20%-os belépési akció a Pannónia Nyugdíjpénztárnál!

20%-os belépési akció a Pannónia Nyugdíjpénztárnál!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-01 Frissítve: 2022-08-03
 

A Pannónia Nyugdíjpénztár október 31-ig tartó belépési akciójában résztvevők 20%-os garantált ajándékban részesülhetnek az első befizetésük után.

Egyedülálló ajánlatot hirdetett meg 2022. júliusban a Pannónia Nyugdíjpénztár. Az akció keretein belül az újonnan belépő tagok az első befizetésük 20%-ának megfelelő garantált ajándékban részesülhetnek. Az ajándék maximális összege 100 ezer forint.

Mi a pénztár célja az akcióval?

A Pannónia Nyugdíjpénztár a taglétszámok alapján a hetedik, a kezelt vagyon mennyisége alapján az ötödik legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztár Magyarországon. A pénztár kommunikációja szerint az akció célja, hogy új tagok belépését ösztönözzék, ezáltal fiatalítsák a tagságukat (csökkentsék az átlagos életkort). Ezt segítheti elő a közelmúltban meghirdetett akció, hiszen az újonnan csatlakozó pénztártagok most jutalomban részesülhetnek. Az akcióban a 16. életévüket betöltött magánszemélyek vehetnek részt.

Hirdetés

Hirdetés

Mi az akció határideje?

A belépési akció határideje 2022. október 31-e, eddig kell eljuttatni a pénztárhoz a megfelelően hitelesített belépési nyilatkozatot, valamint a garantált ajándék jóváírásáról szóló nyilatkozatot. (A dokumentumok letölthetőek a pénztár honlapjáról.)

Garantált ajándékot fizet a pénztár

A pénztár garantálja, hogy a belépési akcióban résztvevő új tagok egyéni számláján az első tagdíjbefizetés 20 százalékának megfelelő ajándékot (legfeljebb 100 ezer forintot) jóváírnak. Az ajándék feltétele, hogy az első egyéni tagdíj vagy munkáltatói hozzájárulás 2022. december 1-ig beérkezzen a pénztárhoz, legalább az egységes havi tagdíjnak (6 ezer forint) megfelelő összegben. A résztvevőknek az ajándék jóváírásának időpontjában fennálló tagsági viszonnyal kell rendelkezniük.

Milyen költségek terhelik a belépőket?

A garantált ajándék kapcsán felmerülő SZJA- és SZOCHO-kötelezettséget a pénztár saját költségként befizeti az adóhatóság részére, amelyről az érintettek számára kiadja az adóigazolást. A garantált ajándék összege a pénztár alapszabályának megfelelően kerül felosztásra a fedezeti, működési és likviditási tartalékok között. Eszerint az éves tagdíj 200 ezer forintig terjedő része 95,2 százalékban, a 200 és 800 ezer forint közötti tagdíjrész 96 százalékban, a 800 ezer és 1,5 millió forint közti tagdíjrész pedig 99 százalékban kerül jóváírásra az egyéni számlán. Az évi 1,5 millió forint feletti befizetésekből nincs levonás, azok 100 százalékban az egyéni számlára kerülnek.

Az akció további részletei a pénztár honlapján olvashatók.

Milyen hozamokat produkált a pénztár hosszú távon?

A Magyar Nemzeti Bank minden évben közzéteszi az önkéntes nyugdíjpénztári portfóliók visszatekintő hozamadatait. Ezek alapján a Pannónia Nyugdíjpénztár portfóliói az elmúlt 10-15 évben az alábbiak szerint teljesítettek:

10 éves átlagos nettó hozamok (2012-2021):

  • Klasszikus portfólió: 2,84%
  • Kiegyensúlyozott portfólió: 5,79%
  • Növekedési portfólió: 8,06%

15 éves átlagos nettó hozamok (2007-2021):

  • Klasszikus portfólió: 3,70%
  • Kiegyensúlyozott portfólió: 5,00%
  • Növekedési portfólió: 6,48%

A legmegfelelőbb nyugdíjmegtakarítás kiválasztásában segítséget nyújthat a Bankmonitor kalkulátora.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés