkalmazáson keresztül átutalni.

Felkeltette érdeklődésed valamelyik lehetőség? Nézd meg bankszámla kalkulátorunkkal, hogy milyen számlavezetési feltételek mellett veheted a szolgáltatást igénybe!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék
Hirdetés