Betöltés

Azt akarod, hogy a bank perkáljon a számlád után? Tessék, mutatjuk!

szerző: Nagy Ildikó
2017-12-13

Bankszámla egy évig negatív költséggel? Ilyen is létezik, azaz a bank fizet a számlanyitásért. Bankszámlanyitás az otthonodban? Nem gond, elintézhetsz mindent online! Bankszámla 0 forintért nem csak akciós időszakban? Mutatjuk a feltételeket!

Ha épp a megfelelő bankszámla után kutatsz, jó helyen jársz! Megmutatunk három olyan bankszámla ajánlatot, amelyeknek – számlahasználati szokásoktól függően – legalább 1 évig 0 Ft a fenntartási költsége, sőt, az egyik pénzt is hozhat a konyhára!

Annak, aki legalább minimálbért tud utaltatni a számlára:

 1. december 31-ig igényelhető CIB ECO bankszámla 5 000 Ft ajándék jóváírással

Amennyiben még idén CIB ECO bankszámlát igényelsz a Bankmonitoron keresztül, a számlanyitást követő hónapban 5 000 Ft jóváírást kapsz a banktól, amely szabadon elkölthető pénzösszeg. Ez akár két évre is fedezheti a bankszámla fenntartási költségeit.

A számlának 0 Ft a havi számlavezetési díja, amelynek feltétele, hogy minden hónapban legalább a minimálbérnek megfelelő összegű – jelenleg 84 788 Ft – jóváírás érkezzen a számlára. Nem kell, hogy munkabér legyen, teljesíthető több utalásból is, de nem lehet készpénzbefizetés, vagy másik saját CIB számláról történő bankon belüli átvezetés.

A számlához 1 db VISA Inspire Elektronikus bankkártya első éves díja 0 Ft, azt követően 3 900 Ft, és érintéssel történő fizetésre alkalmas. A csoportos beszedési megbízás, az eseti bankon belüli és bankon kívül átutalási megbízás internet bankon és mobilalkalmazáson keresztül, valamint az állandó átutalási megbízás díja bankon belül és kívül 0 Ft, 2018.01.01-től tranzakciónként 0,3%, maximum 6 000 Ft.

A számlához SMS helyett igényelhető ingyenes okosértesítés, amennyiben okostelefonodra letöltöd a bank mobilalkalmazását. Az azonnali értesítésekhez aktív internetkapcsolat szükséges.

Az egy éven belüli számlazárás díja 3 500 Ft.

Annak, aki legalább 400 000 forintot tud utaltatni a számlára:

Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag 0 Ft-ért

A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag havi számlavezetési díja 0 Ft, amennyiben legfeljebb 3 részletben összesen minimum 400 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza átutalás érkezik bankszámlára vagy megtakarításaid egyenlege minimum 8 millió Ft. 2018.12.31. után a 400 000 Ft összegű jóváírásnak 1 összegben kell érkeznie.

Ha a fenti feltételek közül egyik sem teljesül, akkor a számla havidíja 10 233 Ft, az egy éven belüli számlazárás díja 5 000 Ft.

Egy elektronikus MasterCard PayPass funkcióval ellátott bankkártya éves díja 0 Ft, amely utólag kerül visszatérítésre, ha a megelőző egy év során összesen legalább 500.000 Ft (ez havonta 41 667 Ft-nak felel meg) összegben vásárolsz a kártyával, és/vagy rendelkezel OneCard hitelkártyával. Ellenkező esetben a bankkártya éves díja az első évben 0 Ft, a 2. évtől 5 763 Ft.

A számlán végrehajtott minden eseti és rendszeres utalás bankon belül és kívül, valamint a csoportos beszedések díja is 0 Ft, amennyiben internetbankon intézed. Az SMS szolgáltatásnak mindössze havi 151 Ft a költsége, SMS darabdíj nincs.

Annak, aki nem feltétlen utal rendszeres összeget a számlára és otthonról intézné a számlanyitást is:

2017.12.31-ig megköthető Gránit Digitális számlacsomag 10 000 Ft visszatérítéssel

Az akció keretében a Gránit Bank visszatéríti az első éves banki költséget a Bankmonitor közvetítésével megnyitott Digitális bankszámla esetén maximum 10 000 Ft-ig a számlanyitást követő 13. hónapban.

A számlavezetési díj 0 Ft, amelyhez nincs előírva számlára érkező jóváírás feltétel. A számlához kizárólag okostelefonra telepített mobilalkalmazáson keresztül kérhetők értesítések a különböző számlamozgásokról, amelynek díja 0 Ft. Az értesítések kiküldéséhez a telefonon aktív internetkapcsolat szükséges.

A számlához igényelhető legolcsóbb bankkártya a Gránit Most bankkártya, amely egy MasterCard instant dombornyomott, nem PayPass kártya, amelynek éves díja 1 390 Ft. Ezen kívül igényelhető a számlához MasterCard Standard PayPass nem dombornyomott kártya évi 3 090 Ft-ért, vagy ugyanennek dombornyomott változata 5 690 Ft-ért.

A netbankon, mobilbankon, VideoBank szolgáltatáson keresztül indított eseti utalások díja bankon belül és kívül is 0,4%, maximum 8 000 Ft, a rendszeres utalások és csoportos beszedési megbízások díja pedig 0,35%, maximum 8000 Ft. Azaz 10 ezer Ft utalás 40 forintba, ugyanennyi csoportos beszedés vagy állandó megbízás 35 forintba kerül.

Hűségidő nincs, így számlazárási díj sem merül fel.

 

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Tények, amiket talán nem tudtál a bankkártyákról!

2018. 11. 14.

Kényelmes fizetési mód a bankkártya. Azonban vannak veszélyei is! Konkrét eshetőségeket mutatunk be, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a kártyás vásárlás. A bankkártyás vásárlást arra találták ki, hogy készpénz...

Közös tulajdonú bankszámlát keresel? Van rá megoldás!

2018. 10. 30.

Számlanyitáskor sok ügyfélben felmerül a kérdés: vajon nyithatok-e párommal közös bankszámlát? Erre a kérdésre a legtöbb banknál nemleges választ adnak, ugyanis ekkor az adott számlának kettő tulajdonosa lenne, melyet a...

Blogajánló

 • alapblog

  Rágógumitól az egészségközpontig

  Kilencévesen már rágógumival üzletelt, aztán az NSZK-ban mérnökként dolgozott. Ausztriában szállodákat vett, itthon pedig sok évvel ezelőtt klinikát indított. Rudas László most egy olyan workshopot...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.