A házaspárok fele biztosra ment a Babaváró hitel igénylésekor

A házaspárok fele biztosra ment a Babaváró hitel igénylésekor
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-29 Frissítve: 2019-10-28
 

Az ERSTE Bank közleménye alapján a pénzintézettől felvett Babaváró hitelek 46 százalékánál már felfüggesztették a törlesztési kötelezettséget. Vagyis az igénylők közel fele nem sokat bízott a véletlenre, a kölcsön folyósítását követően igen gyorsan megszületik az első kisbaba.

A Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes kölcsön, amennyiben az indulást követő első 5 évben megszületik az első gyermek – az első 5 éves időszakban is kamatmentes a kölcsön, ha viszont nem születik baba, akkor a kapott támogatást egy összegben vissza kell fizetni.

Ha egy gyermekünk születik, akkor a maximális 10 millió forintos hitelösszegre – 20 év alatt – a felvett tőkén felül csak a kezességvállalási díjat kell visszafizetnünk, melynek teljes összege 525 ezer forint. Ha nem születik gyermekünk, akkor a teljes visszafizetendő összeg ennél jóval magasabb, 16,4 millió forint. Ez az összeg tartalmazza a törlesztőrészleteken felül a kezeségvállalási díjat, sőt az egy összegben visszafizetendő 5 év alatt kapott állami támogatást is.

A közel 6 millió forintos eltérés jelentős, ugyanakkor az érdeklődő párok is óvatosak. Az ERSTE Bank adatai alapján az igénylők fele felfüggesztette fizetési kötelezettségét már az igénylést követő 3 hónapon belül. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 3 éven keresztül nem kell semmit sem fizetni a kölcsön után a bank felé. Erre az első gyermek születésekor, vagy 12 hetes terhesség igazolásakor van lehetőség. Azaz az igénylő fiatal párok már a baba érkezésének biztos tudatában adták be igénylésüket, ezzel a támogatás visszafizetésének egyik okát teljesen kizárták.

Hirdetés

Hirdetés

Miért nem igényli mindenki közvetlenül gyermekük születése előtt a Babaváró hitelt?

Elképzelhető, hogy gyermeket a pár csak pár év múlva szeretne, ugyanakkor a pénzre most lenne szükségük. Ráadásul a bankok egy része a terhesség alatti jövedelmeket korlátozottan fogadja el egy hitel bírálata során, vagyis nagyobb eséllyel kaphatja meg a pár a kért hitelösszeget a gyermekvállalás előtt.

Ugyanakkor az ERSTE Bank adatai alapján az igénylők 90%-a maximális 10 millió forint hitelösszeget kaphatta meg, az elutasított kérelmek aránya pedig csupán 3%. Mind az elutasítás, mind a kisebb összeg igénylésének fő okaként a nem megfelelő nagyságú jövedelmet jelölte meg a bank, ez azt jelenti, hogy az érdeklődők jelentős százaléka jogosult lehet a maximális összegre is.

Ha tudni szeretnétek, hogy jogosultak vagytok-e Babaváró hitelre megtudhatjátok a Bankmonitor Babaváró Kalkulátorát használva. Ha pedig valamilyen speciális élethelyzetben – például terhes az anyuka – igényelnétek meg a kölcsönt, akkor forduljatok a Bankmonitor szakértőihez, akik segítenek a megfelelő bank kiválasztásában.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
1
Hirdetés