Betöltés

Babaváró hitel – Változott a TB igazolás formája

szerző: Argyelán József
2019-07-19

Július elsejét követően több fajta, különböző tartalmú TB igazolást kaphattunk. Sajnos nem mindegyik felelt meg a bankok elvárásainak, így önhibánkon kívül nehéz helyzetbe kerülhettünk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

Több eltérő tartalmú TB igazolást állított ki a lakóhely szerinti illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatal (korábban tévesen a NEAK szerepelt az igazolás kiállítójaként – a szerkesztőség) a Babaváró hitelt igényelni akaró pároknak, melyek közül nem mindegyik felelt meg a bankok elvárásainak. Emiatt több olvasónk is jelezte, hogy problémái akadtak a Babaváró támogatás igénylésekor. Az igazolási minta egységesítésre került, jelenleg már csak az új, mindenki által elfogadott mintát állítják ki a hivatalokban. Ha ezt a nyomtatványt kaptad meg, akkor nyugodt szívvel beadhatod a bankba Babaváró hitel kérelmedet.

Problémánk igazából akkor lehet, ha mi már korábban megkaptuk az igazolást, ekkor ugyanis még másik, nem megfelelő formanyomtatványt állítottak ki.

Elképzelhető, hogy emiatt beadott kérelmünk hiánypótlásra kerül és utólag kell beszereznünk a megfelelő tartalmú igazolást. Az egyes bankok gyakorlata eltérő, de láthatóan mindegyik próbálja minimalizálni a fent probléma miatt kérelmezőkre háruló nehézségeket. A pénzintézetek többsége például átveszi a nem megfelelő TB igazolással érkező igényléseket is, és utólagosan kéri a megfelelő dokumentumot. Sőt, több bank megpróbálja maga beszerezni a megfelelő nyomtatványt a hatóságoktól, így megkímélve minket az újabb sorban állástól.

Az biztos, hogy a megfelelő igazolás minden banknak kelleni fog, valószínűleg emiatt megnövekedhet a kérelmünk bírálati ideje is. Mivel dokumentációs problémák vannak, ezért akár a jogszabályban rögzített 10 napos bírálati határidő is átléphető.

Bankmonitor tipp

 • Ha még nem adtuk be igénylésünk győződjünk meg arról, hogy a megfelelő formanyomtatvány van-e birtokunkban.
 • Ha már beadtuk a kérelmet vegyük fel a kapcsolatot a bankkal, hogy a beadott kérelemmel minden rendben van-e. Ha nem megfelelő az igazolás, akkor informálódjunk a pótlás menetéről.

  Babaváró hitel kalkulátor

  step-1
  Házasok vagytok a pároddal?
  Ez a férfi első házassága?
  Ez a nő első házassága?
  Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
  Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
  Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar TB-ből származik?
  Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
  Ft
  Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
  Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
  Ft
  Típus Összeg
  Ft
  Ft
  A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
  Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
  Köszönjük hogy leadtad érdeklődésed!
  Az eredményeket elküldtük az email címedre.
  Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
  DÍJMENTESEN SEGÍTÜNK, TÖLTSD KI AZ ALÁBBI ADATBEKÉRŐNK
  Kiemelt és gyors ügyintézést biztosítunk számodra!
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
  Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
  Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
  Bankmonitor

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 fontos pénzügyi hír, amiről lemaradhattál a héten

2019. 10. 13.

Hamarosan a Viber alkalmazáson keresztül is lehet majd pénzt küldeni egymásnak. De hogyan működik a dolog és milyen költségekkel számolhatunk? Időnként nem tudsz fizetni a bankkártyáddal a boltokban és fura...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.