Bankbetét kereső

Segítünk megtalálni a legjobb bankbetétet gyorsan és egyszerűen

Ft

Mennyi időre szeretnél pénzt elhelyezni?

Ft

Milyen típusok között szeretnél keresni?

Milyen feltételeket vagy hajlandó vállalni?

Melyik bankok ajánlataira vagy kíváncsi?

kalkulator-bankmonitor

Spórolj időt és pénzt!

 1. A bankbetét kereső megmutatja az elérhető betéteket
 2. Minden betét feltételét részletesen megtekintheted
 3. Gyorsítjuk, és gördülékenyebbé tesszük neked az ügyintézést

Használd a Bankmonitor bankbetét kalkulátorát:

Hogyan kötheted le a pénzed?

1

Kalkuláció


Add meg, milyen bankbetétet keresel, és válaszd a számodra legkedvezőbbet.
2

Összehasonlítás


Nézd meg, hogy a saját igényeidnek megfelelően melyik a legjobb bankbetét.
3

Érdeklődés


Add le érdeklődésed a választott bankbetétre, és a banki szakértő visszahív.
4

Lekötés


A betétlekötés a választott banknál történik, ahol betétbiztosítási garancia vonatkozik a pénzedre.
15
Bank lekötései
független összehasonlítása
188
Bankbetét
korrekt összehasonlítása
1342
Elégedett ügyfél
aki nálunk választott
 • " Nekem személy szerint biztonságérzetet adott, hogy ilyen alaposan és körültekintően átnéztétek az anyagi helyzetünket, tanácsot adtatok illetve fogták a kezünket az egész folyamat során, emberi nyelvre fordították ami nem volt tiszta stb. Szerintem azzal, hogy a ti segítségetekkel/rajtatok keresztül kerestük meg a bankot gördülékenyebben haladt az ügyintézés is. Illetve köszönöm a mobilitást is. Szerintem nem egyszer volt, hogy munkaidőn kívül kerestünk... :)"

  Márta
 • " Hálásan köszönöm a segítségét! Gyors, pontos, korrekt, megbízható, ügyfélbarát, ezzel tudom jellemezni az Önök ügyintézését. Minden kérdésemre szinte azonnal pontos, kielégítő és biztos forrásból származó választ kaptam. Köszönöm!"

  Mónika
 • " Internetes keresgélés után találtunk rá a bankmonitor.hu-ra. Felvettük a kapcsolatot.Ami nekünk fontos volt:semmi kamu,semmi kisbetű,mindent tudjunk amit kell.ami fontos.mi mennyibe kerül,mikor van meg,mennyi lesz a törlesztő stb... Házhoz jöttek,elmagyarázták,segítettek és ami a lényeg,minden úgy volt ahogy ígérték. MINDENBEN! KÖSZÖNJÜK!"

  László
 • " Ezúton szeretném jelezni, hogy tökéletesen elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással és nagyon örülök, hogy Önöket választottam hitelem intézéséhez."

  Viktória
 • " A bankmonitor.hu-t ajánlom mindenkinek, akinek fontos, hogy szakértő, személyre szabott segítséget kapjon a legjobb, számára kedvező ajánlat kiválasztására és aki szeretné, hogy egyetlenegy, profi partner segítségével intézhessen el mindent egészen a hitelszerződés aláírásig. "

  László

Gyakran ismételt kérdések

 • Hogyan működik a bankbetét?

  A bankbetétnél általában egy előre fixált, vagy akár bizonytalan időre lemondasz a pénzedről azért, hogy később többet kapj vissza. Amennyivel növekedett az eredetileg elhelyezett pénzed értéke, azt az összeget nevezzük kamatnak. Bankbetétek zöménél szükséged lesz egy bankszámlára is, amiről a betétlekötést indíthatod.

 • Milyen lekötési típusok vannak?

  Lekötött betéttel találkozhatsz a leggyakrabban: amennyiben nem nyúlsz az előre meghatározott futamidő végéig a pénzhez, megkapod a kamatot. Látra szóló betét inkább a bankszámlákhoz hasonló: nincs fix lejárata, bármikor betehető, kivehető a rajta lévő összeg, a kamatozás napi számítással történik. Megtakarítási betét folyamatos megtakarításokhoz ideális lekötés, ugyanis az ilyen típusú betétek ugyanúgy működnek, mint a látra szóló betétek, de a magasabb (vagy egyáltalán a) kamatért elvárják, hogy minden hónapban gyarapítsd a rajta elhelyezett összeget.

 • Mi alapján válasszak bankbetétet?

  Az első eldöntendő kérdés, hogy milyen típusú lekötött betét lenne neked megfelelő (látra szóló, megtakarítási stb.). Második a futamidő: mennyi időre tudod nélkülözni azt a bizonyos összeget. Harmadik, amit tisztázz magadban, hogy az adott kamatért milyen feltételt vagy hajlandó vállalni (pl.: új pénz a bankhoz utalása, vagy aktív bankkapcsolat). Ezek alapján a kalkulátorunkkal már megkeresheted a legmagasabb kamatot fizető bankbetétet.

 • Milyen futamidőre érdemes lekötni?

  A legjobb betét az, ami a legtöbb kamatot fizeti arra az időre, amire nélkülözni tudod a pénzed. Természetesen nem ilyen egyszerű az élet: ha csökkenő kamatokra számítunk, akkor megérheti egy alacsonyabb kamatozású, de hosszabb lekötés, míg emelkedő kamatok esetén inkább rövid lekötések a preferáltak.

 • Mekkora költségekkel kell számolnom?

  Általában a lekötésnek nincs külön díja. Ám a kamat összegéből már adózni kell: levonják belőle a 15%-os kamatadót illetve a 6%-os egészségügyi hozzájárulást (EHO-t). TBSZ számlával ez elkerülhető.

 • Mi történik, ha feltöröm a betétet lejárat előtt?

  Ha egy lekötött betétet feltörsz, általában teljes kamatveszteséggel kell számolnod. Ez azt jelenti, hogy csak az eredetileg elhelyezett összeget kapod vissza. Ritkább esetben a kamatok egy részét, vagy akár egészét is (időarányosan) kifizeti a bank.

Kamatoztasd megtakarításaid

A bankbetét az egyik legbiztonságosabb, legegyszerűbb befektetés.

BANKBETÉTEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

Kapcsolódó tartalmak

Megmutatjuk, hogyan keress többet a bankbetéteknél!

2017.10.13

Az átlagos bankbetétek kamata manapság 1% alatti tartományban található. Bár egy-egy rövidebb időszakra találhatunk akár 2%-ot is meghaladó kamatokat is. De mit tehetünk, ha nem akarjuk a pénzünket drágán, akciós...