Betöltés

Vékony jégen táncolunk

szerző: Singer Zoltán
2018-09-08

A szörnyű genovai hídomlás után világossá vált, hogy már körülbelül 6 éve tudott a városi tanács a híd rossz állapotáról, mégsem történt olyan beavatkozás, mely emberek tucatjainak életét menthette volna meg. A híd összedőlt, de a felelősök a sötétben bujkálnak. Az Alapblogon olvashatjuk a részleteket.

Döbbenetes eseményeknek lehettek szemtanúi, akik látták a genovai hídnál bekövetkezett tragédiát. A híd alatt nemcsak ipartelepek, egy patak meg vasúti vágányok voltak, hanem lakóházakat is veszélyeztetett a híd összedőlése. Azóta ezek a házak már üresen állnak, mivel kitelepítették onnan az embereket. Ha a híd alatt fekvő 4-5 emeletes házakra is rádőlt volna a híd, akkor még több emberáldozatot is követelhetett volna a tragédia.

Így is több mint 40 ember halt meg teljesen váratlanul, nagyon rövid idő alatt, köztük komplett családok, baráti társaságok. felmerül a kérdés, hogy egy fejlett európai nagyvárosban hogyan fordulhat elő ilyen szörnyűség. Tudatosan nem tettek semmit a döntéshozók, hogy ez a tragédia elkerülhető legyen, ami komoly morális kérdés. Nem bontották le a hidat, és építettek helyette újat, csupán azért, mert az többe került volna. Az ehhez hasonló gondolkodás nemcsak a híddal kapcsolatban okozott problémát, hanem többek közt a tavaly leégett londoni toronyházra, még több politikai eseményre is. A teljes cikkért olvasd el Comment „Csapdában” című bejegyzését az Alapblogon!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A Mol erősíti piacvezető helyzetét

2018. 10. 20.

Nemrég szólt arról a hír, hogy a Mol két üzemanyagtöltő állomást vett át a Lukoiltól. Hogy mégis miért fontos ez a hír? Természetesen szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen a világ egyik...

Így hallgatnak a jegybankok

2018. 10. 13.

A fogyasztói árinfláció a jegybankok szerint rendben van. Vagyis talán ennek köszönhető, hogy ölbe tett kézzel nézik, ahogy az árak emelkednek. A 2000-es évek közepén, még a 2008-as válság előtt...

Ez a jövő vár a magyarokra

2018. 10. 06.

A 2008-ban megtapasztalt nagy egyensúlytalanságok megszűntek Magyarországon és egy hirtelen összeomlás réme elég elképzelhetetlennek látszik. Azonban a gazdasági növekedés mértékének fennmaradását sokan egyre kevésbé tudják elképzelni. Köztük van a Citadella...

Blogajánló

  • alapblog

    Mi a helyzet az ingatlanpiacon?

    Az Inforádióval és az MNB-vel közös, „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt a HOLD Alapkezelő...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.