10% feletti hozamot tessék!

 • 2015.07.15.
 • szerző: bankmonitor

Kétszámjegyű hozam? Havi pár ezer forintos megtakarítással? Kockázatmentesen? 30%-os állami támogatással? Adómentesen? Lehetséges ez? Igen! A méltán kedvenc megtakarítási termékünkkel, a lakás-takarékpénztárral mindez gyerekjáték! Havi 20 ezer forint befizetéssel 4 év alatt már 1,2-1,3 millió forintot gyűjthetünk össze! Ha ez nem lenne elég, akkor megtakarításunkat fix törlesztőrészletű lakáshitellel is kiegészíthetjük. Így együttesen akár 2,8-3,2 millió forintot is költhetünk a lakásra. Mutatjuk a részleteket, hogyan érdemes választani a lakás-takarékpénztárak között!

Hogy működik a lakás-takarékpénztári megtakarítás?

A lakás-takarékpénztár egy rendszeres megtakarítási forma. Havi befizetéseink után nem csak kamatot, de állami támogatást is kapunk. Minden egyes befizetett 100 forint után 30 forint állami támogatást is jóváírnak a számlánkon. A támogatás felső határa évi 72 ezer forint, amit havi 20 ezer forintos megtakarítással érhetünk el.

A legrövidebb megtakarítási idő 4 év, de választhatunk 5, 6, 8 vagy akár 10 éves futamidőt is. A megtakarítási időszak végén felvehetünk egy kedvező feltételű lakáshitelt is a pénztártól, de ez minden esetben opcionális, sohasem kötelező.

Egy pénztárnál többnyire választhatunk betét és hitel fókuszú termékek között. A betét fókuszú lakástakarék előnye, hogy magasabb betéti kamatot kapunk, így nagyobb összeget gyűjthetünk össze, míg hitel fókuszú termék esetén alacsonyabb kamatozású és rendszerint nagyobb összegű hitelre tehetünk szert.

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!


Mekkora hozamot tudunk elérni?

Amennyiben csak megtakarítási céllal nyitunk lakástakarékot, akkor a legfontosabb szám, amit figyelnünk kell, az az EBKM mutató. Az EBKM a befektetésünk átlagos éves hozamát mutatja meg, ezért ez alapján érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. Célszerű a legrövidebb futamidőt választani, mivel a futamidő növelésével folyamatosan csökken a megtakarításunk hozama.

Havi 20 ezer forint befizetésével a negyedik év végére átlagosan 1,2-1,3 millió forint gyűlik össze a számlánkon. A lakástakarék hozama rendre 10% feletti, ami jelentősen magasabb, mint amit kockázatmentesen egy bankbetéttel, állampapírral vagy más rendszeres megtakarítási programmal elérhetünk. Egyetlen hátránya a lakástakaréknak, hogy az itt összegyűjtött pénzünk felhasználása kötött, kizárólag lakáscélra fordítható, csak így jár a 30%-os állami támogatás.

lakástakarék hozam

Mennyi pénzt költhetünk lakásra?

Mit tehetünk, ha nem elégszünk meg pusztán a saját befizetésünk után járó kamattal és állami támogatással? Kiegészíthetjük azt hitellel! A takarékpénztárak nem csak rendkívül magas hozamú megtakarítási terméket kínálnak, hanem kedvező feltételű lakáshitelt is.

Hitelfelvételre a megtakarítási időszak végén kerülhet sor. A pénztárak által kínált lakáshitelek legnagyobb előnye, hogy már a szerződéskötés pillanatában ismerjük a hitel törlesztőrészletét és kamatozását. A törlesztő ráadásul a teljes futamidő alatt fix! Hitellel együtt pedig már 2,8-3,2 millió forintot költhetünk a lakásunkra!

lakástakarék összeg

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.