Várandósság és a gyermek születésének igazolása babaváró hitel esetén

Várandósság és a gyermek születésének igazolása babaváró hitel esetén
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-25 Frissítve: 2022-09-06
 

Számos írás szól arról, hogyan tudjuk megigényelni a babaváró hitelt, és milyen feltételeknek kell megfelelnünk. De mi történik az igénybevétel után? Szintén sokan teszik fel a kérdést: mi történik, ha nem születik meg öt éven belül az első baba? De arról szinte senki nem beszél, hogy ha az első baba határidőn belül születik, akkor mire érdemes figyelni. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték, milyen szempontokat tarts szem előtt, ha a hiteligénylést követően érkezik az új családtag!

A Babaváró hitel abban az esetben marad a futamidő végéig kamatmentes, hogy ha az igénylést követő első 5 évében az első baba megszületik, vagy ha az anya pocakjában már van egy legalább 12 hetes magzat. A feltétel teljesülését igazolhatjuk akár magzati korban, de akár a születés után is. De melyikkel járunk jobban?

Hirdetés

Hirdetés

Magzat bejelentése

Ha bejelentjük a magzatot, amint elérte a 12 hetes kort, akkor bebiztosíthatjuk a futamidő végéig tartó kamatmentességet. Ha ezt követően elveszítjük a magzatot vagy halva születik a baba, a bejelentés alapján a kamatmentesség ez esetben is megmarad. Ezért érdemes lehet minél hamarabb intézkedni az ügyben.

A magzat igazolását a banknak kell benyújtani: orvosi igazolást vagy várandós kiskönyvet kérhet a pénzintézet, valamint a banki saját formanyomtatványán kell nyilatkozni a magzat meglétéről.

Születés bejelentése

Ha nem jelentettük be a magzatot, akkor még a baba megszületése után sem késő ezt megtenni. De figyeljünk, hogy erre a jogszabály megszabott egy 60 napos határidőt! Ha kicsúszunk az időből, akkor már nem lehetünk jogosultak a kamatmentességre, és ezt a lehetőséget elveszíthetjük.

A megszületett baba igazolására a születési anyakönyvi kivonatot és a baba okmányait szükséges benyújtani a banki formanyomtatvány mellett.

Szüneteltetés igénylése

A fent említetteken felül fontos szempont lehet a szüneteltetés igénylése. Akár a magzati korban, akár a születést követően nyújtjuk be az új családtag érkezésének igazolását, a 3 évre szóló törlesztési moratóriumot a bejelentéssel egy időben kell kérnünk. Tehát ha a baba születéséig szeretnénk törleszteni, és csak az érkezését követően szeretnénk élni a felfüggesztés lehetőségével, akkor nem érdemes magzati korban benyújtani az igazolást.

Ha már az igénylést megelőzően szeretnéd tisztán látni, milyen teendőid és kötelezettségeid lesznek az igénylés után, kérd már most, az igénylés benyújtásához szakértő kollégáink segítségét, akik díjmentesen segítenek a teljes igénylési folyamat során! Emellett ellenőrizheted a Bankmonitor kalkulátorával azt, hogy megfelelsz-e a jogszabályi feltételeknek.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
1
Hirdetés