loading

OTP személyi kölcsön kalkulator

Tudd meg, hogy melyik OTP személyi kölcsön a megfelelő számodra, vagy hasonlítsd össze más bankok ajánlataival és nézd meg, találsz-e jobbat!
Ft
év
Ft
Részletes kereső
hónap

Így kapod meg a személyi kölcsönt

Kalkuláció

Add meg, milyen hitelt keresel, és válaszd a számodra legkedvezőbbet.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott személyi kölcsönre, és szakértőnk visszahív.

Ügyintézés

Megválaszoljuk a kérdéseid és megtudhatod, hogy előreláthatólag mekkora hitelre számíthatsz.

Szerződéskötés

A szerződést közvetlenül a bankkal kötöd, ahonnan ezután átutalják számodra a pénzt.

Tudnivalók az OTP személyi kölcsöneiről

Lehetséges futamidő:

Az OTP személyi hiteleinél 24 hónap (2 év) a legrövidebb, míg 84 hónap (7 év) a leghosszabb választható futamidő. Más bankok esetében vehetünk fel személyi kölcsönt akár 12 hónapra (1 év) is, míg a leghosszabb futamidő a Bankmonitor.hu által vizsgált hitelek között 120 hónap (10 év). A maximális futamidő akkor lehet érdekes, ha az igénylő jövedelme csak hosszabb futamidő mellett bírja el a felvenni kívánt hitelösszeghez tartozó hiteltörlesztőt. (Az úgynevezett JTM-szabály szerint 500 ezer Ft nettó jövedelem alatt a hiteltörlesztésre fordított összeg nem haladhatja meg a kereset 50%-át, míg félmilliós jövedelemtől 60% a jogszabályi plafon.)

Az OTP személyi kölcsön maximális összege:

Az OTP Bank esetében jelenleg 7 millió Ft a felvehető személyi hitel maximális összege, ám ez is csak akkor, ha az igénylő jövedelme legalább 6 hónapja az OTP Banknál vezetett folyószámlára érkezik. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, akkor a felvehető összeg alacsonyabb lehet.

Igénylő életkora:

Az OTP Banktól azok kaphatnak személyi kölcsönt, akik már betöltötték a 21. életévüket. Felső korhatár nincs, ám a bank bizonyos kor felett elvárhatja adóstárs bevonását a hitelbe.

Elfogadott jövedelmek:

Az OTP Bank elfogadja a vállalkozói jövedelmet, valamint a határozott és határozatlan idejű munkáltatói szerződéssel foglalkoztatottak jövedelmét egyaránt, ám a pontos feltételekről minden esetben az igénylés előtt célszerű tájékozódni. Ugyanez a helyzet a külföldi jövedelmek elfogadásával is.

Az OTP személyi kölcsönhöz szükséges jövedelem:

Az időseknek legalább havi nettó 75 000 Ft nyugdíjat kell tudniuk igazolni az OTP Bank felé, egyéb esetben (pl. alkalmazottak, vállalkozók) minimum havi nettó 100 000 Ft-ot elérő igazolt, rendszeres jövedelemmel kell rendelkezniük az igénylőknek.

Az OTP személyi kölcsön havi törlesztője:

Egy személyi kölcsön havi törlesztőjének összege függ az adott bank által kínált kamat mértékétől, a felvenni kívánt hitel nagyságától és futamidejétől. A banki kamatok azonban folyamatosan változnak, ezért egyáltalán nem biztos, hogy ha egy hiteltermék jelen pillanatban a legkedvezőbb számunkra, a jövő héten is ez lesz a jó választás. A Bankmonitor OTP személyi kölcsön kalkulátora megmutatja az OTP aktuális kondícióit, de bank ajánlatait érdemes összehasonlítani más pénzintézetek hiteleivel is.

Gyakran ismételt kérdések

Kaphatok-e kölcsönt, ha KHR (BAR) listán vagyok?

A válasz határozottan NEM. Aki aktív státusszal szerepel (rendezetlen hátralékos tartozása van) a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer) nem kaphat személyi kölcsönt. Magánszemély akkor kerül fel erre a listára mint „rosszul fizető adós”, ha hátraléka meghaladja a mindenkori legkisebb minimálbér összegét és ez folyamatosan (több mint kilencven napon keresztül) fennáll. Az adósság rendezését követően még egy éven keresztül passzív státusszal kezelnek ezen a listán. Személyi kölcsönt még ebben az időszakban sem lehet igényelni.

Mi alapján érdemes személyi hitelt választani?

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb. Sok helyen találni egyszeri akciókat, de akár jelentős kamatkedvezményt is. Fontos azonban figyelni az apró betűkre is. Könnyen előfordulhat, hogy induló költséget számít fel a bank, vagy munkabért kell érkeztetni, esetleg csekken is lehet fizetni a havi törlesztőrészletet, de ezért már plusz költséget számítanak fel. Nem utolsó sorban pedig ott a bizalom. Hiszen több hasonló ajánlat esetén az érzelmek is szerepet kapnak a döntésben.

Mit jelent a THM?

A teljes hiteldíj mutató (THM) magában foglalja a kamatot, a kezelési költséget és az egyszeri és rendszeres díjakat is. Tehát a THM minden, a bank felé fizetendő költséget tartalmaz. Ez a hitel valódi ára. A THM azonban nem tartalmazza a személyi kölcsön folyósításával nem összefüggő díjakat, mint például késedelmi kamat, biztosítás díja, valamint a futamidő során felmerülő nem rendszeres költségeket, például szerződésmódosítási díjat. A THM nem tükrözi a kamatváltozás kockázatát.

Milyen futamidőre érdemes hitelt felvenni?

Az optimális futamidő megválasztása nem könnyű feladat. A legfontosabb talán, hogy futamidő helyett az ideális törlesztő részletben célszerű gondolkozni. Ha ez megvan, azzal már adott is a válasz a futamidő kérdésére is. Akkor helyes a futamidő megválasztása, ha az így fizetendő havi kötelezettség nem veszélyezteti a családi kasszát.

Mekkora a személyi kölcsön induló költsége?

A kölcsönfelvételhez kapcsolódhatnak olyan egyszeri díjak, amelyek összességében jóval megnövelhetik a hitelfelvétel költségeit. A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért az induló költségeket zömében elengedik. Célszerű ezért az akciós ajánlatok között is szétnézni.

Mi történik, ha nem tudom fizetni a törlesztőt?

Alapvetően úgy kell megtervezni egy hitelfelvételt, hogy jövedelem kiesés esetén is stabilan lehessen fizetni. Azonban előfordulhat, hogy a törlesztés mégis nehezebben megy. Azt nagyon fontos szem előtt tartani, hogy késedelmes fizetés esetén büntető kamatot kell fizetni, de drágán számolják a felszólító levél díját is. A lehető leggyorsabban fel kell keresni a bankot, jelezni feléjük a nehézséget és a bankkal közösen megoldást keresni. Hitelfedezeti biztosítással ezeket a nehéz helyzeteket meg lehet előzni.