Akár 55 évesen is igényelhető kamatmentesen Diákhitel

Akár 55 évesen is igényelhető kamatmentesen Diákhitel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-05-02
 

A koronavírus járvány miatti vészhelyzet következtében sokan elveszítették az állásukat, és közülük sokan idén már nem is nagyon fognak tudni újra dolgozni. Ebben a helyzetben lehet megoldás az átképzés, ám ennek költségeit nem mindenki képes megfinanszírozni. Ezért körbejártuk a Diákhitel lehetőségeit, ami ráadásul a legújabb változtatásoknak köszönhetően akár 55 éves korig is felhasználható.

A koronavírus miatti válság egyértelműen rávilágít a képzettség fontosságára, hiszen a gyárbezárások első körében a legalacsonyabb képzettségű, kölcsönzött munkavállalók veszítették el ideiglenesen vagy véglegesen az állásukat. Persze a képzettség nem minden esetben segít, többek között a turizmus, a vendéglátás, a film- és szépségipar egyelőre áll, de az autóipari cégek sincsenek könnyű helyzetben. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy a válságból való kilábalás után korábbi munkakörünkben helyezkednénk el, vagy esetleg átképeznénk magunkat. Ez utóbbi nem olcsó mulatság, ám a Diákhitel segíthet a finanszírozásban, ráadásul van olyan formája, amelyet akár 55 évesen is lehet igényelni.

A Diákhitel1 egy szabad felhasználású, kedvezményes kamatú (jelenleg 1,99%) kölcsön, amelyet a felsőoktatásban tanulók gyakorlatilag bármire – étkezésre, utazásra, ruházkodásra, albérletre stb. – fordíthatnak. Jó hír a tanulóknak, hogy a Diákhitel1 eddigi havi maximum 70 ezer forintos keretét 150 ezer Ft-ra emelik augusztus 15-től, ezzel pedig már 1,5 millió Ft lesz az egy tanévben felvehető kedvezmények kamatú hitel maximális összege. További könnyítés, hogy a felsőoktatásban tanulók május 1-től az első szemeszterre akár visszamenőleg is igényelhetik a Diákhitel1-et, valamint meghosszabbították ennek igénylési és keretemelési határidejét június 15-re és december 31-re, így ha valakinek plusz forrásra van szüksége a mostani helyzetben, akkor ehhez hozzájuthat.

A kamatmentes Diákhitel2 ezzel szemben az önköltséges képzések tandíjának finanszírozására fordítható, a hitelösszeg pedig nem lehet több, mint az adott intézmény tandíja. Ez utóbbi kamata az állami kamattámogatásnak köszönhetően 0%.

Mindkét Diákhitel konstrukcióra igaz, hogy ezeket bárki igényelheti, aki valamelyik felsőoktatási intézményben érvényes hallgatói, tanulói jogviszonnyal rendelkezik és még nem töltötte be a 45. életévét.

Az előbbiekhez képest újdonság a május 1. és december 31. között igényelhető a kamatmentes Diákhitel Plusz, ami a Diákhitel1-hez hasonlóan kamatmenetes és szabad felhasználású, vagyis bármire elkölthető. Ennek maximális összege 500 ezer Ft, ám az innovációs- és technológiai miniszter által meghatározott felnőttképzésekben résztvevő tanulók esetén maximum 1,2 millió forintig lesz elérhető. (Az érintett képzések listáján még dolgoznak a minisztériumban, így erről később lesz csak információ.) A kamatmentes támogatást a felsőoktatási intézmények hallgatói, a felnőttképzésben résztvevők igényelhetik, a felső korhatár pedig itt 55 év!

Ráadásul az új terméket igénylők is jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozást elengedik.

A Diákhitel Plusz bevezetésével egy időben megszüntették a Nyelvtanulási Diákhitelt, ám annyi jó hír azért van, hogy akik ezt már felvették korábban, azok számára a kölcsön kamatmentes lesz az eredeti 1,9%-os kamat helyett.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

 

Hirdetés
Hirdetés