A legolcsóbb ingatlanfedezet nélküli hitelek 1 és 8 millió Ft között

A legolcsóbb ingatlanfedezet nélküli hitelek 1 és 8 millió Ft között
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-12
 

Jelentősen megnőtt az igény az ingatlanfedezet nélkül felvehető, akár pár nap alatt megkapható személyi kölcsönök iránt az elmúlt időszakban, ám ezek költségei nagyon különbözőek.  A tét nem kicsi: már 1 millió forintos hitelösszegnél is havi 7 ezer forint a különbség öt éves futamidőnél. Mutatjuk, mit kell tenned ahhoz, hogy a lehető legjobb árat harcold ki magadnak!

1. Használj árösszehasonlító hitelkalkulátort

Nagy valószínűséggel te sem vennél meg úgy egy notebookot, egy televíziót vagy akár egy mosógépet, hogy előtte ne hasonlítanád össze legalább néhány üzlet árait. Már csak azért is, mert az online árösszehasonlító oldalak pillanatok alatt megmutatják, hogy az adott termék hol, mennyiért kapható. Érdemes is szétnézni, mert például ugyanazt a hűtőszekrényt az egyik üzlet 400 ezer forintért kínálja, miközben máshol 340 ezer forintért is hozzá lehet jutni.

Ugyanez a helyzet a személyi hitelekkel is. A 12 hazai bank ingatlanfedezet nélküli hiteleit összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint például már 1 millió Ft-os hitelösszegnél is érzékelhető  – 7 ezer forintos – különbség lehet két banki ajánlat között, ami 5 éves futamidő alatt 430 ezer forint fölé hízhat. Magasabb hitelösszegnél még nagyobb a tét: egy 5 millió forintos kölcsönnél már a 15 ezer forintot is meghaladja a havonta fizetendő összegek közötti különbség.

Hirdetés

Hirdetés

2. Ne bankot, hitelt válassz!

Táblázatunkban láthatod, hogy nem minden esetben ugyanaz a bank fogja adni számodra a legolcsóbb személyi kölcsönt. Éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy csak azért, mert egy ismerősödnek az egyik pénzintézet volt a legkedvezőbb, számodra is az lesz majd a befutó.

3. Igyekezz nagyobb jövedelmet igazolni!

A bankok nagy része egy bizonyos igazolt jövedelem felett kedvezményes kamatot kínál, egyszerűen azért, mert ilyenkor biztosabbnak látja a hitel szerződés szerinti teljesítését. Persze az ember a fizetését – sajnálatos módon – nem képes tetszőlegesen növelni, ám megoldás lehet, ha adóstársat vonunk be a hitelbe, mert ezzel esetleg megugorhatjuk a kedvezményes kamathoz szükséges jövedelmi elvárást. Persze ez azt jelenti, hogy az adóstárs is teljes felelősséget vállal a hitel visszafizetésére, így ezt az opciót mindenképpen meg kell fontolni.

4. Mennyiségi kedvezmény

Talán furcsán hangzik, de a bankok is jobban szeretik a nagyobb összegű hiteleket, feltéve, hogy az igénylő jövedelme elbírja azt. Ezért lehetséges, hogy 5 millió forinthoz általában kedvezőbb THM-mel – teljes hiteldíj-mutatóval – lehet hozzájutni, mint 2 millió forinthoz. Ez persze nem azt jelenti, hogy kevesebb a havi törlesztője egy nagyobb hitelnek, de az egységnyi kölcsönvett forintra jutó plusz visszafizetés kisebb lesz.

5. Vállald, hogy a jövedelmed a banknál vezetett számlára érkezik majd

A bankok szinte mindegyike kamatkedvezményt ad abban az esetben, ha egy nála vezetett számlára érkezik a jövedelmed. Ez egy kisösszegű hitelnél nem feltétlenül okoz havi szinten fájdalmas különbséget, ám 5 millió forintnál már havi 2 ezer forintot nyerhetsz csak ezzel, ami 5 év alatt 120 ezer forintot jelent.

6. Ne szorítson az idő!

Az soha nem segít a pénzügyi döntések meghozatalában, ha szorít az idő, mert akkor nem lesz módod kivárni a legjobb ajánlatot. Ha pár órán, esetleg napon belül pénzre van szükséged, akkor erősen lecsökken a szóba jöhető lehetőségek köre, míg ha adsz magadnak 5-7 munkanapot, akkor a teljes magyar bankszektor termékpalettájáról válogathatsz. A Bankmonitor.hu hitelszakértőinek tapasztalata szerint egy személyi kölcsön átlagos átfutási ideje ugyanis körülbelül ennyi, feltéve, hogy minden szükséges dokumentumot sikerült beszerezni és eljuttatni a kiválasztott bankba.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés