Betöltés
loading

6 négyzetméterrel nagyobb lakásra vágynak a magyarok. Miből finanszírozhatjuk ezt meg?

A K&H kutatása alapján 6 négyzetméterrel nagyobb lakásban szeretne élni egy átlagos magyar. A jelenlegi ingatlanárak mellett akár 4,5 millió forinttal többet kellene fizetnünk egy 6 négyzetméterrel nagyobb pesti tégla lakásért. De miből finanszírozhatjuk meg ezt a többlet kiadást?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

6 m2, ennyivel vágyik nagyobb élettérre egy áltagos magyar. Nem tűnik elérhetetlen álomnak, mégis a jelenlegi ingatlanárak mellett komolyan megnövelheti egy lakás vételárát. Nem mindegy azonban hol szeretnénk megvenni otthonunk, hiszen a lakásárak az ország különböző régióiban jelentősen eltérhetnek.

Ha van egy meglévő lakásunk és azt feltételezzük, hogy elégséges számunkra egy teljesen hasonló állapotban lévő 6 négyzetméterrel nagyobb alapterületű ingatlan, akkor a vásárláshoz, cseréhez kapcsolódó többlet kiadásunk – attól függően, hogy az ország melyik régiójában vásárolnánk – 1,8-4,5 millió forint lenne. Ezt az összeget nem tudjuk feltétlenül saját megtakarításunkból biztosítani.

Miből finanszírozhatjuk meg a nagyobb lakást?

Igényelhetünk lakáshitelt a vásárláshoz, a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint – 20 éves futamidő, 10 éves kamatperiódus és 400 ezer forint havi jövedelem beállítása esetén – már 3,54-3,67%-os kamaton is kaphatunk kölcsönt. A nagyobb ingatlanhoz szükséges hitel havi törlesztőrészlete 11-26,5 ezer forint között lenne – a pontos összeg függ a tényleges hitelösszeg nagyságától.

Ez a kiadás nem tűnik soknak, azonban számos család alapból is hitelt igényelne egy lakásvásárláshoz. Ők ezt a plusz terhet már nem biztos, hogy vállalni tudják.

Érdemes lehet megnézni milyen lakáscélú támogatást tudnánk igényelni. A CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) a gyermekek – meglévő és vállalt is számít –  után járó lakáscélú vissza nem térítendő támogatás. Ha még nem vettük igénybe és jogosultak lehetünk a konstrukcióra, akkor érdemes lehet megigényelnünk a támogatást és abból finanszírozni legalább részben a vásárlást.

A Babaváró hitel is szóba jöhet lakásvásárlás során. Az igénylést követően született gyermekeink számától függően kamatmentesség és tartozáselengedés is kapcsolódhat a konstrukcióhoz. A kölcsön szabad célú, így akár lakásvásárlásra is fordíthatjuk.

Ne engedd el álmaid otthonát, az ingatlanárak ugyan magasak, de több olyan konstrukció is elérhető jelenleg, ami megkönnyítheti a vételár előteremtését, a Bankmonitor szakértői segítenek megtalálnod a megoldást élethelyzetedre.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Buborékok találkoznak

    A Qualcomm az a chipgyártó, amely a 2000-es technológiai lufi egyik sztárpapírja volt, nőttek a bevétel és profit sorai, de hát az egy év alatt huszonhatszorozó... The post Buborékok találkoznak appeared first on alapblog.