Betöltés

Amit semmiképp ne felejts el, ha az utolsó pillanatban kötöttél lakástakarékot!

szerző: Kondorosi Kinga
2018-12-11

Lassan két hónapos évfordulójához érkezett a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése. Ha esetleg lemaradtál volna, már valóban nem tudsz olyan lakástakarék szerződést kötni, amelyhez jár a 30%-os állami támogatás. Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek sikerült az utolsó pillanatban még lecsapniuk az elmúlt évek kedvenc megtakarítási formájára, írásunk Neked szól. Összeszedtük mit ne felejts el, annak érdekében, hogy mindenképpen megkapd az állami támogatást.

Első havi befizetés

Az első havi megtakarítási összeget egy havi számlavezetési díjjal (150 Ft) és a számlanyitási díjjal együtt szükséges befizetni, lehetőség szerint minél előbb, mivel annál hamarabb elindul a megtakarítási időszak.
A számlanyitási díjadat megtalálod a lakástakarékpénztári szerződéseden.

Havi befizetés összege és határideje

Minden hónap 10 napjáig célszerű befizetned a vállalt megtakarítási összeget a 150 Ft-os számlavezetési díjjal együtt. Egy átlagos, havi 20 000 Ft-os betétösszegű szerződés esetében minden hónapban 20 150 Ft-ot kell a lakástakarék pénztári számládra befizetni. Fontos, hogy semmiképpen ne maradjon el a havi 150 Ft-os számlavezetési dj megfizetése.
A havonta fizetendő összeget megtalálod a lakástakarékpénztári szerződéseden.

Hogyan teljesíthető a befizetés

A havi befizetés teljesíthető átutalással, csoportos beszedési megbízással és csekken is.

  • Átutalás esetén praktikus a netbankodban állandó utalásként rögzíteni. Az utalás közleményében mindenképpen tüntesd fel az ajánlat azonosítószámot, ha Erste lakástakarékod van!
  • Csoportos beszedési megbízás esetén a számlavezető bankodnál adhatod meg a befizetésekre vonatkozó megbízást, vagy ezt is beállíthatod a netbankodban.
  • Ha csekken szeretnéd fizetni, azt vagy a szerződéskötéskor kellett jelezned, vagy utólag kérheted a lakástakaréktól. Plusz költsége havi 200 Ft.

Ha több lakástakarékpénztári szerződéssel rendelkezel, fontos, hogy külön utalásban indítsd el a befizetéseket és a megfelelő ajánlat azonosítót tüntesd fel a közleményben.

Visszaigazolás a szerződés elindulásáról

Abban a hónapban indul el a megtakarítási időszak, amikor a lakástakarékhoz megérkezett a számlanyitási díj, első havi betétösszeg, és 150 Ft számlavezetési díj. A szerződés feldolgozását követően az lakástakarék postai úton elfogadó nyilatkozatot küld Neked. A megnövekedett érdeklődésre való tekintettel ez pár hetet igénybe vehet.

Bankmonitor utalvány akció

Erzsébet utalványban részesülsz, ha a Bankmonitoron keresztül kötöttél Erste lakástakarékpénztári szerződést legalább 20 000 Ft-os havi megtakarítást vállalva. Amennyiben a szerződés elindulását az Erste Lakástakarék a Bankmonitor Partner Kft. részére visszaigazolta, valamint a szerződések után járó jutalékot elszámolta, az ajándékutalványt postázzuk vagy átvehető irodánkban az első havi megtakarítás, számlavezetési díj és a számlanyitási díj befizetését követő 2-3 hónapon belül.

Mi történik, ha nem minden hónapban tudod fizetni?

Célszerű, hogy rendben teljesüljenek a befizetések, hiszen így garantált, hogy az állami támogatással együtt fel tudod használni a pénzt. Ha mégis elmaradnál a fizetéssel, akkor az utólag ugyan teljesíthető, de számolni kell azzal, hogy az állami támogatás egy részét elbukhatod. Tehát a rendszertelen befizetéssel nagyon vigyázni kell. Éppen ezért nem jó megoldás egy összegben utólag rendezni a teljes évi megtakarítást, viszont előre fizetés esetén nem ér állami támogatás veszteség.

Ha valamiért szükséged lenne a pénzre, akkor azt a kamatokkal növelten 4 év előtt bármikor kiveheted, azonban az állami támogatást, valamint a számlanyitási díjkedvezményt elbukod. Érdemes tudni, hogy ha egy hosszabb lakástakarék esetében 4 év után mondanád fel a szerződést, akkor az adott időpontig a teljes megtakarítás összegét megkapod, és lakáscélú felhasználás esetén az állami támogatás is jár.

Fizetési nehézség esetén mielőtt állami támogatást veszítenél a nem fizetés miatt, fordulj kérelemmel a lakástakarékhoz! Ha engedélyezik az átmeneti szüneteltetést, akkor az állami támogatás nem vész el, de a kiutálás időpontja későbbre tolódik. Adott esetben kérheted a havi betét összegének csökkentését is.

Ha a Bankmonitoron keresztül kötöttél szerződést és kérdésed lenne a szerződéseddel kapcsolatban, írj nekünk a kerdes@bankmonitor.hu email címre. Kérjük, hogy a tárgyba írd bele: „LTP szerződés” és a szerződésen szereplő Bankmonitor alvállalkozó/munkavállaló nevét.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Címkék:
Kapcsolódó tartalmak
Változás az Aegon Lakástakarék ügyfeleinél!
2019. 10. 28.

Október 25-től az Erste Lakástakarék kezeli az Aegon Lakástakarék portfólióját. A mostani tranzakció eredményeként 57 ezer szerződés került át a társasághoz. Mostantól az átvett szerződések esetében már az Erste Lakástakarék...

Hitel + állampapír: 10% feletti éves hozam kockázatmentesen
2019. 10. 24.

Konkrét bizonyítás, hogyan érhetünk el 10% feletti éves hozamot (kamatot) kockázatmentesen egy szabadfelhasználású hitel és a szuperállampapír kombinálásával. Egy újabb aranyat érő pénzügyi megoldás a Bankmonitortól. És ami nagyon fontos,...

Blogajánló
  • alapblog Mennyit fizetünk az államnak?

    A gazdasági válságból valló kilábalás óta kedvezően alakult a magyar költségvetés bevételi oldala, az erős munkaerőpiacnak, magas fogyasztásnak és a dinamikus béremelkedésnek köszönhetően. A 2008-2009-es... The post Mennyit fizetünk az államnak? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.