Hiteltörlesztési kisokos: rendezd le a hiteleidet!

Hiteltörlesztési kisokos: rendezd le a hiteleidet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-31 Frissítve: 2018-10-12
 

Sok embernek gondot okoz, hogy a hiteleinek törlesztését a lehető legkönnyebben meg tudja oldani. Ha Te is köztük vagy, írásunkból megtudhatod, melyik hitelnél milyen törlesztési móddal és ütemezéssel járhatsz a legjobban.

Személyi kölcsön, lakáshitel, hitelkártya vagy folyószámlahitel tartozásod van? Mindegyik tartozást más-más módon érdemes rendezned. Elsősorban az nem mindegy, hogy hitelkeretből fennálló vagy törlesztőrészlet jellegű kötelezettségről van szó.

Összességében elmondható, hogy a hitelkeret jellegű tartozásokat havonta érdemes rendezned, de legalábbis a nagy részét érdemes hónapról hónapra visszafizetned. A törlesztőrészlettel fizetendő hiteleket pedig általában érdemes lehet előtörlesztened.

Személyi kölcsön

A személyi kölcsön tartozásodat apránként havi törlesztőrészletekkel fizeted ki, a rendezését pedig elsősorban elő- és végtörlesztéssel tudod a legegyszerűbben megoldani. Megspórolhatsz kamatokat, emiatt olcsóbbá teheted a hiteledet. Ebben az esetben a bankod a hiteled futamidejét vagy a havi törlesztőrészletedet csökkenti.

Tehát a gyorsabb törlesztés receptje:

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

Hirdetés

Lakáshitel

A lakáshiteledet szintén a havi törlesztőrészletek megfizetésével törleszted. Önsegélyező pénztárból is lehetséges a lakáshiteled törlesztése, így oda történő befizetéseid esetén adóforintokat is tudsz fordítani erre a célra. 2018-ban még kérheted a munkáltatódtól a lakáshitel Cafeteriát, mely még adómentesen adható. 2019-től azonban megszűnik ez az adómentes juttatási forma. A lakáshiteledet szintén érdemes előtörlesztened, mellyel kamatokat spórolsz meg. A lakástakarék például tökéletes megoldás az előtörlesztés megvalósítására. A bank a betörlesztéskor a hiteled futamidejét vagy a havi törlesztőrészletedet csökkenti.

Tehát a gyorsabb törlesztés receptje:

  • Önsegélyező pénztár
  • Lakáshitel Cafeteria (már csak 2018-ban)
  • Elő- és végtörlesztés (például lakástakarékból)
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hitelkártya

A hitelkártya igénylésekor kapsz egy hitelkeretet, mellyel rendelkezhetsz. Ebből költhetsz, és erre tölthetsz vissza pénzt. Bármikor kérheted a hitelkereted összegének módosítását, melyet a bankban újra elbírálnak. A hitelkártyáról a hitelkereted erejéig költhetsz. Hónapról hónapra a határidőig érdemes visszafizetned a teljes tartozásodat.

Ha a költségek vagy bármi más miatt a kereted nem lenne elég, és túlköltésed keletkezne, akkor a bank blokkolja a kártyádat egészen addig, amíg be nem fizetsz annyi pénzt a hitelkártyádhoz tartozó hitelszámládra, amennyivel a hitelkereten belülre kerülsz, és ameddig nem kéred a blokkolás feloldását. Bizonyos összeggel történő túlköltésed esetén a bank felmondhatja a hitelkártya szerződésedet.

Mielőtt kicsúsznál a keretből, érdemes személyi kölcsönnel kiváltanod a hitelkártya tartozásodat, amennyiben a tartozásod hónapról hónapra nagymértékben nem csökken, ezzel havonta meg tudod oldani a törlesztést.

Tehát a gyorsabb törlesztés receptje:

  • A teljes tartozás befizetése, és a hitelkártya megszüntetése, vagy
  • Hitelkiváltás személyi kölcsönnel

Folyószámlahitel

A folyószámlahitel az előzőhöz hasonlóan szintén hitelkeret típusú hitel. A keret erejéig bármikor költhetsz pénzt, illetve bármikor visszafizethetsz rá bármekkora összeget. Minél hamarabb megéri visszafizetned a teljes felhasznált összeget. Ha a tartozásod egyik hónapról a másikra jelentősen nem csökken, akkor érdemes lehet személyi kölcsönnel kiváltanod a folyószámlahitel tartozásodat! Ezután a személyi kölcsönt törlesztőrészletekkel törleszted, és túl leszel a hiteleden. Nem mellesleg, ez általában olcsóbb megoldás is, mint a folyószámlahitel.

Tehát a gyorsabb törlesztés receptje:

  • A teljes tartozás befizetése, és a hitelkeret megszüntetése, vagy
  • Hitelkiváltás személyi kölcsönnel

Következzen összefoglaló táblázatunk!

Nézd meg Hitelkiváltással kapcsolatos cikkeinket is:

Legyél észnél, váltsd ki a hiteleid!

Mit kell tudni a hitelkiváltásról?

Kalkulátoraink segítségével megtalálod a számodra kedvező megoldást!

1
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés