A kedvezményezett és a szerződő fél
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-06-11
 

Szerződő fél: aki a szerződést a lakás-takarékpénztárral megkötiKezdeményezett: aki a szerződéses összeget ingatlancélra felhasználhatja, a szerződő fél közeli hozzátartozója

Lényeges tudnivaló a lakástakarék szerződésekkel kapcsolatban, hogy egy személy kizárólag egy lakástakarék szerződésben lehet kedvezményezett.

A szerződések esetében a fix pont a lakástakarékot vezető intézmény számára a szerződő fél. A szerződő fél bármikor módosíthatja a kedvezményezett személyét. A kedvezményezettnek nem kell résztulajdonosnak lennie a vásárolt ingatlanban, viszont a kedvezményezett kizárólag közeli hozzátartozó tulajdonában lévő ingatlanra fordíthatja a lakástakarék összeget.

A szerződő fél nem változtatható meg a lakástakarék megtakarítások esetén. Ez alól kivétel a szerződő elhunyta, ebben az esetben a szerződés öröklődik, illetve a kedvezményezett átléphet szerződő féllé.

Lakástakarék szerződésekben 18 év alatti is lehet kedvezményezett.

Nézd meg melyik a legjobb lakástakarék szerződés a Számodra. Kalkulátorunkkal hasonlíthatod össze az egyes szolgáltatók termékeit a leggyorsabban. Próbáld ki!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Hirdetés
    Hirdetés