Betöltés

Azt akarod, hogy a bank perkáljon a számlád után? Tessék, mutatjuk!

szerző: Nagy Ildikó
2017-12-13

Bankszámla egy évig negatív költséggel? Ilyen is létezik, azaz a bank fizet a számlanyitásért. Bankszámlanyitás az otthonodban? Nem gond, elintézhetsz mindent online! Bankszámla 0 forintért nem csak akciós időszakban? Mutatjuk a feltételeket!

Ha épp a megfelelő bankszámla után kutatsz, jó helyen jársz! Megmutatunk három olyan bankszámla ajánlatot, amelyeknek – számlahasználati szokásoktól függően – legalább 1 évig 0 Ft a fenntartási költsége, sőt, az egyik pénzt is hozhat a konyhára!

Annak, aki legalább minimálbért tud utaltatni a számlára:

 1. december 31-ig igényelhető CIB ECO bankszámla 5 000 Ft ajándék jóváírással

Amennyiben még idén CIB ECO bankszámlát igényelsz a Bankmonitoron keresztül, a számlanyitást követő hónapban 5 000 Ft jóváírást kapsz a banktól, amely szabadon elkölthető pénzösszeg. Ez akár két évre is fedezheti a bankszámla fenntartási költségeit.

A számlának 0 Ft a havi számlavezetési díja, amelynek feltétele, hogy minden hónapban legalább a minimálbérnek megfelelő összegű – jelenleg 84 788 Ft – jóváírás érkezzen a számlára. Nem kell, hogy munkabér legyen, teljesíthető több utalásból is, de nem lehet készpénzbefizetés, vagy másik saját CIB számláról történő bankon belüli átvezetés.

A számlához 1 db VISA Inspire Elektronikus bankkártya első éves díja 0 Ft, azt követően 3 900 Ft, és érintéssel történő fizetésre alkalmas. A csoportos beszedési megbízás, az eseti bankon belüli és bankon kívül átutalási megbízás internet bankon és mobilalkalmazáson keresztül, valamint az állandó átutalási megbízás díja bankon belül és kívül 0 Ft, 2018.01.01-től tranzakciónként 0,3%, maximum 6 000 Ft.

A számlához SMS helyett igényelhető ingyenes okosértesítés, amennyiben okostelefonodra letöltöd a bank mobilalkalmazását. Az azonnali értesítésekhez aktív internetkapcsolat szükséges.

Az egy éven belüli számlazárás díja 3 500 Ft.

Annak, aki legalább 400 000 forintot tud utaltatni a számlára:

Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag 0 Ft-ért

A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag havi számlavezetési díja 0 Ft, amennyiben legfeljebb 3 részletben összesen minimum 400 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza átutalás érkezik bankszámlára vagy megtakarításaid egyenlege minimum 8 millió Ft. 2018.12.31. után a 400 000 Ft összegű jóváírásnak 1 összegben kell érkeznie.

Ha a fenti feltételek közül egyik sem teljesül, akkor a számla havidíja 10 233 Ft, az egy éven belüli számlazárás díja 5 000 Ft.

Egy elektronikus MasterCard PayPass funkcióval ellátott bankkártya éves díja 0 Ft, amely utólag kerül visszatérítésre, ha a megelőző egy év során összesen legalább 500.000 Ft (ez havonta 41 667 Ft-nak felel meg) összegben vásárolsz a kártyával, és/vagy rendelkezel OneCard hitelkártyával. Ellenkező esetben a bankkártya éves díja az első évben 0 Ft, a 2. évtől 5 763 Ft.

A számlán végrehajtott minden eseti és rendszeres utalás bankon belül és kívül, valamint a csoportos beszedések díja is 0 Ft, amennyiben internetbankon intézed. Az SMS szolgáltatásnak mindössze havi 151 Ft a költsége, SMS darabdíj nincs.

Annak, aki nem feltétlen utal rendszeres összeget a számlára és otthonról intézné a számlanyitást is:

2017.12.31-ig megköthető Gránit Digitális számlacsomag 10 000 Ft visszatérítéssel

Az akció keretében a Gránit Bank visszatéríti az első éves banki költséget a Bankmonitor közvetítésével megnyitott Digitális bankszámla esetén maximum 10 000 Ft-ig a számlanyitást követő 13. hónapban.

A számlavezetési díj 0 Ft, amelyhez nincs előírva számlára érkező jóváírás feltétel. A számlához kizárólag okostelefonra telepített mobilalkalmazáson keresztül kérhetők értesítések a különböző számlamozgásokról, amelynek díja 0 Ft. Az értesítések kiküldéséhez a telefonon aktív internetkapcsolat szükséges.

A számlához igényelhető legolcsóbb bankkártya a Gránit Most bankkártya, amely egy MasterCard instant dombornyomott, nem PayPass kártya, amelynek éves díja 1 390 Ft. Ezen kívül igényelhető a számlához MasterCard Standard PayPass nem dombornyomott kártya évi 3 090 Ft-ért, vagy ugyanennek dombornyomott változata 5 690 Ft-ért.

A netbankon, mobilbankon, VideoBank szolgáltatáson keresztül indított eseti utalások díja bankon belül és kívül is 0,4%, maximum 8 000 Ft, a rendszeres utalások és csoportos beszedési megbízások díja pedig 0,35%, maximum 8000 Ft. Azaz 10 ezer Ft utalás 40 forintba, ugyanennyi csoportos beszedés vagy állandó megbízás 35 forintba kerül.

Hűségidő nincs, így számlazárási díj sem merül fel.

 

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Olcsó bankszámla megoldás egyéni vállalkozóknak

2018. 07. 17.

Amikor egyéni vállalkozóvá válunk, fontos dolgoknak kell utánajárnunk. Sokan azt hiszik, hogy kötelező vállalkozói számlát nyitniuk, pedig ez sok esetben nincs így. Számos esetben elegendő a már meglévő lakossági számlánk...

A legjobb bankszámlák az orrunk előtt hevernek!

2018. 07. 13.

Tapasztalatunk szerint elég kevesen vannak olyanok, akik akár csak nagyjából meg tudják mondani, mennyibe kerül a bankolásuk havi szinten. Az összehasonlításunk szerint érdemes lenne erre is némi figyelmet fordítani, hiszen...

A forint miatt drágább lesz a nyaralás

2018. 07. 11.

A forint gyengülése némi bosszúságot okozhat a nyaralás előtt állóknak, különösen azoknak, akik például eddig csak lefoglalták a szállást, de euróban/dollárban csak az érkezéskor fizetnek. Egy év leforgása alatt 6%-ot...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.