Már akár közös számlát is nyithatunk a Revoluton

Már akár közös számlát is nyithatunk a Revoluton
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-21
 

A Revolut új szolgáltatása az úgynevezett „Közös” számla, így már a családtagok, vagy akár barátok is nyithatnak olyan számlát, amihez mindketten hozzáférhetnek. Megnéztük, mit tud az új lehetőség.

A Revolut újdonsága az úgynevezett „Közös” számla, amit két felhasználó együttesen használhat. Vagyis kizárólag meglévő Revolut felhasználók „közösködhetnek”, ám az, hogy ingyenes vagy fizetős csomagjuk van, az nem befolyásolja a lehetőségeiket.

Így nyithatsz közös Revolut számlát

A közös számla létrehozása rendkívül egyszerű, saját mobilalkalmazásból lehet kezdeményezni egy meghívó küldésével, amennyiben pedig a másik személy ezt elfogadja, máris létrejön. A közös számlához a meglévő mobilalkalmazásunkból férhetünk hozzá, ami a gyerekek számára a szülők által nyitható Revolut <18 (korábbi nevén Junior számla) számlát használók számára már ismerős lehet.

A közös számla nyitása ingyenes, a díjai pedig az adott fél saját csomagjának díjtételeivel egyeznek meg. Vagyis, ha valakinek például Prémium csomagja van, akkor hétköznapokon díjmentesen válthat devizát a közös számlán is. Fontos, hogy egyetlen személlyel lehet közös számlánk, így célszerű megfontoltan dönteni. Amennyiben viszont a meglévő közös számlánk megszűnik, akkor bármikor újat hozhatunk létre.

Hirdetés

Hirdetés

Fontos tudnivalók

A közös számla esetében tudni kell, hogy ide bármelyik fél feltölthet pénzt a saját tárolt kártyájával, és függetlenül attól, hogy melyikük, mekkora összeget fizetett rá, mindketten szabadon költhetnek róla. Vagyis előfordulhat, hogy kizárólag egyikük fizetett a számlára, ám ettől függetlenül a másik fél ezt akár teljes egészében elkölti, esetleg átutalja máshová. Fontos, hogy mindenki kizárólag a saját tárolt kártyájához fér hozzá, és csak azzal tölthet fel pénzt.

A közös számlához a felhasználók külön bankkártyákat igényelhetnek, ezek egymástól függetlenek, eltérő PIN-kódokkal, amit a cég szerint kifejezetten nem ajánlatos megosztani a másik féllel. A közös számlához tartozó kártyákkal az interneten és az üzletek pénzárainál egyaránt lehet fizetni – ez utóbbiaknál akár érintésmentesen – mint ahogy a kártyák az Apple Pay és a Google Pay rendszerekkel is használhatók.  

A közös számla az ismétlődő fizetéseket is támogatja, vagyis beállíthatunk állandó átutalási és csoportos beszedési megbízásokat is, így akár arra is használható, hogy a családok ezen keresztül fizessék a közös kiadásaikat, miközben megtartják a saját, személyes számlájukat, amihez más nem férhet hozzá.

A Revolut egyik legfontosabb előnye talán a gyors, könnyű és olcsó devizavásárlási lehetőség, ami a közös számlánál is elérhető, vagyis 28 különféle devizában tartható pénz rajta. Ez hasznos lehet akár egy külföldi családi út során, amikor a közös számlához tartozó kártyákkal a rendelkezésre álló devizából költhetünk, váltás nélkül.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés