Betöltés
loading

Babaváró hitel – Változott a TB igazolás formája

Július elsejét követően több fajta, különböző tartalmú TB igazolást kaphattunk. Sajnos nem mindegyik felelt meg a bankok elvárásainak, így önhibánkon kívül nehéz helyzetbe kerülhettünk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

Több eltérő tartalmú TB igazolást állított ki a lakóhely szerinti illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatal (korábban tévesen a NEAK szerepelt az igazolás kiállítójaként – a szerkesztőség) a Babaváró hitelt igényelni akaró pároknak, melyek közül nem mindegyik felelt meg a bankok elvárásainak. Emiatt több olvasónk is jelezte, hogy problémái akadtak a Babaváró támogatás igénylésekor. Az igazolási minta egységesítésre került, jelenleg már csak az új, mindenki által elfogadott mintát állítják ki a hivatalokban. Ha ezt a nyomtatványt kaptad meg, akkor nyugodt szívvel beadhatod a bankba Babaváró hitel kérelmedet.

Problémánk igazából akkor lehet, ha mi már korábban megkaptuk az igazolást, ekkor ugyanis még másik, nem megfelelő formanyomtatványt állítottak ki.

Elképzelhető, hogy emiatt beadott kérelmünk hiánypótlásra kerül és utólag kell beszereznünk a megfelelő tartalmú igazolást. Az egyes bankok gyakorlata eltérő, de láthatóan mindegyik próbálja minimalizálni a fent probléma miatt kérelmezőkre háruló nehézségeket. A pénzintézetek többsége például átveszi a nem megfelelő TB igazolással érkező igényléseket is, és utólagosan kéri a megfelelő dokumentumot. Sőt, több bank megpróbálja maga beszerezni a megfelelő nyomtatványt a hatóságoktól, így megkímélve minket az újabb sorban állástól.

Az biztos, hogy a megfelelő igazolás minden banknak kelleni fog, valószínűleg emiatt megnövekedhet a kérelmünk bírálati ideje is. Mivel dokumentációs problémák vannak, ezért akár a jogszabályban rögzített 10 napos bírálati határidő is átléphető.

Bankmonitor tipp

 • Ha még nem adtuk be igénylésünk győződjünk meg arról, hogy a megfelelő formanyomtatvány van-e birtokunkban.
 • Ha már beadtuk a kérelmet vegyük fel a kapcsolatot a bankkal, hogy a beadott kérelemmel minden rendben van-e. Ha nem megfelelő az igazolás, akkor informálódjunk a pótlás menetéről.
  Babaváró hitel kalkulátor
  step-1
  Házasok vagytok a pároddal?
  Ez a férfi első házassága?
  Ez a nő első házassága?
  Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
  Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
  Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar TB-ből származik?
  Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
  Ft
  Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
  Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
  Ft
  Típus Összeg
  Ft
  Ft
  Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
  Erste Online BabaváróÚJ
  • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
  • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
   Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
   Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
  • DÍJMENTES
  A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
  Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Az eredményeket elküldtük az email címedre.
  Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
  Gyorsítsd fel igénylésed!
  Tötsd ki adatbekérőnket
  ONLINE
  és kerüld el a banki sorban állást!
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
  Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
  Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
  Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Áregyeztetés a csirkehús piacán

  Azzal vádolnak több nagy amerikai csirketenyésztőt, hogy összejátszottak az árak magasan tartásának céljából és árajánlatok adásánál folyamatosan egyeztettek. Ez nyilvánvalóan tiltott tevékenység, hiszen korlátozza a... The post Áregyeztetés a csirkehús piacán appeared first on alapblog.