Babavárás gondtalanul, biztosítással!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-10-01 Frissítve: 2021-10-11
 

A biztosítási piacon számtalan biztosítási termék létezik, a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig. Van néhány olyan konstrukció, ami egy-egy szűkebb területre koncentrál. Ilyen a babavárással, anyasággal, terhességi állapottal, a gyermek születésénél felmerülő egészégi problémákkal kapcsolatos biztosítási védelem. És még a mesterséges megtermékenyítés finanszírozásában is segíthet. Nézzük meg részletesebben!

Te sem szeretsz beszélni arról, hogy esetleg történik valami a babával, vagy az édesanyjával a terhesség időszakában vagy a születéskor. Ez természetes, mert félünk még a gondolatától is, nehogy bekövetkezzen. Viszont, ha megtörtént a baj, azt meg kell oldani, és ehhez pénzre van szükség. Kevesen tudnak róla, hogy létezik a biztosítási piacon olyan termék, ami ebben segítséget nyújthat. A gyógykezelés költségei magasak lehetnek, és a gyógyulás sokszor nem megy egyik napról a másikra.

Hirdetés

Hirdetés

Legalább a fogantatás előtt 180 nappal kösd meg a biztosítást!

Nagyon fontos azzal tisztában lenni, hogy időben meg kell vásárolni a biztosítási védelmet. Ez minden biztosításra igaz, de az anyasággal kapcsolatos védelemnél ez még fontosabb. Ahhoz, hogy a biztosítás szolgáltatások érvényesek legyenek a szerződést a fogantatás előtt legalább 180 nappal hamarabb meg kell kötni.

A szüléssel kapcsolatos biztosítás komplex fedezetet nyújt. Élet- és egészségbiztosítási elemeket is tartalmaz mind a kismama, mind a baba számára. Nagyon előnyös szolgáltatása a mesterséges megtermékenyítés finanszírozása, amely 2 alkalomra vonatkozik.

Életbiztosítás a kismamának és a babának

A biztosított minden esetben a kismama.

A kismama életbiztosítása arra vonatkozik, ha a haláleset közvetlen összefüggésbe hozható a szüléssel vagy a szülés után közvetlenül bekövetkező szövődményekkel. A biztosítási összeg ebben az esetben a választott biztosítási összeg 4-szerese.

A babára vonatkozó életbiztosítás a magzat 24. hetétől az újszülött 6. hónapjának betöltéséig tart. Ha baj van, biztosítási összeget fizeti a biztosító.

Szüléssel kapcsolatos komplikációk

A kismamára vonatkozó egészségbiztosítási szolgáltatás csoport 8 különböző diagnosztizált terhességi, szülési és szülés utáni komplikációkat tartalmaz, amely őt érintheti. Bármelyik bekövetkezik a biztosítás időtartam alatt (például terhességi toxémia), a biztosító a teljes biztosítási összeget kifizeti, és a biztosítási szerződés megszűnik. Ha egyszerre több is bekövetkezik a 8 betegségből, akkor is csak az egyszer fizeti ki a biztosítási összeget.

A baba biztosítási védelme

A baba egészségére vonatkozó biztosítási védelem 10 különböző veleszületett rendellenességre vonatkozik (például Down szindróma), ha bármelyiket diagnosztizálják, a biztosító kifizeti a biztosítási összeget. Ha a gyermek 1 éves koráig a rendellenesség súlyosbodik, akkor a biztosító ismét fizet. A kifizetések felső határa a biztosítási összeg kétszerese.

Ha nincs semmi baj, akkor is fizet

Ha rendben lezajlik a szülés és nincs semmi baj a gyermekkel, a biztosító visszafizeti az éves biztosítási díj egyharmadát. Ha ikrek születnek, akkor a biztosítási összeg 10 százalékát, ha három, vagy annál több ikergyermek születik, akkor pedig a 20 százalékát.

Mesterséges megtermékenyítés

Ebben a biztosításban a biztosított által vállalt asszisztált reprodukciós eljárást, vagyis mesterséges megtermékenyítést 2 alkalommal fizeti a biztosító. Mivel jelenleg az állam öt beavatkozást finanszíroz, így a biztosítás az ezek feletti két beavatkozásra vonatkozik. A biztosító a számlával igazolt eljárás költségét fizeti, de legfeljebb a biztosítási összeg 10 százalékát. A magánúton végzett művi megtermékenyítés piaci ára jelenleg 350-500 ezer forint között mozog alkalmanként, így érdemes a biztosítási összeget legalább 5 millió forintra beállítani a szerződéskötéskor.

Mennyit kell fizetned érte?

Ha a fentiek szerint 5 millió forintra állítjuk be a biztosítási összeget, akkor már csak a kismama életkora befolyásolja a díj alakulását. A tartam során a díj előre haladtával a díj nem változik, tehát marad végig az az összeg, amivel megkötöd a szerződést. A tartam hossza nem befolyásolja a díjat.

Magyarországon a nők átlagos életkora első gyermekük születésekor 28,2 év, ami 1 évvel alacsonyabb, mint az Európai Uniós átlag, de az életkor folyamatosan növekszik. Ezért került bele az alábbi táblázatba a 28 éves életkor is.

A kismamára és a babára vonatkozó élet- és egészségbiztosítás díja különböző életkorokban

Kalkulátorunk segítségével te is kiszámolhatod, hogy mennyibe kerülne neked egy rövid tartamú kockázati életbiztosítás havi díja, így összevetheted, hogy egy általános biztosítási védelem és egy speciálisan kismamákra vonatkozó biztosítás között milyen árkülönbség van.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Ez a biztosítás egy rövid tartamú célzott, koncentrált védelmet jelent, amelyet nem kell hosszú ideig fenntartani. Ha Babávó hitelt vettél fel, akkor lesz kamatmentes a hitel, ha 5 éven belül gyermek születik. A biztosítási védelmet ezért célszerű ugyancsak 5 éves periódusban meghatározni.

Miben tud segíteni a Bankmonitor?

A Bankmonitor munkatársai részletes be tudják mutatni ezt a terméket a szolgáltatások minden részletével. Segítenek meghatározni az életkorodnak és a lehetőségeidhez képest legjobb díjat, intézik az adminisztrációs folyamatot a szerződés megkötéséig.

Fordulj hozzánk bizalommal! Használd kalkulátorunkat, és add meg az elérhetőséget, hogy segíthessünk!

Hirdetés
1
Hirdetés