Nukleáris töltettel húzza át a befektetők számításait Észak-Korea

Nukleáris töltettel húzza át a befektetők számításait Észak-Korea
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-09-09 Frissítve: 2021-08-06
 

Az elmúlt hetekben az észak-koreai helyzet súlyosbodásától rettegett a világ, ami rányomja a bélyegét a tőkepiaci hangulatra is. Vannak azonban olyan befektetési eszközök, amelyek még ebből a helyzetből is profitálhatnak, név szerint a nyersanyagok, azonban belül is az olaj, valamint a klasszikus menekülőeszközök. Az Alapblog egyik írásában éppen azt vesézgeti, hogy a nukleáris fenyegetés milyen következményekkel jár a befektetésekre nézve.

Hosszú időn keresztül nem tekintették reális veszélynek az észak-koreai fenyegetést, azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nem lehet legyinteni az események felett. Az elmúlt hetekben történt rakétakilövés és nukleáris kísérlet kapcsán igazi geopolitikai kockázattá vált a koreai helyzet, ahol a megoldási lehetőségek terén is igen szűk mozgásteret hagynak az érintett országoknak. Ráadásul az ügy azonban hatása igen súlyos lehet, mert az a világ számos pontján növeli a nukleáris fegyverkezési kockázatokat.

Az Alapblog által megkérdezett szakértő szerint mindenképp egy nyugtalanabb és bizonytalanabb időszakra kell számítani a tőkepiacokon is. Ebből győztesként a nyersanyagok, mindenekelőtt az olaj jöhet ki, ráadásul az árrobbanásuk sem kizárt a közeli jövőben. Másfelől az arany és az egyéb menekülőeszközök, valamint a svájci frank, az ausztrál és a kanadai dollár felé fordulnak a világ mérvadó befektetői, miközben hadiipari és a kiberhadviseléshez hozzájárulni tudó cégek részvényeinek árai szárnyalásba kezdhetnek. A részletekért érdemes az Alapblog „A lehetetlen helyzet, amit túl kell élni” című írásából olvashatunk.

Hirdetés
Hirdetés