Angliában dolgozó magyarok: így vehettek fel itthon lakáshitelt

 • 2015.12.08.
 • szerző: bankmonitor

Friss statisztikai adatok szerint több százezer magyar dolgozik külföldön, lassan London a második legnagyobb magyar város. Néhány év külföldi munka után azonban sokan szeretnének itthon lakást venni. Mit tehetsz, ha külföldön dolgozol, és itthon szeretnél hitelhez jutni? Milyen feltétellel, hogyan juthatsz lakáshitelhez? Mit ne tévessz soha szem elől?

Mivel egyre több magyar dolgozik külföldön, ez a kérdés mindig időszerű. Külföldi jövedelem esetén is van lehetőséged itthon lakáshitelt igényelni, ha megfelelsz a banki elvárásoknak.

Még mielőtt számolgatnád, hogy mennyi hitelt kaphatsz, ellenőrizd van-e még egyáltalán magyarországi lakcímed. Ez ugyanis az alapja a hiteligénylésnek. Elsődleges elvárás, ha magyar állampolgár vagy és magyarországi banktól veszel fel hitelt, hogy legyen magyarországi lakcímed. Sőt! Magyar adókártyára is szükséged lesz, még akkor is, ha külföldön dolgozol és ott is adózol.

Mikor fogadható el a külföldi jövedelem hiteligényléshez?

Nem minden bank fogadja tárt karokkal a külföldről igazolt jövedelmet. Ahol igen, ott ugyanazoknak a banki elvárásoknak kell megfelelned, mint annak, aki itthon dolgozik. A külföldi jövedelem minden további nélkül elfogadható, ha a munkaviszonnyal szemben támasztott egyéb feltételeknek is megfelelsz.

Mindegy, hogy hol dolgozol, nem állhatsz sem próbaidő sem felmondás alatt. Banktól függően legalább 3-6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezned a jelenlegi munkahelyeden.

Alábbi kalkulátorunkkal ellenőrizheted, hogy milyen feltételekkel (havi törlesztő és THM) juthatsz hitelhez a meglévő jövedelmed mellett:

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Hogyan kell igazolnod a külföldi munkabért?

Ma már minden banknál megtalálható a német, angol, esetenként francia, de akár orosz nyelvű formanyomtatvány is. Így nem kell a fordítással bajlódni.  

A külföldi cégek ellenőrzése elég nagy kihívás a hazai bankoknak, ezért pozitívan hat, ha egy ismeret, nagy multinál dolgozol.

Mivel igazolod a munkaviszonyodat?

 • munkaszerződés
 • bankszámlakivonatok
 • adóigazolás (ha szükséges)
 • hiteltörténeti igazolás (ha szükséges)
 • munkavállalási engedély (ha szükséges)
 • tartózkodási engedély (ha szükséges)

Honnan szerezheted be ezeket?

A munkaszerződést csak előkeresed otthon.

Szerencsés esetben megőrzöd a bankszámlakivonataidat, így ez is után se kell szaladgálnod. Ha mégsem, akkor a hitelfelvétel előtt néhány hónappal már érdemes megőrizni a számlakivonatokat. Általában az utolsó 3-6 havi bankszámla kivonatot kell benyújtani. A számlakivonatokat sem kell fordíttatni, ha angol vagy német nyelvű.

Az adóigazolást – ha kérik – az érintett ország adóhivatalától tudod beszerezni, de ebben a munkáltatód is tud segíteni. Akkor van erre szükség, ha nem számlára érkezik a munkabéred.

Szerencsés tájékozódni, mert nem minden bank fogadja el az idegen nyelvű dokumentumokat. Nem mindegy, hogy hiteles, vagy hivatalos fordítást kér-e a bank. Ez esetenként százezres különbséget is jelent.

Miután mindent beszereztél a bank elbírálja a hitelkérelmedet. A hitelbírálatban nincs különbség azért, mert külföldön dolgozol. Minden pont ugyanúgy zajlik, mintha itthon élnél. Azonos folyamaton kell átmennie minden ügyletnek.

Külföldön dolgozva Magyarországon lakáshitelt felvenni nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé: lényegesen nagyobb a bankok közötti különbség, mint az itthon dolgozók esetében, valamint az adminisztráció és komplexebb. A Bankmonitor szakértelme miatt talán pont ezért fordul hozzánk sok külföldön dolgozó honfitársunk. Sokan még azok közül is, akik külföldön bankban dolgoznak… 

Ha lakást vennél itthon, de nem vagy benne biztos merre kéne elindulni, írj nekünk bátran!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

0 Hozzászólás

 • kiskesi 2015-12-08 09:13:03 - Válasz

  Angliaban egy minimalberes allassal is 2-3 ev alatt ossze lehet sporolni egy lakasra. Persze mindenkinek mas a szituacioja es rakenyszerul egy ilyen hitelre,de 2-3 ev sporolas hosszu tavon meg mindig jobban hangzik,mint 10-15 ev hitel…

 • bankmonitor.hu 2015-12-08 09:19:22 - Válasz

  kiskesi@ Igen, ez valóban így van és biztosan sokak így is járnak el. Ha viszont valaki éppen mostanság szeretne itthon lakást venni és nincs elegendő pénze, akkor nem rossz megoldás a hitel sem. Ha nem is költözik haza, a lakást ki tudja adni, abból még a törlesztőt is fedezheti. Közben pedig a külföldi munkabéréből szépen félre is tud tenni, majd előtröleszti a hitelt. Kecske is jól lakik, káposzta is megmarad.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Magyarország hogyan teljesít?

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Balatoni András, az MNB közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának a vezetője és Szabó László, a HOLD Alapkezelő...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.