Gép- és eszközbeszerzés egyszerűen – Olcsó forrás is adnak hozzá a vállalkozásodnak

Gép- és eszközbeszerzés egyszerűen – Olcsó forrás is adnak hozzá a vállalkozásodnak
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-24
 

A gépek, haszongépjárművek beszerzésének igazán egyszerű finanszírozási módja a lízing. Ráadásul sok esetben olyan vállalkozások is meg tudják így vásárolni a munkájukhoz elengedhetetlen eszközöket, akik hitelt esetleg nem kapnának. Sőt, a beszerzés költségének az elszámolása is kedvezőbb lehet. Ellenérvként általában az hangzik el, hogy lízing drágább mint a hitel. Nos, ez utóbbit a Széchenyi Lízing MAX+ konstrukciónál lehúzhatjuk az ellenérvek listájáról. A jelenlegi piaci környezetben az évi 5 százalékos fix kamat ugyanis igazán kedvező ajánlat.

A Széchenyi Kártya Program a kedvező feltételeinek köszönhetően méltán népszerű a vállalkozások körében. A hitelkonstrukciókhoz képest méltánytalanul kevés szó esik ugyanakkor arról, hogy a program keretében lízingfinanszírozás is elérhető, pedig a lízing sok olyan vállalkozás számára is jó megoldás lehet, amelyek a hitelhez nehezebben jutnának hozzá.

Hirdetés

Hirdetés

Mikor, kiknek éri meg a lízing?

A lízingfinanszírozás klasszikusan a kis- és közepes vállalkozások termelőeszköz- és haszongépjármű-beszerzésének kedvelt finanszírozási módja. Más megoldásokhoz képest gyors, egyszerű és kevesebb adminisztrációt igénylő folyamat. Mind a szükséges önerő, mind a futamidő szempontjából rugalmas: az igényekhez és a lehetőségekhez könnyen igazítható. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy itt a forrás fedezete a megvásárolni kívánt tárgy maga, amelynek tulajdonjoga a finanszírozónál marad, a lízingelő cég a futamidő lejártáig csak használatba kapja az eszközt. (Ezért emlegetik a lízinget eszközalapú finanszírozásnak.)

A vállalkozásoknak sok szempontból kedvező lehet a lízingfinanszírozás. Először is a beszerzés nem terheli a saját forrásokat, illetve a hitelkeretet, ami mellett a lízingdíj költségként elszámolható. (Az elszámolás módja a lízing típusától függően eltérő persze.) Lényegében minden olyan vállalkozás számíthat versenyképes ajánlatra, amely pénzügyileg elég stabil (látszik, hogy a futamidő alatt képes lesz fizetni a lízingdíjat), nem áll felszámolási vagy csődeljárás, kényszertörlés alatt, nem indult el az adószám felfüggesztése vagy törlése, illetve a KHR-listán nincs aktív, 30 napot meghaladó késedelme.

Általánosságban jellemző ugyanakkor, hogy a lízing drágább mint adott esetben egy piaci beruházási hitel. Most azonban egy olyan sajátos helyzet van a piacon, ami ez utóbbi érvet kiüti: a Széchenyi Kártya Program keretében jelenleg elérhető Széchenyi Lízing MAX+ kamata pont annyi mint bármelyik másik Széchenyi MAX+ formáé.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Milyen feltételekkel érhető el a Széchenyi Lízing MAX+?

    A Széchenyi Lízing MAX+ konstrukciót minden olyan vállalkozás igényelheti, amelynek legalább egy lezárt üzleti éve van és nincs köztartozása. A fizetendő nettó ügyleti kamat – az állami kamattámogatásnak köszönhetően – a futamidő egészére évi 5 százalék, ami a mostani üzleti környezetben rendkívül kedvező. Kezelési költséget nem számolhatnak fel a finanszírozó pénzintézetek, ám lehetnek járulékos kiadások: egyszeri szerződéskötési díj, illetve egyéb adminisztrációs költségek, mint például az eszköz átírásának díja.

    A Széchenyi Lízing MAX+ felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására egyaránt. Sokan kérdezik a Bankmonitor szakértőitől, ezért itt külön is kiemeljük, személyautó vásárlásra a kedvezményes konstrukció nem igényelhető csak kis- és nagyhaszongépjárművek és vontatmányaik. Itt is van korlátozás kizárt a konstrukcióban pick-up-nak vagy terepjárónak, illetve 25 millió forint plusz áfa összeget meghaladó kishaszongépjárművet és quad.

    A finanszírozás összege legalább 1, legfeljebb a 200 millió forint lehet, a futamidő pedig 1-7 év között alakulhat. Jó tudni ugyanakkor, hogy azon vállalkozások, amelyek korábban már igénybe vették a Széchenyi Kártya Program lízingkonstrukcióját az új kérelemmel együtt az igénylés összege nem haladhatja meg az egy milliárd forintot.

    jó tudni
    A programban részt vevő lízingcégek szabhatnak szigorúbb feltételeket a kérelmek elbírálása során. Gyakran előfordul például, hogy a lízingelt eszköz amortizációjára tekintettel a 7 év maximális futamidőnél rövidebbre kötnek csak szerződést a lízingcég. Lehetnek különbségek az ajánlatokban a finanszírozás mértékét illetően is. Ha biztosra szeretnél menni, és a legjobb lízingajánlatod keresed vállalkozásod számára, kérd a Bankmonitor szakértőinek segítségét, akik naprakészen ismerik a programban részt vevő lízingcégek aktuális bírálati szempontjait.
    Érdeklődj szakértőnknél
    Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Bankmonitor
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Mire kell figyelni, ha kedvezményes céges lízinget szeretnél?

    Arra vonatkozóan, hogy honnan vásárold meg az eszközt vagy gépet a vállalkozásod számára, nincsenek megkötések. Számolj azonban azzal, hogy a pénzintézetek a lízing esetén azt is vizsgálják, hogy honnan szerzed be a kérdéses eszközt. Azt is figyelembe veszik továbbá a kérelem elbírálásakor, hogy a vállalkozásod céljainak mennyire felel meg a beszerzés – ez logikus, hisz akkor fogod tudni kitermelni a lízingdíjat, ha a vállalkozás célja érdekében használod az eszközt. Célszerű tehát alaposan előkészíteni az ügyletet mielőtt a finanszírozóhoz fordulsz.

    Az előkészítés részeként mindenképpen egyeztess a könyvelőddel is. Tekintsétek át, hogy mely lízingforma (nyílt vagy zártvégű lízing) lenne számodra az ideális.

    Hirdetés
    Hirdetés