Betöltés
loading

BANKSZÁMLA 2 ÉVIG 0 FT-OS ÖSSZKÖLTSÉGGEL*

TRANZAKCIÓS ILLETÉK NÉLKÜL

 • 0 Ft tranzakciós illeték
 • 0 Ft átutalási díj
 • 0 Ft csoportos beszedési díj
 • 0 Ft kártya használati díj
 • 0 Ft éves kártyadíj
 • 0 Ft készpénzfelvételi díj

0 Ft ÖSSZKÖLTSÉG

AZ INGYENESSÉG FELTÉTELEI:

 1. A minimálbér (jelenleg 107 065 Ft) havonta beérkezik a számlára (jövedelem, vagy más)
 2. Az igénylő nem rendelkezik CIB számlával

AZ INGYENESSÉGHEZ TARTOZÓ BANKSZÁMLA HASZNÁLAT:

 1. Készpénzfelvétel ingyenessége:
  • vagy 2 részletben összesen maximum 150 ezer Ft készpénz felvétele bármilyen belföldi bankautomatából
  • vagy egy alkalommal készpénzfelvétel összeghatár nélkül CIB automatából (jellemzően 400 ezer Ft maximális felvétel biztosított)
 2. Tranzakciókról a biztonsági értesítés SMS helyett mobil applikáción keresztül érkezik
 3. Bankfiókból nincs tranzakció indítás (és pénztári készpénzfelvétel)

HOGYAN LEHET CIB ECO - BANKMONITOR KEDVEZMÉNYES BANKSZÁMLÁD

1. Ha felkeltette figyelmed az ajánlat, add le érdeklődésed és hamarosan felvesszük a kapcsolatot veled.

2. Ha bármilyen kérdésed merülne fel, kollégáink örömmel segítenek tisztázni őket.

3. Egyeztetett időpontban (várakozás nélkül) szerződés aláírás a kiválasztott bankfiókban

KALKULÁLJ és HASONLÍTSD ÖSSZE a többi bankszámlával!

CIB ECO ingyenes bankszámla GYIK


Miért ritka az ingyenes bankszámla Magyarországon?

Hazánkban a bankokra több olyan teher is nehezedik, amelyek más országokban nem, vagy csak kisebb mértékben jellemzőek. Ilyenek a bankadó, az átutalások után fizetendő tranzakciós illeték, de ingyenes készpénzfelvételt is kötelező biztosítaniuk az ügyfeleik számára a bankoknak. Érthető tehát, hogy a bankok ezeket a költségeket részben vagy egészben igyekeznek áthárítani az ügyfelekre, és ezt az is megkönnyíti számukra, hogy egy átlagos magyar lakos akár 20 évig is megmarad a számlavezető bankjánál, azaz nem igazán reagál a díjak esetleges emelkedésére.

Létezik teljesen ingyenes bankszámla?

Igen, létezik teljesen ingyenes lakossági folyószámla Magyarországon. A CIB Bank „ECO” számlacsomagja néhány feltétel teljesítése esetén az első két évben garantáltan díjmentes lesz, ami a fentebb bemutatott környezetben valódi kuriózumnak számít. Nincs számlavezetési díj, mint ahogy díjmentes a kártyahasználat, a készpénzfelvétel, az átutalás, a csoportos beszedési megbízás is, sőt a tranzakciós illetéket is átvállalja a bank.

Hogyan igényelhető az ingyenes bankszámla?

Magyarország legolcsóbb bankszámlája jelenleg kizárólag a Bankmonitoron keresztül érhető el. Amennyiben az ajánlat felkeltette a figyelmedet, add le az érdeklődésedet, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot. Kollégáink minden felmerülő kérdésre válaszolnak, majd egy időpontegyeztetést követően várakozás nélkül sor kerülhet a szerződéskötésre, az általad kiválasztott CIB bankfiókban.

Mik az ingyenes bankszámla feltételei?

 • A CIB ECO bankszámla legfontosabb feltétele, hogy havonta érkezzen be a számlánkra legalább az aktuális nettó minimálbér összege.
 • Ezen túl fontos még, hogy ne lépjük túl az ingyenes készpénzfelvétel összeghatárát, azaz havonta legfeljebb 2 alkalommal, összesen legfeljebb 150 000 forintot vegyünk fel, vagy legfeljebb 1 alkalommal 400 000 forintot a CIB bármelyik automatájából.
 • Továbbá az SMS-ek helyett meg kell barátkoznunk azzal, hogy a biztonsági értesítések az okostelefonra letölthető applikáción keresztül fognak érkezni, illetve minden utalást és egyéb hasonló tranzakciót az applikáció vagy netbank segítségével kell intéznünk.

Meddig ingyenes a CIB ECO bankszámla?

A jogszabály szerint a bankoknak lehetőségük van arra, hogy 60 nappal korábban megtett írásbeli tájékoztatás után megemeljék a számlacsomagok díjait, de a CIB ECO kapcsán a bank két évig garantálja, hogy nem fog módosítani a feltételeken. Ez azt jelenti, hogy a feltételek teljesülése esetén legalább két évig ingyen bankolhatunk.

Mi lesz a két év letelte után a CIB ECO bankszámlával?

A számlanyitástól számított két év múlva a mindenkori hatályos kondíciós lista szerinti díjak vonatkoznak majd a CIB ECO számlára. Ebben az esetben érdemes újból megvizsgálni a piacon elérhető ajánlatokat, hogy ismét megtaláljuk a számunkra optimális csomagot. Erre a legjobb eszköz a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátor, ami kiszámolja, hogy az általad megeadott bankolási szokások alapján melyik bank kínálja számodra a legolcsóbb bankszámlát.

Mely szolgáltatások ingyenesek a CIB ECO bankszámlánál?

A CIB ECO bankszámlával rendelkező ügyfeleknek nem kell fizetniük a számlanyitásért és a számlavezetésért, illetve 6 hónap elteltével ingyenesen meg is szüntethetik a számlájukat. Díjmentes a bankfióki készpénzbefizetés, valamint a megadott kereteken belül a készpénzfelvétel is. Nincs kártyahasználati díj, utalási díj és csoportos beszedési megbízási díj sem. A netbank különféle szolgáltatásai közül (pl. a bankszámlakivonat online elérése) gyakorlatilag minden teljesen ingyenes.

Hogyan érdemes használni a CIB ECO bankszámlát?

A CIB ECO lakossági számla legfőbb előnyét az ingyenesség adja, amelyet a feltételek teljesítésével szerezhetünk meg. Ehhez fontos, hogy ne járjunk be a bankfiókba, mert annak szinte minden esetben díja van – helyette inkább intézzük ügyeinket a netbankon vagy a mobilapplikáción keresztül.

Van-e számlanyitási minimum összeg?

Nincs számlanyitási minimum összeg, tehát a CIB ECO folyószámla által kínált lehetőségek mindenki számára elérhetőek.

Kiknek javasolt az ingyenes CIB ECO bankszámla?

Egy ingyenes folyószámla akár több tízezer forintnyi megtakarítást is jelenthet minden évben, hiszen az átlagos ügyfél éves bankszámla-költsége 15 000 forint körül mozog. Éppen ezért a CIB ECO folyószámlát azoknak javasoljuk, akiknek fontos a pénzügyi tudatosság, odafigyelnek a részletekre és szeretik kihasználni a rendkívüli lehetőségeket. Ehhez ugyanakkor elengedhetetlen az online ügyintézésre való átállás is, amint az egy valódi 21. századi bankszámlához illik.

Milyen bankkártya jár az ingyenes CIB ECO bankszámlához?

A CIB ECO bankszámlához alapesetben egy CIB Visa Inspire Elektronikus bankkártya jár.

Elegendő lesz nekem egy elektronikus bankkátrtya?

Egy évtizeddel ezelőtt a dombornyomott kártya még presztízst jelentett, ráadásul olyan helyen is fizethettél vele, ahol nem volt elektronikus terminál. Mára azonban alaposan megváltozott a világ, így az elektronikus kártyák gyakorlatilag éppen úgy használhatók, mint dombornyomott társaik, hiszen mindkettőt ellátják mágnescsíkkal és chippel egyaránt. Ennek köszönhetően vehetsz ki pénzt a bankjegykiadó automatákból, fizethetsz a POS terminállal felszerelt üzletekben, éttermekben vagy éppen benzinkutakon, de a webshopok is elfogadják ezeket.
Az online boltok kapcsán megnéztük a legnagyobb magyar kereskedőket, és azt tapasztaltuk, hogy az Extreme Digital, az eMag, a Mall.hu, a Tesco.hu vagy éppen az iPon egyaránt elfogadja a Mastercard és a Visa dombornyomott (Mastercard, Visa Classic), valamint elektronikus (Maestro, Visa Electron) lapjait. Sőt, a nálunk is nagyon népszerű kínai AliExpress webáruházban sincs már különbség közöttük, ezért emiatt nem kell drágább számlát választanod.

Mennyire biztonságos a bankkártya-használat?

A bankkártya ma már éppen olyan biztonságos – ha nem biztonságosabb – mint a készpénz. Ehhez azonban be kell tartani néhány fontos szabályt. A legfontosabb, hogy soha ne add meg bankszámlád, bankkártyád adataid idegeneknek. Fontos az is, hogy ne tartsd egy helyen a bankkártyád és a hozzá tartozó PIN kódot. Az esetleges pénzügyi kár nagysága szempontjából tartsd észben, hogy azonnal jelezni kell a bankodnak, ha eltűnik a kártyád, vagy gyanús tranzakciót észlelsz a bankszámládon. Növeli a biztonságot, ha értesítést kérsz a bankszámlád, bankkártyád használatáról. (A CIB ECO esetében ezek az üzenetek ingyenesek, és a mobilalkalmazásra érkeznek.)

Beállíthatom a bankkártya-limiteket?

Igen! Léteznek különböző limitek, melyek felett a kártyánk nem használható. Külön vásárlási és készpénzfelvételi limitösszeget adhatunk meg. Ennél nagyobb összegű tranzakciót egy napon belül nem teljesíthet a bank. Emellett meghatározhatjuk, hogy naponta hány vásárlást, készpénzfelvételt kezdeményezhetnek a kártyánkkal. Sőt számos pénzintézetnél a sokak által kockázatosabbnak tartott internetes vásárlásokra külön maximális limitösszeget adhatunk meg.

Hogyan kereshetem meg a számomra legkedvezőbb bankszámlát?

Ahhoz, hogy össze tudjuk hasonlítani a bankszámlák költségeit, ismernünk kell saját bankolási szokásainkat. Hogy mennyi készpénzt veszünk fel havonta, mennyire használunk bankkártyát a vásárlásainkhoz, mennyit és milyen összegben szoktunk utalni, csoportos beszedéseket indítani. Ezen kívül a számlára érkező jövedelem nagysága is befolyásolja egy számla költségeit. Ezért hasznos a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátor, ami az általunk megdott paraméterek alapján rendezi sorba a lakossági számlákat.

Hogyan lehet bankot váltani?

Előfordulhat, hogy egy kedvező költségű, vagy akár ingyenes bankszámla bármennyire is csábító, a bankváltással járó mizériát valaki csak ezért nem vállalja be. Ám már évek óta működik az egyszerűsített bankváltás lehetősége, aminél mindössze annyi a feltétel, hogy a számlák pénzneme azonos legyen. Ráadásul az egész folyamat két hét alatt lezongorázható! Az egyszerűsített bankváltást az új számla megnyitásakor kezdeményezheted a kiválasztott pénzintézet bármelyik fiókjában. Itt kapsz egy „Számlaváltási meghatalmazás” nyomtatványt, amivel meghatalmazod az új számlavezető bankodat az ügy elintézésével. A nyomtatványon kérheted, hogy a procedúra végén a régi számládat szüntessék meg, ám ez utóbbi feltételeiről később még részletesen írunk. Számlaváltásnál mindig felmerül a kérdés, hogy mi lesz a régi számlán lévő csoportos beszedési, rendszeres átutalási vagy egyéb fizetési megbízásokkal? Jó hír, hogy kérheted, a régi bankod ezeket adja át, az új bank pedig beállítja mindegyiket a számládon. A legjobb az egészben az, hogy értesítik a közmű-szolgáltatókat, a biztosítókat és minden más érintettet a számlaváltásról, így nem kell egyenként megkeresned mindegyiket. A procedúra végén a régi bank átutalja a fennmaradó egyenleget az új számládra, majd ha kérted, megszünteti a már feleslegessé vált számlád. Persze ennek vannak feltételei: nem lehet a számlaegyenleg negatív, nem lehet a számlán lekötött betét vagy folyószámlahitel tartozás, de az is probléma, ha a számla hagyatéki eljárásba lett bevonva, esetleg részben vagy egészben zárolt.

Milyen költségei vannak a bankváltásnak?

A bankváltásnak nincs díja, de a régi bankszámla megszüntetésének többféle költsége is lehet. Ilyen például a bankszámla számlavezetési díja, amit általában minden megkezdett hónap után kell fizetni, vagy számlán található összeg átutalásának díja az új bankszámlára.

Nyiss online CIB ECO bankszámlát! Kizárólag a Bankmonitornál!

Hogyan igényelhetem meg a CIB ECO számlámat?

 1. Add meg adataidat, hogy mihamarabb fel tudjuk Veled venni a kapcsolatot!
 2. Gyors adategyeztetést követően elindítjuk a számlanyitási folyamatot.
 3. Ha maradt még kérdésed a bankszámlával kapcsolatban, mi megválaszoljuk.
  Spórolj velünk időt és pénzt!

*Az akció keretében a CIB Bank az alábbi egyedi kondíciókat biztosítja a Bankmonitor ügyfeleinek a számlanyitást követő 2 évben: Ingyenes bankközi utalás netbankon és mobilbankon, ingyenes bankon belüli utalás netbankon és mobilbankon, ingyenes állandó átutalási megbízás, ingyenes állandó átvezetési megbízás teljesítése bankon belül, ingyenes csoportos beszedési megbízás. További feltételek: A promócióban részt vehetsz, ha érdeklődésedet leadod a Bankmonitor oldalán 2019.02.01-2020.12.31. között és 2019.02.01-én nem rendelkezel a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával (kivéve CIB Malacpersely Számla) és nem igényled a CIB ECO Diákkedvezményt. A havi számlavezetési díj 0 Ft, amennyiben a számlára minden hónapban legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jóváírás teljesül. A megnyitott CIB ECO bankszámlához igényelt első CIB VISA Inspire Elektronikus bankkártya első kettő éves díja 0 Ft. Amennyiben nem igényled a számlához a jogszabályi kettő db díjmentes készpénzfelvételt, úgy a számlához havi egy db díjmentes készpénzfelvétel jár kizárólag CIB Bank ATM-ből a számlanyitást követő első kettő évben.

**Bankfiókban nem köthető bankszámla, közvetítőn keresztül elérhető termék

Kapcsolódó tartalmak

Díjakat emel a Revolut!

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható...

6 szempont, ami alapján érdemes bankszámlát választani

Napjainkban a mindennapi élet szerves részévé vált a bankszámla. A legtöbben oda kapjuk a fizetésünket és onnan intézzük a vásárlásainkat, egyéb kiadásainkat. Sokan azonban a bank, a számla kiválasztásánál nem...