Sikerre ítélve: Széchenyi Mikrohitel GO!

Sikerre ítélve: Széchenyi Mikrohitel GO!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-12-03 Frissítve: 2022-05-06
 

Slágergyanús terméknek ígérkezik az a hitelkonstrukció, amelyet a közelmúltban indított útjára a Kavosz. A pénzügyi vállalkozásokon keresztül igénybe vehető Széchenyi Mikrohitel GO! ugyanis a vállalkozások olyan köre előtt csillantja fel a fejlesztési forráshoz jutás ígéretét, amelyek ezidáig nem reménykedhettek banki finanszírozásban – vélik a Bankmonitor szakértői.

Megfelelő ingatlanfedezet és a visszafizetés képességét ígérő stabil cash flow esetében akár újonnan alakult, vagyis teljes lezárt üzleti évvel még nem rendelkező vállalkozások is hozzájuthatnak a maxumum 50 millió forint összegű, akár 10 éves futamidővel is igényelhető finanszírozáshoz, amelyet a Széchenyi Mikrohitel GO! keretében lehet igénybe venni, a futamidő végéig fix, évi 0,5%-os kamatozással.

Akár háromszor 50 millió is!

A termék megálmodói már a hitelösszeg számítására nézve is nagyon kedvező kondíciókat rögzítettek. Ezek szerint ugyanis egy hitel keretében valóban maximum 50 millió forintnyi forrás érhető el, de egy vállalkozás akár több szerződést is köthet, összesen legfeljebb 100 milliós kerettel, míg a partnervállalkozásaival együtt legfeljebb 150 millió forintnyi finanszírozásban részesülhet a Széchenyi Mikrohitel GO! révén.

Hirdetés

Hirdetés

Kik igényelhetik?

A Széchenyi Mikrohitel GO! alkotói a Széchenyi Program eddigi vonalvezetésével ellentétben éppen, hogy azokat akarják helyzetbe hozni, akik még nem értek el egy bizonyos vállalkozási méretet. Miközben a kiírók alsó korlátot nem állítottak fel a hitelfelvevő vállalkozás méretére nézve, felülről viszont rendesen bekorlátozták, hogy kik juthatnak forráshoz ebben a konstrukcióban. Vagyis azok a vállalkozások, amelyeknek kevesebb mint 10 fő alkalmazottja van, árbevételük és mérlegfőösszegük pedig nem éri el a 2 millió eurónak megfelelő forintösszeget.

Újabb lehetőség ügyvédek, közjegyzők, állatorvosok számára is 

De nemcsak az egyéni és társas vállalkozások számára áll nyitva a lehetőség, hogy a Széchenyi Mikrohitel GO! révén fejlesszék a működésüket. A hitelt ugyanis felvehetik a mezőgazdasági őstermelők, a családi gazdaságok, szövetkezetek, erdőbirtokossági társaságok, vagyis az agrárium lényegében minden szereplője. Rajtuk kívül ráadásul még ún. egyéb gazdasági tevékenységet folytató szereplők számára is nyitva áll a lehetőség, mint amilyenek az ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, közjegyzői irodák és közjegyzők, végrehajtói és szabadalmi ügyvivői irodák, egyéni szabadalmi ügyvivők és a magán állatorvosok.

Akik ebből sem kaphatnak

Dacára a rendkívüli rugalmasságnak, azért vannak olyan vállalkozások is, akik a mikrohitelből sem részesülhetnek. Ilyenek például – a 10 fős létszámot, vagy a 2 millió eurót elérő árbevételű cégeken kívül – azok a vállalkozások, amelyek:

  • az állam vagy önkormányzat 25%-os vagy azt meghaladó tulajdonában állnak
  • az offshore hátterűek
  • végrehajtás, adósságrendezés, felszámolás alatt állnak, vagy csak egyszerűen köztartozással rendelkeznek
  • a tevékenységük folytatásához nem rendelkeznek engedéllyel 

Változatos hitelcélok

A Széchenyi Mikrohitel GO! bevezetésével az állam és a Kavosz célja a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak hosszú távon történő finanszírozása, ezáltal a vállalkozások versenyképességének javítása.

A meghirdetett kondíciók szerint a Széchenyi Mikrohitel GO! rendkívül széles körben használható fel: nemcsak a céges működést szolgáló ingatlan vásárlására és fejlesztésére, de gépek, berendezések vásárlására is, ideértve akár a céges járműveket is. De lehetőség van ebből a forrásból korábban felvett hitelek kiváltására, vagy pedig termőföld vásárlására is. A konstrukció lehetővé teszi immateriális javak beszerzését is, vagyis például ennek a forrásnak a terhére akár szoftverek beszerzését is finanszíroztathatjuk. Forgóeszköz-finanszírozásra a teljes hitelkeret 20%-a igényelhető.

 Ha kíváncsi vagy, hogy vállalkozásod hitelképes-e, használd a Bankmonitor kalkulátorát!

Hitelképes-e a cégem
Nézd meg, hogy kaphat-e hitelt a céged!
NHP
Bankmonitor
Kérjük adj meg adatokat a cégedről!
Ft
Ft
Jó hírünk van,
céged hitelfelvételre alkalmas.

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Hirdetés