Betöltés

Az 5 legolcsóbb bankszámla aktív bankoláshoz

szerző: Nagy Ildikó
2018-08-23

Egyszer-kétszer többet utaltál, mint eddig, és máris megugrottak a bankköltségeid? Nézd meg, hogy gyakori számlahasználat mellett melyik az 5 legolcsóbb bankszámla!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Havonta 5 db netbanki utalás összesen 100 ezer forint értékben, 3-3 állandó utalás és csoportos beszedés 120 ezer forintos összegben, és gyakori bankkártyás vásárlás, és mindezekről még értesítéseket is kérünk. Ilyen aktív számlahasználat mellett jelentősebbek a bankköltségek is, így nem árt tudni, hogy hasonló szokásokkal melyek a ma értékesített legolcsóbb bankszámlák.

CIB ECO bankszámla

Kizárólag a Bankmonitor ügyfeleinek nyújtott egyedi kondíciók keretében az első évben teljesen ingyenes a bankszámla, amennyiben minimálbérnek megfelelő összeg érkezik rá havonta. Az sem baj, ha nem munkabér, hanem egyéb utalás, és érkezhet több részletben is.

Az egy évig tartó ingyenesség egész pontosan a következőket foglalja magában: bankon belüli és kívüli eseti utalások netbankon, mobilbankon egyaránt, állandó utalások, csoportos beszedési megbízások, valamint a bankkártya első éves díja.

A tranzakciókról a hagyományos SMS szolgáltatás helyett internetkapcsolattal rendelkező mobilra beállíthatók úgynevezett „okosértesítések”, amelyek ingyenesek. A számla költsége a második évtől a fenti profil esetén 985 Ft, amely egyrészt a bankkártya éves díjának ( 3 900 Ft) egy hónapra eső része, valamint a tranzakciók költsége.

Gránit Bajnok számlacsomag

A havi számlavezetési díj 0 Ft, amennyiben maximum két részletben érkezik a számlára minimum 280 000 Ft, vagy a számla napvégi záróegyenlege minden nap eléri a 150 000 forintot. A havi 220 Ft kizárólag az utalások, beszedések költsége. A második évtől a számla 503 Ft-ba kerül havonta, amely már a bankkártya második éves díját is tartalmazza.

Fontos! Sokféleképpen használjuk a számlánkat, ezért sokféleképpen alakulhatnak a költségek még ugyanazon bankszámlák esetén is! Nézd meg bankszámla kalkulátorunkkal, hogy neked melyik számla lenne a legolcsóbb!

Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag

Ha ennél a banknál is elérhető lenne az ingyenes okostelefonos értesítés SMS-ek helyett, akkor teljesen ingyenes lenne a számla mind az első, mind a további években. Azaz a 310 forintos havi költség kizárólag az SMS értesítéseknek köszönhető, és a második évben is ugyanennyi a havi fenntartási költsége.

Ennek a prémium számlának a feltétele, hogy legalább 400 ezer Ft utalás érkezzen maximum 3 részletben, vagy a banknál tartott megtakarítási állomány érje el a 8 millió forintot. Az utalás akár deviza jóváírásból is származhat, és jelenleg 2018. december 31-ig tartó akció miatt érkezhet 3 részletben. Amennyiben ezt követően az akciót nem hosszabbítja meg a bank, akkor a négyszázezer forintnak egyösszegben kell érkeznie.

OTP Smart Szolgáltatáscsomag

Ennek a számlának a legnagyobb előnye, hogy az éppen aktuális számlahasználati szokások alapján akár havonta váltogathatjuk az érvényesíteni kívánt kedvezménycsomagokat. Azaz előre meghatározott csomagok léteznek a számlához (2 ATM csomag, 5 ATM csomag, Smart sms csomag, stb.) fix díjjal, és ezeken belül meghatározott számú tranzakciók, szolgáltatások díjmentesek.

A fenti profil esetén az 509 forintos havi díj a Smart sms csomag 306 Ft-os, valamint a Tranzakciós csomag 203 Ft-os költségéből jön össze. Az előbbi korlátlan számú sms értesítést foglal magában minden bankszámlán történt mozgásról, míg az utóbbival díjmentesek az utalások, csoportos beszedések havi 250 ezer forintig netbankon és mobilbankon.

Emellett nincs számlavezetési díj, amennyiben legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik rá havonta (35 év feletti számlatulajdonos esetén legalább 150 ezer Ft az elvárás). A második évtől a számla 697 Ft, mert a bankkártya éves díjával emelkednek a költségek.

MagNet Diamond számlacsomag

A fenti Raiffeisen ajánlathoz hasonlóan itt is egyenletesek a költségek, a 726 Ft a tranzakciók és a bankkártya díjából jön össze. Szintén elérhetők a mobilalkalmazáson keresztüli üzenetek jelenleg visszavonásig tartó akció keretében díjmentesen, így a hagyományos SMS szolgáltatás díja megspórolható.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

8 Hozzászólás

 1. Kovács Attila

  Üdvözlöm,

  A jövedelmem Euróban érkezik, amelyet forintra váltok. Létezik olyan magyarországi bank, amely erre a helyzetre olyan megoldást kínál, amely miatt nem szükséges készpénzben felvenni, majd a legolcsóbb neppert keresve beváltani a jövedelmet? (Alacsony konverziós költséget ajánl, pl. havi 3-5 ezer Euró felett).

  Akár az is hasznos infó lehet, hogy melyik banknál tudom a legkisebb költségek mellett készpénzben felvenni az Euróban érkezett jövedelmet.

  Köszönöm és további szép napot kívánok,
  Attila

  1. Singer Zoltán

   Kedves Attila! Igen, létezik ilyen számla és kártya kombináció! Az OTP Banknál elérhető ilyen csomag, egy eurós lakossági devizaszámla és egy eurós MasterCard bankkártya révén (például OTP Smart csomag keretein belül is, kell hozzá kérni a Smart csomagban ingyenes eurós devizaszámlát és egy eurós bankkártyát, melynek viszont van éves díja). Ez úgy működik, hogy a pénzét az eurós számlára utaltatja, majd onnan az eurós bankkártyáját használva, euróban fizethet és vehet fel pénzt külföldön. Ha a feltételeket teljesíti, a számlavezetési díj lehet 0 forint is.

 2. kogito

  Üdvözlöm!

  Létezik-e olyan bank ahol áthidaló kölcsönt úgy lehet felvenni, hogy azt a futamidő alatt bármikor egy összegben vissza
  lehet fizetni?

  Köszönöm és további derűs napot kívánok!
  Júlia

  1. Nagy Ildikó

   Kedves kogito,
   Nemcsak az áthidaló kölcsönöket, hanem bármilyen kölcsönt vissza lehet fizetni a futamidő alatt egy összegben.

 3. Sörös

  Hahaha

  Amivel számoltunk 400.000 Ft egy összegben bér érkezik
  Mekkora hülyék vagytok, miért nem számoltok havi 1.200.000- vel akkor talán már a bank neked fizet barmok.
  A többséget kellene megcélozni kb 130.000-200.000 között
  Atya úristen…..

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Sörös,
   Ez a cikk aktív bankolásra fókuszál, és havi 130 ezer forintból nehéz lenne 220 ezret elutalni. A keresőnk alapbeállítása 150 000 Ft, itt találja, ahol a bankok listáját is megnézheti. Augusztus 28-i cikkünk kettőszázezres beállítással készült, augusztus 9-i körképünk pedig havi 150 000 Ft-tal.

 4. Kis Attila

  Üdvözlöm! Olyan számlacsomag érdekelne, ahol nem kell bankkártya és a számlavezetési és főleg a tranzakciós illeték ingyenes. Ha van hozzá mobil vagy internetbank, az csak ráadás lenne… A fizetésem 140 000 Ft/hó. Gondoltam, hogy a MÁK számlámat használom erre, de az nem ezt a célt szolgálja. Lehetőségem van a munkáltatómnál készpénzben, részben készpénzben és bankszámlára, vagy csak bankszámlára utalalni a fizetésemet. Mit tanácsol, a legolcsóbb bankoláshoz ilyen feltételek mellett?

  Üdvözlettel
  Kis Attila
  06307346006

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Attila,
   Kollégánk hamarosan felhívja és segít a választásban!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hol érdemes megvenni a Magyar Állampapír Pluszt?

2019. 06. 26.

Az új lakossági állampapír jó befektetési lehetőség mindenkinek, aki relatív alacsony kockázat mellett szeretne jó hozamot elérni, de nem mindegy hol vásároljuk meg a kötvényt. Ugyan számos fogalmazónál elérhető a...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.