loading

10% feletti hozamot tessék!

Kétszámjegyű hozam? Havi pár ezer forintos megtakarítással? Kockázatmentesen? 30%-os állami támogatással? Adómentesen? Lehetséges ez? Igen! A méltán kedvenc megtakarítási termékünkkel, a lakás-takarékpénztárral mindez gyerekjáték! Havi 20 ezer forint befizetéssel 4 év alatt már 1,2-1,3 millió forintot gyűjthetünk össze! Ha ez nem lenne elég, akkor megtakarításunkat fix törlesztőrészletű lakáshitellel is kiegészíthetjük. Így együttesen akár 2,8-3,2 millió forintot is költhetünk a lakásra. Mutatjuk a részleteket, hogyan érdemes választani a lakás-takarékpénztárak között!

Hogy működik a lakás-takarékpénztári megtakarítás?

A lakás-takarékpénztár egy rendszeres megtakarítási forma. Havi befizetéseink után nem csak kamatot, de állami támogatást is kapunk. Minden egyes befizetett 100 forint után 30 forint állami támogatást is jóváírnak a számlánkon. A támogatás felső határa évi 72 ezer forint, amit havi 20 ezer forintos megtakarítással érhetünk el.

A legrövidebb megtakarítási idő 4 év, de választhatunk 5, 6, 8 vagy akár 10 éves futamidőt is. A megtakarítási időszak végén felvehetünk egy kedvező feltételű lakáshitelt is a pénztártól, de ez minden esetben opcionális, sohasem kötelező.

Egy pénztárnál többnyire választhatunk betét és hitel fókuszú termékek között. A betét fókuszú lakástakarék előnye, hogy magasabb betéti kamatot kapunk, így nagyobb összeget gyűjthetünk össze, míg hitel fókuszú termék esetén alacsonyabb kamatozású és rendszerint nagyobb összegű hitelre tehetünk szert.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
millió Ft hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor


Mekkora hozamot tudunk elérni?

Amennyiben csak megtakarítási céllal nyitunk lakástakarékot, akkor a legfontosabb szám, amit figyelnünk kell, az az EBKM mutató. Az EBKM a befektetésünk átlagos éves hozamát mutatja meg, ezért ez alapján érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. Célszerű a legrövidebb futamidőt választani, mivel a futamidő növelésével folyamatosan csökken a megtakarításunk hozama.

Havi 20 ezer forint befizetésével a negyedik év végére átlagosan 1,2-1,3 millió forint gyűlik össze a számlánkon. A lakástakarék hozama rendre 10% feletti, ami jelentősen magasabb, mint amit kockázatmentesen egy bankbetéttel, állampapírral vagy más rendszeres megtakarítási programmal elérhetünk. Egyetlen hátránya a lakástakaréknak, hogy az itt összegyűjtött pénzünk felhasználása kötött, kizárólag lakáscélra fordítható, csak így jár a 30%-os állami támogatás.

lakástakarék hozam

Mennyi pénzt költhetünk lakásra?

Mit tehetünk, ha nem elégszünk meg pusztán a saját befizetésünk után járó kamattal és állami támogatással? Kiegészíthetjük azt hitellel! A takarékpénztárak nem csak rendkívül magas hozamú megtakarítási terméket kínálnak, hanem kedvező feltételű lakáshitelt is.

Hitelfelvételre a megtakarítási időszak végén kerülhet sor. A pénztárak által kínált lakáshitelek legnagyobb előnye, hogy már a szerződéskötés pillanatában ismerjük a hitel törlesztőrészletét és kamatozását. A törlesztő ráadásul a teljes futamidő alatt fix! Hitellel együtt pedig már 2,8-3,2 millió forintot költhetünk a lakásunkra!

lakástakarék összeg

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

  Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

 • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

  Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

 • Haszon.hu Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

  A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon. A listán sok a bizonytalanság, de az összesítéséből kiderül, hogy mi az, ami már biztosan elmarad, mi az, ami megmarad, illetve...