Betöltés

6 élethelyzet, melyekre akár 10 milliós személyi kölcsönt is igényelnél

szerző: Singer Zoltán
2018-10-10

Néhány banki ügyfél életében előfordul olyan helyzet, amikor nagyobb összegű személyi kölcsönnel tudnak csak valamilyen szituációt megoldani. Ekkor nem mindegy, hogy melyik bankba mennek be, hiszen például 8-10 millió Ft-os személyi kölcsönt nem minden bank ad az ügyfeleinek. Cikkünkben a jelenleg felvehető 10 milliós hiteleket mutatjuk be. Ennek apropója, hogy a Budapest Banknál mostantól lehet ekkora összegű személyi kölcsönt igényelni. Ezt vetettük össze a többi ajánlattal.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Eddig mindössze 3 bank kínált 10 millió Ft összegű személyi kölcsönt. Mivel az ügyfelek többsége ennél kevesebb pénzt kér kölcsön, a bankok többsége nem igyekezett bevezetni ezt a lehetőséget. Most a Budapest Bank törte meg a nagy csendet, és bevezette a saját termékét, a Budapest Bank Online Prémium Kölcsönt. Így már 4 bank ajánlata közül választhatunk. Azonban fontos tudni, hogy a K&H Bank kiemelt személyi kölcsön terméke csak lakásfelújításra és lakásvásárlásra használható fel (táblázatunkban nem szerepel, mivel csak a szabad felhasználású személyi kölcsönöket néztük meg), szemben a többi bank bármire felhasználható személyi kölcsönével.

A lehetőségek megvizsgálásához nettó 500 ezer Ft jövedelmet vettünk alapul (hiszen 10 millió Ft személyi kölcsön havi törlesztése a lakáshiteleknél lényegesen rövidebb futamidő miatt jelentős kiadást fog jelenteni a családnak!), és 7 éves futamidőre néztük meg, hogy mekkora törlesztőrészletekre számíthatsz a szabad felhasználást biztosító személyi kölcsönök esetében. Az alábbi táblázatban nézheted meg az eredményeket:

A táblázatban zöld színnel jelöltük a legjobb számokat. A legolcsóbb kölcsön szabad felhasználásra a Budapest Bank online prémium kölcsöne, ami a 7.88%-os teljes hiteldíj mutatójával (THM) és a 7 éves futamidő alatt körülbelül 110 ezer forinttal kevesebb teljes visszafizetendővel veri meg a konkurenciát. Az Erste Most Személyi Kölcsön 8,14%-os, míg a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 8,17%-os THM-mel érhető el.

A 10 millió Ft-os személyi kölcsönök piacán rendkívül kiélezett a banki verseny, ebből adódóan a hiteligénylők számára a jelentősebb differenciát a bankok között nem a kamatszint, hanem az egyes jövedelmi kategóriák hitelezhetősége fogja jelenteni (pl. KATA, vagy osztalék alapú jövedelemmel igényelt személyi kölcsön elbírálása).

Egyes ügyfelek az alábbi célok megvalósítására akár 10 millió Ft személyi kölcsönt is felvesznek:

 1. Ingatlanok vásárlása
  • Olyan esetekben, ahol a jelzálog nem megfelelő (külterület, kisebb települések ingatlanai)
  • Nyaralók, nyaraló területek ingatlanai
  • Telkek
 2. Hitelkártyák, folyószámlahitelek és személyi kölcsönök kiváltása, és addicionális összegek igénylése szabad felhasználásra
 3. Örökség kivásárlása
 4. Ingatlan bővítés + korszerűsítés
 5. Vállalkozás indítása, meglévő finanszírozása
 6. Válás utáni kifizetés, amikor az ingatlan – megegyezés hiányában – nem terhelhető

Ha nem szeretnél a hitelfelvételhez fedezetet biztosítani és pénzre van szükséged, nézd meg a részletes személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével, hogy melyik kölcsön lenne számodra a legkedvezőbb. Ne felejtsd el, a Bankmonitor nemcsak kalkulál számodra, hanem a hitelfelvételi folyamatodat is végigviszi helyetted:

Mennyi hitelt kaphatok?
step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen: Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
Számodra elérhető hitelek:
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Mennyit fizetünk az államnak?

  A gazdasági válságból valló kilábalás óta kedvezően alakult a magyar költségvetés bevételi oldala, az erős munkaerőpiacnak, magas fogyasztásnak és a dinamikus béremelkedésnek köszönhetően. A 2008-2009-es... The post Mennyit fizetünk az államnak? appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.