Betöltés

Van olyan bankszámla, ami majdnem egy ezressel drágább, mint egy éve! Tegyél ellene!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-04-14

Mozgalmas egy évet tudhat maga mögött a lakossági bankszámlák piaca. Számlacsomagok jöttek-mentek, a bankok díjszabásai esetenként jócskán megemelkedtek, de több olyan bankot is találunk, ahol a bankszámla díjak jelentősen csökkentek. Mit jelent ez a pénztárcádra nézve? Körbenéztünk a bankszámlák között, hogyan változott a számlák fenntartási költsége egy év alatt!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Mit hozott a piac?

Jelentős változásokat a lakossági számlavezetésben az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. Tizenhárom bank egy évvel ezelőtti legjobb ajánlatát szemügyre véve

 • 3 döntött úgy, hogy megpróbálja felvenni a kesztyűt az ügyfelekért folytatott versenyben azzal, hogy érdemben csökkentett díjain,
 • 3 pénzintézet nem tágított, így a díjakon nem is változtatott, míg
 • 7 piaci szereplőnél egyértelműen megemelkedett a bankszámla fenntartási költsége.

Bár a legnagyobb mértékben az Erste EgySzámla költségei csökkentek mégis a legdrágább számlacsomag címét továbbra is ez a bankszámla őrzi. (Fontos azonban megjegyezni, hogy az Erste Banknál azért találunk házon belül olcsóbb megoldást. Mégpedig a bank partnerein, köztük a Bankmonitoron keresztül nyitható Privilégium „L” számlát.) A legdrágábbak rangsorában nagyot lépett előre az MKB Bank, kétéves horizonton 965 Ft-os drágulást tudhat maga mögött a pénzintézet. Fontos viszont hangsúlyoznunk, hogy a banknál az elmúlt egy évben megújult a teljes számlacsomag kínálat. Ebből kifolyólag a mára már nem elérhető Napi bankkapcsolathoz kellet az új MKB Praktika számlacsomagot hasonlítanunk. A lényegen ez persze nem sokat változtat, az MKB Bank drágult meg a legjobban tavaly áprilishoz képest.

Nagy örömünkre szolgál, hogy nem csak drágulás történt. Érdemben csökkent a CIB Online, valamint az AXA OKÉ2 számlacsomagjának a költsége is – bár hozzátartozik, hogy volt miből engedni. Mindezek eredményeként ugyan mindketten előrébb léptek a bankok rangsorában, de ez egyelőre még mindig csak a középmezőnyhöz volt elegendő.

Mit hozott a Bankmonitor?

Független lakossági és vállalati banki termékeket bemutató, összehasonlító portálként abban igyekszünk segíteni, hogy minél könnyebben eligazodhass akár a bonyolult pénzügyi termékek között is. Az egyes banki termékek bemutatása mellett komoly energiákat fordítunk arra, hogy aktuális pénzügyi kérdésekről cikkek és elemzések formájában közzétegyük véleményünket, ezzel is támogatva az eligazodást az összetett pénzügyi kérdésekben.

Mindezek fényében és a spórolás jegyében továbbra is csak arra buzdítunk, hogy saját bankhasználati szokásaidat szem előtt tartva keresd meg a számodra legmegfelelőbb ajánlatot a bankok kínálatában!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Kényelmes vagy körülményes az online bankszámlanyitás?

2018. 08. 14.

A bankok egyre inkább igyekeznek az online felületek felé terelni az ügyfeleiket. Ennek egyik formája az online számlanyitás, illetve a számlanyitáshoz szükséges online adatfelvétel. Az idősek bizonyára kevésbé élnek vele,...

Bazi nagy bankszámla mustra

Átlagosan havi 300 forintba kerül ma egy bankszámla az első évben bankkártyával, és pár átutalással, amely a második évtől 600 forint körül alakul. Létezik 0 forintos ajánlat, és olyan is,...

A biztonságos online fizetés elsődleges megoldása

2018. 08. 03.

Az interneten bonyolított vásárlások mennyisége egyre csak növekszik. A legfontosabb, hogy körültekintőek legyünk, ha nem szeretnénk, hogy kártyánk adatai illetéktelen kezekbe kerüljenek. A bűnözők ugyanis mindent megtesznek, hogy hozzáférhessenek pénzünkhöz....

Blogajánló

 • alapblog

  Önvezető forradalom

  Senki sem tud majd elugrani előle? Amikor gimnazisták voltunk és valakit nem akartunk, hogy velünk jöjjön az estébe, elég volt azt mondani neki, hogy a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.