Akár 180 ezer forintot is zsebre tehet az, aki 2023-ban igényel Babaváró hitelt

Akár 180 ezer forintot is zsebre tehet az, aki 2023-ban igényel Babaváró hitelt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-05
 

A Babaváró hitel legfontosabb feltételeit és jogosultsági elvárásait jogszabályban rögzítették, így azt gondolhatnánk, nem számít, hol igényeljük azt. Ez azonban nem igaz, számos különbséget találni az egyes bankok ajánlatai között. Az egyik ilyen, hogy a legtöbb pénzintézet akció keretében valamekkora összeget, akár 180 ezer forintot utólag jóváír az ügyfél számláján. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték, hogy melyik banknál, ki kaphat jóváírást.     

A Babaváró hitelek kamatát, a gyerekvállaláshoz kapcsolódó és jogosultsági feltételeket jogszabály rögzíti, emiatt úgy tűnhet, hogy nem számít, melyik banknál igényli a fiatal pár. Pedig van számos olyan különbség, amelyen akár a sikeres hitelfelvétel sikere is múlhat, vagy az, hogy mekkora összeget kap az igazolt jövedelme alapján a pár.

A Bankmonitor szakértői például gyakran találkoznak olyanokkal, akiket egy bank kikosarazott, ám végül mégis sikerül számukra olyan pénzintézetet találni, amelyiknél sikerrel járnak. Ebből a szempontból nem jelent akadályt, hogy a Babaváró egyetlen alkalommal vehető fel, ugyanis próbálkozni több pénzintézetnél is lehet.

A bankok akciókkal is igyekeznek ügyfeleket szerezni, ennek egyik bevált módja, hogy a feltételeknek megfelelő igénylők számára valamekkora összeget utólag jóváírnak. Ennek mértéke banktól függően 0-180 ezer forint lehet, ami komoly segítséget jelenthet a fiataloknak. Igen ám, de az „ajándék” feltételhez kötött, gyakori például, hogy csak a bank új ügyfelei kapják meg, de előfordul, hogy az kapja csak meg, aki számára legalább 9 vagy 10 millió forintot folyósítanak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy az egyes bankoknál – ahol van ilyen – milyen feltételekhez kötik a jóváírást.

Hirdetés

Hirdetés

Gránit Bank

A Gránit Bank a 2023. január 1. és január 31. közötti időszakban befogadott Babaváró kölcsönigénylések esetén egy alkalommal 180 ezer forintot jóváír az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a folyósítást követő hónap végéig. A kedvezmény feltétele, hogy a kölcsön folyósítása 2023. február 28-áig megtörténjen.

UniCredit Bank

Az UniCredit Bank a 2023. január 1. és 31. közötti időszakban, az új ügyfelek részére nyújtott Babaváró kölcsönöknél egy alkalommal jóváír 150 ezer forintot. Az összeget az ügyfél hitelszerződésben szereplő bankszámlán írják jóvá a folyósítást követő hónapban, azzal, hogy a folyósításnak 2023. február 28-ig meg kell történnie

Új ügyfélnek minősül az az ügyfél, aki a hiteligénylés befogadásának időpontjában nem rendelkezik UniCredit lakossági bankszámlával, vagy rendelkezik ilyennel, de annak szerződését 2022. december 1-jén, vagy azt követően kötötte.

MKB Bank

Az MKB Bank az ügyfelek részére 130 ezer forint egyösszegű kedvezményt ad, amelyet a folyósítást követő hónap végéig, az ügyfél banknál vezetett számláján írnak jóvá.

Az akció 2023. január 1. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2023. június 30.-ig érvényes a hiánytalanul befogadott kölcsönkérelmekre, amennyiben a folyósítási összeg legalább 9 millió forint. Feltétel még, hogy az akció kezdő időpontjában nem lehet az MKB Bank Nyrt.-nél már folyamatban lévő Babaváró hiteligénylése az ügyfélnek.

Takarékbank

A Takarékban az ügyfelek részére 130 ezer forint egyösszegű kedvezményt ad, amelyet a folyósítást követő hónap végéig, az ügyfél banknál vezetett számláján írnak jóvá.

Az akció 2023. január 1. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2023. június 30.-ig érvényes a hiánytalanul befogadott kölcsönkérelmekre, amennyiben a folyósítási összeg legalább 9 millió forint. Feltétel még, hogy az akció kezdő időpontjában nem lehet a Takarékbank már folyamatban lévő Babaváró hiteligénylése az ügyfélnek.

Erste Bank

Az Erste Bank 120 ezer forint kedvezményt ad akkor, ha valaki 2022.  április 19.-től igényel Babaváró hitelt, ami folyósításra kerül. (Az akció visszavonásig érvényes). Az egyösszegű kedvezmény kizárólag egy alkalommal, egy igénylő által érvényesíthető és más, Babaváró hitelt érintő egyösszegű kedvezménnyel nem összevonható.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Banknál a 120 ezer forint jóváírás feltétele, hogy az igénylés 2023. január 1. és február 28. között történjen, a kölcsön pedig 2023. április 30-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósításra kerüljön.

K&H Bank

A K&H Bank akkor ír jóvá 120 ezer forintot a hitel törlesztőszámláján, ha a hiteligénylést 2022. május 13.-át követően fogadták be, a hiánytalan hitelkérelem alapján a hitel folyósítása megtörtént. Az akció további feltétele, hogy a Babaváró hitel összege elérje a 10 millió forintot.

CIB Bank

A CIB Bank 50 ezer forint energiahatékonysági bónuszt ír jóvá az adós folyószámláján, amennyiben annak összegét energiahatékonysági felújításra, energiahatékonysági korszerűsítésre vagy energiahatékonyságot növelő eszközre költi, és a jóváírás teljesítésekor rendelkezik forint bankszámlaszerződéssel a CIB Banknál. Feltétel még, hogy a Babaváró kölcsön hiánytalanul befogadásra kerüljön 2023. január 1. és március 31. között, a kölcsön folyósítása pedig legkésőbb 2023. május 31-ig megtörténjen.

OTP Bank

Az OTP Bank jelenleg nem kínál akciós jóváírást az igénylőknek, pedig tavaly augusztus végéig 80 ezer forintot kaphattak utólag az ügyfelek a folyósítást követően.

A Bankmonitor Babaváró kalkulátorával gyorsan ellenőrizheted, hogy jogosultak vagytok-e a támogatásra, ha pedig megadjátok az elérhetőségeteket, akkor díjmentes segítséget kaphattok a számotokra legkedvezőbb ajánlatot kínáló bank megkereséséhez, valamint az igénylési folyamat lebonyolításához. 

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés