loading

Devizahitelesként nem kaptál elszámoló levelet? Mutatjuk, hogy mit tehetsz!

A devizahiteles elszámoló leveleket április 30-ig kell feladniuk a pénzintézeteknek. Lesz azonban, aki holnap is hiába nyitja ki a postaládát… Akár megkaptad a levelet akár nem, van néhány fontos határidő, amit észben kell tartanod. Ezeket sorra vesszük, és megnézzük, miért lehet az, hogy még ilyen sokan nem kapták meg a banki elszámolást.

Ha megkaptad a banki elszámolást, fontos határidőket kell betartanod!

Ha nem vagy elégedett az új hitel kondícióval, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy, létezik-e kedvezőbb ajánlat, akkor mindenképpen érdemes körülnézned! A bankoknál nem egy akció napvilágot látott az elmúlt hetekben, ami kifejezetten a forintosított hitelek kiváltásakor vehető igénybe.

Van olyan bank, aki sikeres hitelkiváltás esetén plusz 100 000 forintot jóváír a számládon.

Ha élsz a kedvezményes hitelkiváltás lehetőségével, akkor a levél kézhezvételét követő 60 napon belül ingyenesen felmondhatod a hiteled és átviheted egy másik bankhoz.

Nem érdemes tehát sokáig habozni. Az alábbi kalkulátor segítségével rögtön megtudhatod, mennyivel kaphatsz jobb ajánlatot, mint ami az elszámoló leveledben szerepel:


Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
millió Ft hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Amennyiben önerőből, családi segítséggel, tehát nem másik banki hitellel szeretnéd visszafizetni a forintosított hiteled, azt is megteheted, de ez esetben a hitel lezárásának lehet végtörlesztési díja.

Ha nem vagy elégedett, és kifogásolod a levélben foglaltakat, akkor első ízben az elszámolás részletes tájékoztatóját kérheted ki. Amennyiben ezek után sem értesz egyet a számított adatokkal, az érintett pénzintézetnél tehetsz panaszt az ügyben, végső esetben pedig a Békéltető Testület működhet közre.

Mi oka lehet, ha még nem kaptad meg a levelet?

A Magyar Posta legutóbbi közleménye szerint az összes, közel 2 millió darab ajánlott-tértivevényes levélből mintegy 1,2 millió darab érkezett be hozzájuk. 700 ezer devizahiteles levelet már átvettek az ügyfelek, és több mint 400 ezer küldemény feldolgozása már folyamatban van.

A bankoknak – amennyiben a bank és az állam közötti peres eljárás március 1. előtt befejeződött – április 30-ig kell feladni az említett küldeményeket. Ez nem egyenlő azzal, hogy az adós meg is kapja az értesítőt ezen a héten. Sőt!

Aki még nem kapta meg a banki tájékoztatót, az várjon türelmesen, ugyanis a levelek hozzávetőleg 30%-a még be sem érkezett a postára. Ez azt jelenti, hogy lesznek olyanok, akik a május 4-i héten fognak csak szembesülni a visszatérítés összegével, illetve az új hitelük kondícióival.

Az utolsó nap feladott levelek tehát május 4-től érhetnek célba, mivel egy hosszú hétvége is közbeszól. A posta alkalmazottai az elmúlt szombaton is dolgoztak, és szükség esetén ismét lesz szombati munkavégzés – áll a közleményben.

A tértivevényes elszámoló levelek kézbesítését legkésőbb a feladást követő 5. munkanapig, azaz jövő hét végéig kell teljesítenie a postának. Kivétel ez alól az OTP és a K&H Bank ügyfelei, amely bankoknál a peres eljárás később fejeződött be, ezáltal a levelek is később érkeznek majd meg.

A hosszú hétvégén mindenki pihenjen és várjon türelmesen, nem érdemes a bankoknál kérdezősködni!

Biztosan jó a címed a bank adatbázisában?

Ez azoknak fontos, akiknek már megszűnt a hitele, hiszen az élő hitelszerződéseknél a bank most is küld értesítőket, így biztosan tudja a pontos címet. Ha azonban már visszafizetésre került a kölcsön, és azóta változott a címünk, akkor mindenképpen győződjünk meg róla, hogy helyes a bank által ismert címünk.

Amennyiben a levél a jövő hét folyamán sem érkezik meg, egyeztessük adatainkat az érintett banknál!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Rekord összegű lakáshitelt folyósítottak márciusban!

Soha nem folyósítottak annyi lakáshitelt a bankok, mint  2021. márciusában. A Bankmonitor várakozásainak megfelelően az egy hónap alatt kifizetett hitelösszeg meghaladta a 100 milliárd forintot. De jól teljesített a személyi...

Blogajánló
 • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

  Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

 • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

  Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

 • Haszon.hu Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

  A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon. A listán sok a bizonytalanság, de az összesítéséből kiderül, hogy mi az, ami már biztosan elmarad, mi az, ami megmarad, illetve...