A legfontosabb kérdések és válaszok személyi kölcsön igényléshez

A legfontosabb kérdések és válaszok személyi kölcsön igényléshez
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-05 Frissítve: 2021-09-01
 

Nem mindig egyértelmű, hogy mire kell figyelni személyi kölcsön igénylésekor. Most 6 egyszerű kérdésen keresztül mutatjuk meg a hiteligénylés alapjait.

Személyi kölcsönben akkor érdemes gondolkoznod, ha csak pár százezer, maximum 1-2 millió forintra van szükséged. Esetleg nem tudsz, vagy nem akarsz ingatlanfedezetet felajánlani a hitel mögé. És nem utolsó sorban nagyon gyorsan van szükséged pénzre.

  • Kaphat-e kölcsönt, aki KHR (BAR) listás?

A válasz határozottan NEM. Aki aktív státusszal szerepel (rendezetlen hátralékos tartozása van) a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer) nem kaphat személyi kölcsönt. Akkor kerülhetsz fel erre a listára mint „rosszul fizető adós”, ha hátralékod meghaladja a mindenkori legkisebb minimálbér összegét és ez folyamatosan (több mint kilencven napon keresztül) fennáll. Az adósság rendezését követően még egy éven keresztül passzív státusszal szerepelsz ezen a listán. Személyi kölcsönt még ebben az időszakban sem lehet igényelni.

  • Hirdetés

    Hirdetés

    Mi alapján érdemes személyi hitelt választani?

Nem mindig a legolcsóbb a legjobb. Sok helyen találni egyszeri akciókat, de akár jelentős kamatkedvezményt is. Fontos azonban figyelni az apró betűkre is! Könnyen előfordulhat, hogy induló költséget számít fel a bank, vagy munkabért kell a választott bankhoz érkeztetni, esetleg a csekken fizetett törlesztőrészletért plusz költséget számítanak fel.

Nem utolsó sorban pedig ott a bizalom. Hiszen több hasonló ajánlat esetén az érzelmek is szerepet kanak a döntésben. A THM-alapú összehasonlítás és az induló költségek mellett érdemes arra is gondolni, hogy mennyire tartod megbízhatónak, stabilnak a kölcsönt nyújtó bankot.

Fontos szempont lehet továbbá az is egy váratlan helyzetben, hogy milyen gyorsan juthatsz hozzá a pénzhez.

Személyi kölcsön esetében próbálj nyitott lenni, mert nagyon gyakran előfordul, hogy az egyik bank elutasít, míg egy másik tárt karokkal fogad és szívesen nyújt számodra kölcsönt.

Kalkulátorunk segít megtalálni a számodra legjobb hitelt

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
  • Mit jelent a THM?

A teljes hiteldíj mutató (THM) magában foglalja a kamatot, a kezelési költséget és az egyszeri díjakat is. Tehát a THM minden, a bank felé fizetendő költséget tartalmaz. Ez a hitel valódi ára. A THM azonban nem tartalmazza a személyi kölcsön folyósításával nem összefüggő díjakat, mint például késedelmi kamat, biztosítás díja.

  • Milyen futamidőre érdemes hitelt felvenni?

Az optimális futamidő megválasztása nem könnyű feladat. A legfontosabb talán, hogy futamidő helyett az ideális törlesztő részletben célszerű gondolkozni. Ha ez megvan, azzal már adott is a válasz a futamidő kérdésére is. Akkor helyes a futamidő megválasztása, ha az így fizetendő havi kötelezettség nem veszélyezteti a családi kasszát.

Amennyiben egy alacsonyabb havi törlesztőt nagyobb biztonsággal tudsz fizetni, megéri akár a hosszabb futamidőt is választani, hogy ne jelentsen akkora terhet a havi kiadás a családi kasszában. A későbbiekben bármikor lesz lehetőséged előtörlesztésre.

  • Mekkora a személyi kölcsön induló költsége?

A kölcsönfelvételhez kapcsolódhatnak olyan egyszeri díjak, amelyek összességében jóval megnövelhetik a hitelfelvétel költségeit. A kölcsönfelvételhez kapcsolódhatnak olyan egyszeri díjak, amelyek összességében jóval megnövelhetik a hitelfelvétel költségeit. A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért az induló költségeket zömében elengedik. Célszerű ezért az akciós ajánlatok között is szétnézni.

  • Mi történik, ha nem tudod fizetni a törlesztőt?

Alapvetően úgy kell megtervezni egy hitelfelvételt, hogy jövedelem kiesés esetén is stabilan lehessen fizetni. Azonban előfordulhat, hogy a törlesztés mégis nehezebben megy. Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy késedelmes fizetés esetén büntető kamatot kell fizetni, de drágán számolják a felszólító levél díját is. A lehető leggyorsabban fel kell keresni a bankot, jelezni feléjük a nehézséget és együtt biztosan megtaláljátok a megoldás! Hitelfedezeti biztosítással ezeket a nehéz helyzeteket meg lehet előzni.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés