Az utolsó kocka is a helyére került – Itt a teljes lista szuperhitelről!

Az utolsó kocka is a helyére került – Itt a teljes lista szuperhitelről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-10-24 Frissítve: 2021-12-29
 

Négy hónap alatt az összes hazai nagybank felfedte a lapjait és sikerrel pályázott a jegybanknál, ezzel megkapták egy vagy több hitelükre is a fogyasztóbarát lakáshitel minősítést. Időrendben utolsóként a Budapest Bank érkezett meg, velük együtt tovább erősödött a verseny az 5 és 10 éves kamatrögzítésű hiteleknél. A következőkben áttekintjük, milyen induló kamattal adnak hitelt a bankok és mennyit lehet a minősített hitellel nyerni.

Június vége óta 4 hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a nagybankok közül mindenki előrukkoljon – és sikeresen pályázzon – a jegybank által is minősített fogyasztóbarát lakáshitellel, de a várakozás megérte. A listára időrendben utolsóként a Budapest Bank érkezett meg, amely hivatalosan október 18-tól fogad be a szuperhitelként aposztrofált lakáshitelre igényléseket.

A Budapest Bank ott jelent meg a fogyasztóbarát lakáshitelével, ahol eddig is a legnagyobb verseny volt, méghozzá az 5 és 10 évre fix kamatú lakáshiteleknél. Ha a takarékszövetkezeteket nem számítjuk, akkor a 9 nagybank közül az 5 éves kamatrögzítésre 7 ad ajánlatot, míg a 10 évesre 5 darab.

A bank honlapján is elérhető hirdetmény alapján – amit egyébként a lakáshitel keresőbe mi is felvittünk – az található, hogy az induló kamat 5 évre fix kamatú hitelnél 4,24%, míg 10 évre 5,24%. A Bankmonitor hitel kalkulátora alapján ezekkel a kondíciókkal a fogyasztóbarát hitelek között 5 éves időtávon a lista végére, míg 10 évesnél a második legjobb helyre sikerült pozicionálni a hitelt.

300 ezer forintos jövedelem esetén a legolcsóbb fogyasztóbarát hitel 3,46%-os és 4,59%-os induló kamattal vihető el 5 és 10 éves kamatperiódussal. Megfigyelhető, hogy bármennyire is hasonlóak a minősítés feltételei, nagyon eltérőek tudnak lenni a kondíciók. Az induló kamat 5 éves rögzítésnél 3,46%-4,24%, míg 10 évesnél 4,59%-6,11% között mozog, ami a havi törlesztőrészletben nagyon sokat jelent. Egy 10 milliós hitelnél, amit 20 évre vesznek fel, havi szinten 4000-8500 forintot lehet a jó választással nyerni.

Fontos tudni, hogy a Budapest Banknál meghatároztak egy minimum jövedelmet, ami szükséges a hiteligényléshez. Ezek szerint az igénylés előtti 3 hónapban a rendszeres jövedelemnek el kell érnie a nettó 250 ezer forintot. Adóstárs bevonása esetén természetesen összevontan érvényes a limit.

Mindez magával hozza azt is, hogy egy kisebb összegű hitelnél, ahol elég lenne 150 ezer forintos jövedelem is, megkíván a bank adóstársat. A több bankhoz képest ez számít éles eltérésnek, hiszen a kalkulátor szerint 150 ezres jövedelem nem jelent gondot a hitel odaítélésénél, ha egyébként más kritériumokat teljesít az ember.

Azért is érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait, mert friss lakáshitel termékként lévén szó, a bankok egyedi akciókkal kedveskednek. Ilyen lehet maga a hiteligényléshez köthető költségek/díjak egy részének elengedése vagy csökkentése. A fenti összehasonlítást mi úgy néztük meg, hogy a jövedelem bankhoz irányítását elfogadottnak tekintettük, valamint az aktív számla- és bankkártya használatot, ezen felül azonban más kapcsolt termék nem volt előfeltétel.

Hasonlítsa össze az alábbi lakáshitel kalkulátorral a bankok ajánlatait. Szakértőnk bármilyen kérdés esetén segítségére lesznek és teljesen ingyen az egész hitelfelvételt végig tudják kísérni!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés