Betöltés

Zavaros idők következnek – A legnépszerűtlenebb amerikai elnök borzolja a kedélyeket

szerző: Bankmonitor
2017-01-28

Az utóbbi hónapokban szinte mindenhol az új amerikai elnökről, Donald Trumpról hallani, ami jelzi, hogy milyen mértékben foglalkoztatja a közvéleményt a világ legnagyobb gazdaságának sorsa. Hivatalos beiktatását követően pedig egyre többen kételkednek abban, hogy az új elnök gazdasági programja mennyire lesz sikeres, és az eddig optimista befektetők is egyre bizonytalanabbak a dolgukban. Az Alapblog írása éppen azzal foglalkozik, hogy az új elnök tevékenysége vajon mit hoz Amerika és a világ számára.

Nem véletlen, hogy ilyen sokat foglalkozik mostanság a média és a közvélemény Trumppal, hiszen a világ legnagyobb gazdaságának élére állva nekivághat az általa elképzelt intézkedések megvalósításának. Az elnök beiktatásával az eddig is a levegőben lévő félelmek sok amerikaiban tudatosulni kezdtek, mivel nagyon kérdéses, hogy az elnök választási ígéreteiből mi is fog majd megvalósulni. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy Amerika történelmében egy fejezet zárult le, hiszen a jövőben nagy eséllyel egy sokkal zárkózottabb országgal fogunk megismerkedni.

Félő, hogy a befektetők is hamar belátják, hogy a Trump ígéretei által fűtött tőzsdei árfolyam emelkedésnek nem volt igazi alapja és a hangulat túlzott pesszimizmusba csap majd át. Ráadásul az amerikai helyzet is egyre zűrzavarosabbá válhat, ami a Trump hívek és az ellenlábasok közti ellenségeskedésben csúcsosodhat ki. Az amerikai megosztottság pedig minden bizonnyal az európai térségre is kihatással lesz. Egyrészt a gazdasági növekedés még Európában sem talált igazán magára, ráadásul egy sor problémát Európai Uniós szinten kellene megoldani (például migránsválság) illetve a térségben is tényleges egyre reálisabb fenyegetést jelent a politikai radikalizálódás. Az Alapblog „Hurráoptimizmusból szélsőséges pesszimizmusba?„ című írásában bővebben is olvashatunk arról, hogy Trump elnöksége milyen veszélyeket jelent a világ számára.

Címkék:

13 Hozzászólás

 1. Csaba Szikora

  hagyjuk már azt az alapblogot.Azon folyamatos ajvékolás megy.

 2. Árvay Tibor

  Még egy hónapja sincs hatalmon Trump, hogyan lehet kategorikusan ítéletet mondani rá. Minimálisan legalább három hónap kellene ahhoz, hogy bármit lehetne jósolni a tevékenységéről. Bízni kell abban, hogy megfelelő tanácsadói vannak, hogy a legmegfelelőbb intézkedéseket hozzon.

 3. dani

  Akkor mondj egy teljesen hiteles gazdasagi oldalt, ahol nem ajvekolnak.

 4. maffiusz

  Walaki,avagy walakik igencsak bészartak,s veszélyben érzik mutyijaikat,hogy ez a Trump lett az elnök. Érthető,ők komoly milliárdokat fektettek,(kilóra megvették) a hillary-boszi ámokfutására,dekánként nyomták bele a milliókat,s lám pofára estek a nacsasszonnyal egyetemben.

 5. Zoltan

  Ez egy nagyon gyenge cikk volt oreg

 6. Anikó

  Az Elnök úr habozás nélkül munkához látott és sorra valósítja meg a választási ígéreteit. Rendet csinál a PC-s liberál bagázs után. Nem a legnépszerűtlenebb, de rövidesen a legnépszerűbb elnök lesz. Azt teszi amit kell, hiába a sok ajvékolás, uszítás, aggályoskodás. Egyenes gondolkodás, világos helyzetfelismerés és az ezekre adandó válaszok és tettek követik egymást. Hajrá Donald Trump, legyen olyan elnök mint Ronald Reagen volt.

 7. Ferenc

  Trump egy tollvonással megoldotta a migránsválságot. Megtiltotta a terrorveszélyes országokból a beutazást. Ilyen egy szerű, kedves pénzvilág.

 8. ANGI FERENC

  Nem értem, miért találták ki, hogy: A LEGNÉPSZERŰTLENEBB AMERIKAI ELNÖK

  KI volt ennek az ötletgazdája, ugyanis AMERIKA fele ŐT választotta elnökké!

  Lehet, hogy a magyar politikusok lejáratásának ez módszere, de nem biztos,hogy
  az amerikai elnök esetében is beválik.ITTHON IS SOKAN KEDVELIK!

  Szüntessék már meg, ezt a bunkó propagandát!

  ANGI FERENC

 9. Gergely Ferenc

  Szerintem ő megteszi azokat a lépéseket,amit a korábbi elnök nem mert…vagy csak nem akart !

 10. Jules Bucha

  Unom már ezt a sok bibsi (demokrata) rémhírt, aminek a fele sem igaz. Soros meg a bandája vereséget szenvedett, de nem bírják feldolgozni. Lefogadom, hogy egy éven belűl sokkal népszerűbb lesz, mint az elődei voltak. Nem ismerik a magyar bölcsességet, hogy: “Jó munkához idő kell”

 11. gyula bácsi

  Lefogadom, hogy egy éven belül népszerűbb lesz mint az elódei voltak. Csak “jó munkához idő kell!”

 12. Peter

  Úgy járnak mint mi Orbánnal…megosztja és szétzilálja a társadalmat….Remélem az amcsik bátrabbak mint mi…..

 13. Joó István

  Vagyoni helyzete okán nem befolyásolható.Őt nem egy párt tolta fölfele és bujtatja az ideológiája hálójába.Ő a felvetődő dolgokra sajátos választ ad.A párt(republikánus)–fogadta de ők sem tudják a
  tű fokán át tolni.–Így úgy károghatnak az érintettek de erről a földrajzi helyről nekünk csak éles
  szemünk,fülünk elég lehet.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

bedőlt hiteles ingatlan

Hogyan lehetne igazságosabb a hitelezés?

2019. 01. 05.

A lakásértékesítési és a hitelfelvételi adatok egyre nagyobb számokat mutatnak. A lakásárak az utóbbi 5 évben trendszerű növekedést mutattak, ezért a lakáshitelek iránti érdeklődés is ugrásszerűen megnövekedett. Apollo írt meg...

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

Feje tetejére állhat a világ 2019-ben

2018. 12. 15.

Korszakváltás előtt áll a fejlett tőkés világ, ugyanis olyan dolgok történhetnek 2019-ben, amelyekre a 2008-as válság óta nem volt példa. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint az Európai Unió...

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.