Betöltés

Vége a 0 Ft-os bankszámlák korának

szerző: Bankmonitor.hu
2015-01-28

Derült égből villámcsapásként érte a nagyközönséget a Raiffeisen Bank év eleji lépése. A bank nagy népszerűségnek örvendő prémium számlacsomagja komoly átalakításokon esett át, amely eredményeként már magasabb jövedelemmel sem találunk a piacon teljesen díjmentes bankszámlát. Mik a változások? Kik az érintettek? A legfontosabb tudnivalók egy helyen!

Néhány kivételtől eltekintve a nagybankok kínálatában találunk legalább egy olyan számlacsomagot, amelynél a bank díjmentes számlavezetéssel jutalmaz, ha bizonyos feltételeket teljesítünk. Arról azonban sokan megfeledkeznek, hogy ez egy pillanatig sem jelenti azt, hogy a bankszámlának ne lenne egyéb költsége (gondoljunk csak a legalapvetőbb szolgáltatásokra, mint például a bankkártya, vagy az SMS tájékoztatásra). Az biztos, hogy manapság nincs könnyű helyzetben, aki teljesen díjmentes bankszámlát keres, az év elejétől pedig még nehezebbé vált ez.

A viszonylag magasabb jövedelemmel (havi 300 ezer Ft) rendelkező ügyfelek körében tavaly év végéig nem nagyon volt kérdés, hogy bankszámlakereséskor melyik mellett tegyék le voksukat. Számlavezetési feltételek tekintetében kétségkívül az abszolút favoritot a Raiffeisen Bank Premium Gold számlacsomagja jelentette, hiszen ennél a számlacsomagnál a havi díjon túl a szolgáltatások széles köre volt teljesen díjmentes.

Az új év nyomán viszont új szelek fújnak a banknál. Míg korábban 280 ezer Ft-os rendszeres utalás elegendő volt ahhoz, hogy kedvezményes legyen a számlavezetés, addig ez az értékhatár az év elejétől 400 ezer Ft-ra módosult. Ennél az összegnél már valószínűleg többeknek gondot okozhat, hogy az utalásnak egy összegben kell a számlára érkeznie. Márpedig, ha a jövedelmi kritériumnak nem áll módunkban eleget tenni, vagy éppen nincs lehetőségünk 8 millió Ft-ot a banknál elhelyezni, akkor bizony nem a Premium Gold 2.0 számlacsomag lesz számunkra a nyerő, hiszen csak a számlavezetési díjra többet kellene fizetnünk havonta, mint 10.000 Ft.

Ássunk kicsit mélyebbre

Változott tehát a név, részlegesen a kedvezményes számlavezetés feltételrendszere és sajnos a díjak sem maradtak érintetlenek. Ez utóbbinál azonban, aki online intézi pénzügyeit ebből szinte semmit sem fog érezni. A netbankon indított utalások továbbra is díjmentesek, a telefonos ügyfélszolgálaton megadottak azonban díjkötelesek lettek és drágultak a bankfióki megbízások. Fizetni kell sajnos az SMS tájékoztatókért is havonta 150 Ft-ot, a díj pedig szolgáltatásonként értendő, azaz 2*150 Ft-ot, ha a számlamozgásokról és a kártya műveletekről is kérünk tájékoztatást.

A változások eredményeként

 • búcsúzhatunk a nulla forintos számlafenntartás lehetőségétől,
 • oldalunkon a „magasabb jövedelmi kategória” esetében az Erste Bank Privilégium „L” számlacsomagja lett toronymagasan az első,
 • a számlára érkező 400.000 ezer Ft-os rendszeres utalás, vagy 8 millió Ft-os megtakarítás hiányában az új számlacsomag nem jelent valós alternatívát.

Prémium számlavezetés tekintetében tehát némileg magasabb jövedelmi kategóriába pozícionálja magát a bank a jövőben, de akik ennek, vagy a megtakarítási feltételnek eleget tudnak tenni jó választást jelenthet az új Premium Gold 2.0 számlacsomag. A korábbi Premium Gold számlacsomaggal rendelkező ügyfeleket a leírt változások mindaddig nem érintik, amíg kiegészítő szerződésükön nem terveznek változtatni.

Amennyiben érdekel, hogy számodra melyik bank kínálja a legmegfelelőbb bankszámlát, használd bankszámla keresőnket!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Miért jobbak nálunk a portugálok?

2018. 08. 11.

Magyarország és Portugália területe és népessége hasonló nagyságú. A nemzeti jövedelem tekintetében a portugálok, míg államadósság alapján mi állunk jobban. A fizetések terén a portugálok nyernek, míg az utóbbi 3...

Blogajánló

 • alapblog

  Egészséges paranoia

  A Walmart főnökének mobilháttérképe az elmúlt évtizedek legnagyobb kiskereskedő cégeinek listájával. Egészséges paranoia, mert a cégek-jönnek mennek a versenyben, aki pár évtizede a topon volt,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.