loading
Hírdetés

Vigyázz! Kész! Rajt! Lakossági pályázatok újratöltve

Bankmonitor
szerző: Bankmonitor

Ugyan nem rövid idő alatt, de sikerült orvosolni az energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémáit. Álljunk tehát készen, és aki már minden szükséges dokumentummal rendelkezik, az mától be is adhatja a pályázati anyagát.

Első lépcsőként szeptember 22-én jelent meg az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat. Erre egymilliárd forint jut. Szeptember 25-én követte a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel, majd 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1,1 milliárd forinttal. Az NFM (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését, amire magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak.
A pályázatok célja energetikailag nem hatékony berendezések cseréje, mellyel energia-megtakarítást, ezáltal jelentős rezsiköltség csökkentést érhet el a lakástulajdonos.

Nézzük a részleteket! Ki, mikor mire pályázhat?


A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, utófinanszírozási rendszerben.

Milyen ingatlan lehet a pályázat tárgya?

  • Lakott lakóépület, mely legfeljebb 4 lakásból áll
  • Kazáncsere programban való részvétel esetén, a lakás önálló gépészeti egységgel rendelkezik.
  • A lakóépület 2006. december 31-én jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.
  • Rendelkezik energetikai tanúsítással.

Hasznos tanácsok, mire figyeljünk

  • A beérkezett pályázatok érvényesek, azok újbóli benyújtására nincs szükség.
  • A beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg.
  • Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés