loading
Hírdetés

440 ezer forinttal jobban járhatsz, ha jól döntesz a személyi kölcsönödről

szerző: Singer Zoltán

Nagy a különbség a bankok személyi kölcsön ajánlatai között. 440 ezer Ft-ot nyerhetünk egy 2 millió Ft-os, 5 évre felvett személyi kölcsön teljes visszafizetésében, ha nem az átlagos ajánlatot, hanem az elérhető legjobb ajánlatot választjuk. Nem légből kapott különbségről beszélünk: az MNB által közzétett adatokat vetettük össze a piaci kínálattal. Mutatjuk, hol van a kutya elásva!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Nettó 220 ezer forintos jövedelem mellett (ez ma az országos átlagos jövedelem) néztük meg, hogy 2 millió Ft 5 évre történő felvételével a jelenlegi legjobb személyi kölcsön ajánlatokkal mennyi pénzt tudsz megtakarítani az átlaghoz képest.

Az MNB statisztikája szerint a személyi kölcsönök átlagos kamata évi 14,99% (2018 júniusi adat). Ehhez képest a fenti feltételek mellett a futamidő végéig fix kamatozás és törlesztőrészlet mellett akár évi 7,49%-os kamat mellett is hitelhez tudunk jutni. Tehát egyáltalán nem elhanyagolható, 7,5%-os kamat-különbözetet tapasztalhatunk az átlagos és a legjobb kamatok között.

A legolcsóbb kölcsönt 5 évre havi 40 725 Ft-os, az átlagosat pedig havi 47 569 Ft-os törlesztőrészlettel kaphatjuk meg. Ezzel a teljes visszafizetendő összeg az átlagoshoz képest 443 473 Ft-tal kevesebbre jön ki 2 milliós hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett. A legjobb ajánlat összesen 410 689 Ft, míg a most igényelhető, átlagos személyi kölcsön 854 152 Ft kamatkiadással jár. Ebből kiderül, hogy egy átlagos személyi kölcsön több, mint kétszer annyi kamatkiadással jár, mint a legjobb ajánlat. Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát, hogy megtudd, melyik bank kínálja a legjobb kondíciókat!

[personal_loans_scoring]

 

Hírdetés

Hírdetés

Hitelkiváltás

A legtöbb hitellel rendelkező ügyfél nem tudja, hogy a hitelét nem szükséges a futamidő végéig ugyanolyan feltételekkel fizetnie. Ha a hitel futamideje alatt kedvezőbb feltételekkel tudunk valamelyik hitelintézetnél kölcsönt felvenni, akkor azzal érdemes kiváltanunk az előző hitelünket. Ekkor a fennálló hiteltartozásunkat az új hitelt folyósító bank kiegyenlíti a korábbi kölcsönt nyújtó bank felé. Ezután pedig az új futamidő alatt az újonnan felvett hitel törlesztőrészleteit kell megfizetnünk a hitelkiváltást finanszírozó banknak.

Éljünk a hitelkiváltás adta előnyökkel: ezzel spórolunk a megfizetendő kamatokon, kevesebb pénzt kell visszafizetnünk a banknak, és ha az is cél, akkor a törlesztőrészleteinket is csökkenthetjük. Olvasd el a hitelkiváltásról szóló cikkeinket itt és itt!

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés