Vigyázz! Kész! Rajt! Lakossági pályázatok újratöltve

 • 2014.11.14.
 • szerző: bankmonitor

Ugyan nem rövid idő alatt, de sikerült orvosolni az energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémáit. Álljunk tehát készen, és aki már minden szükséges dokumentummal rendelkezik, az mától be is adhatja a pályázati anyagát.

Első lépcsőként szeptember 22-én jelent meg az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat. Erre egymilliárd forint jut. Szeptember 25-én követte a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel, majd 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1,1 milliárd forinttal. Az NFM (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését, amire magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak.
A pályázatok célja energetikailag nem hatékony berendezések cseréje, mellyel energia-megtakarítást, ezáltal jelentős rezsiköltség csökkentést érhet el a lakástulajdonos.

Nézzük a részleteket! Ki, mikor mire pályázhat?


A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, utófinanszírozási rendszerben.

Milyen ingatlan lehet a pályázat tárgya?

 • Lakott lakóépület, mely legfeljebb 4 lakásból áll
 • Kazáncsere programban való részvétel esetén, a lakás önálló gépészeti egységgel rendelkezik.
 • A lakóépület 2006. december 31-én jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.
 • Rendelkezik energetikai tanúsítással.

Hasznos tanácsok, mire figyeljünk

 • A beérkezett pályázatok érvényesek, azok újbóli benyújtására nincs szükség.
 • A beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg.
 • Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás.

Felkeltettük az érdekélődésed? Írd meg nekünk a részleteket és segítünk!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Balkáni EU

  2025-ben a Nyugat-Balkán államai csatlakozhatnának az EU-hoz, a fő akadály, hogy több országban nem (teljesen) működik a jogállam, érdekcsoportok és bűnszövetkezetek foglya az állam, korlátozott...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.