Betöltés
loading

Az érdeklődők háromnegyede teljesíti a Babaváró hitel feltételeit

A Babaváró hitel valósággal felrobbantotta a magyar hitelpiacot, érthető módon a legtöbben lakásvásárlásra fordítják az akár végig kamatmentes konstrukciót. A Bankmonitor Babaváró hitel kalkulátort használók mintegy negyede azonban nem teljesíti valamelyik feltételt, így nem élhet a lehetőséggel. Megnéztük, min csúsznak el legtöbben, illetve melyek azok a problémák, amelyek viszonylag gyorsan orvosolhatók. 

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

Nem sokkal azután élesedett a Bankmonitor babaváró hitel kalkulátora, hogy a támogatás pontos feltételei megjelentek a Magyar Közlönyben, azóta pedig több mint 40 ezren ellenőrizték a programmal, hogy jogosultak-e a Babaváró igénybevételére. A fiatal házasok részére elérhető hitel különlegessége, hogy az első öt évben mindenképpen kamatmentes, ha ez idő alatt legalább egy gyermek születik, akkor pedig a futamidő végéig az is marad. További jelentős pénzügyi előnyt jelent, hogy a második gyermek születése után elengedik a fennálló tőketartozás 30%-át, míg a harmadik gyermeknél megszűnik az adósság.

A Bankmonitor babaváró kalkulátor felhasználóinak 74,1%-a felelt meg minden feltételnek, míg 25,9% esetében valamilyen jogosultsági probléma adódott.  Ez utóbbiak nagy része orvosolható: egy NAV tartozás (1,8%) rendezhető, a házasságkötés sem jelent leküzdhetetlen akadályt (9,2%), mint ahogy az sem, hogy legalább az egyik félnek legyen magyarországi lakcíme (2,2%).

Vannak azonban nehezebben orvosolható problémák, például az, ha valaki rossz adósként szerepel a KHR adatbázisban (9,9%). Az esetükben azonban nem mindegy, hogy aktív vagy passzív státusszal vannak nyilvántartva. Az aktív státusz azt jelenti, hogy az adós több mint 90 napja legalább az aktuális minimálbérnek megfelelő összegű késedelemben van egy hitelével, míg a passzív státusz az adósság rendezésétől számított 1 évig él. Az aktív KHR-esek egyik hazai banktól sem kaphatnak Babavárót, de a passzív KHR-esekkel is mindössze két bank áll szóba, ám, hogy meg is kapják-e a hitelt, az számos egyéb feltétel teljesítésétől függ.

A Bankmonitor tapasztalatai szerint azonban vannak olyan jogosultsági problémák, amelyek nem „javíthatóak”. Ilyen például az, ha a házaspár nő tagja már betöltötte a 41. életévét, vagy az, ha a házaspárnak van gyermeke (nem is feltétlenül közös), ám egyiküknek sem ez az első házassága. A kalkulátor statisztikái alapján a budapesti felhasználók esetében legnagyobb a feltételeket teljesítő párok aránya (77%), míg a megyeszékhelyeken 75%, a kisebb településeken pedig 73% az arányuk.

A Babaváró kalkulátort használók között többségben vannak (59,11%) a kisebb vidéki településeken élők, míg a megyeszékhelyen lakók aránya 19,15%, a budapestieké pedig 21,74%.

A Babaváró esetében azonban nem elég teljesíteni annak személyi feltételeit, hitelről lévén szó, az igénylőknek ezen felül hitelképesnek is kell lenniük. A hitelképesség feltétele a megfelelő összegű nettó jövedelem igazolása, a legalább 3 hónapja fennálló folyamatos – ugyanazon munkáltatónál meglévő – munkaviszony, legalább a pár egyik tagja részéről. Bár a Babaváró személyi feltételeit illetően a bankok között nincsenek különbségek, a hitelbírálat során azonban már különbözőképpen járhatnak el, így például nem egyformán kezelik a kismamák jövedelmét, ami a felvehető hitelösszeg szempontjából lehet fontos.

Amennyiben szeretnétek ellenőrizni, hogy megfeleltek-e a Babaváró hitel személyi feltételeinek, akkor az alábbi Babaváró hitel kalkulátorral ezt azonnal ellenőrizhetitek. Ha pedig szeretnétek hitelszakértő segítségét kérni – például azért, mert lakáshitelhez önerőként vennétek igénybe a Babaváró támogatást – akkor a kalkulációt követően adjátok meg személyes adataitokat és a Bankmonitor szakértője 24 órán belül keresni fog benneteket.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online BabaváróÚJ
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan követheted nyomon a Babaváró igénylésed?

Általában az igénylés beadását követően nincs más teendőd, mint várni, amíg nem értesít a bank a bírálat eredményéről. Kaphatsz tőlük emailt, vagy akár telefonos értesítést a jóváhagyásról, a hiánypótlásról -...

Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Hasznos lakáshiteles információk a múlt hétről

Nem egyszerű most lakáshitelt felvenni, viszont aki sikerrel jár, az még mindig nagyon olcsón juthat kölcsönhöz a bankoktól. A héten többek között megvizsgáltuk, mennyiért lehet jelenleg lakáshitelhez jutni, félni kell-e...

Blogajánló
 • alapblog NEM veszek aranyat

  A blogon többször elhangzott már, hogy az arany jó befektetés lehet az előttünk álló időszakban, hiszen negatív reálkamatok mellett sikeres időszaka szokott következni. Jelentős pozíciónk... The post NEM veszek aranyat appeared first on alapblog.